Αλμέιδα: «Σκέφτομαι και θέλω πάντα το κάτι παραπάνω»!

Αλμέιδα: «Σκέφτομαι και θέλω πάντα το κάτι παραπάνω»!

Αλμέιδα

bet365

Ο Πελάδο μας μίλησε για όλα - «να μην φέρουμε κάποιον μόνο για να λέμε ότι φέραμε», η δήλωση για στόπερ, τι είπε για Πινέδα και τη σεζόν που έρχεται...

Ήταν πραγματικά προνόμιο να παρακολουθήσεις το βασικό στάδιο προετοιμασίας της ΑΕΚ και τη δουλειά, το τρόπο λειτουργίας και την καθημερινότητα στο χορτάρι και έξω απ' αυτό, του Ματίας Αλμέιδα. Συνιστά τον απόλυτο πρωταγωνιστή στον Δικέφαλο, τον πλέον ταπεινό, μα δεδομένα star, ο οποίος δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα παραπάνω από το να... υπάρχει για να σε κερδίσει. Με τις απόψεις του για το ποδόσφαιρο, τη διάθεσή του για δουλειά, το τρόπο διαχείρισης κάθε υπόθεσης στην ομάδα και το ποδοσφαιρικό τμήμα, την γενική στάση ζωής του... Όλοι, από τον πρώτο έως τον τελευταίο, θαρρείς και κρέμονται από τα χείλη του, τις επιθυμίες του, τα μάτια του που πολλές φορές μιλάνε περισσότερο δίχως το στόμα να πει το παραμικρό. Ήταν δεδομένο πως η συζήτηση μαζί του, η επίσημη διότι είχαμε το (επανναλαμβάνω) προνόμιο να κάνουμε και καθημερινά τέτοιες για πολλά θέματα, ως απολογισμό της προετοιμασίας θα ήταν και αυτή υπέροχη.

Το Gazzetta βρίσκεται στην Ολλανδία με την υποστήριξη της Novibet

Προφανώς και ήταν... Διότι δεν κρύφτηκε σε οτιδήποτε προλάβαμε να τον ρωτήσουμε αφού η κουβέντα μας έγινε με την ολοκλήρωση της αναμέτρησης με την Σαχτάρ, για αρκετή ώρα μεν, αλλά στο... πόδι λίγο, αφού δεν γινόταν να περιμένει η συνάντησή μας για την επόμενη μέρα μιας και εμείς αναχωρούσαμε πρωί – πρωί. Πάντως ο Πελάδο μας το πρότεινε προς τιμή του: «θέλετε να το κάνουμε με την ησυχία μας το πρωί; Δεν θέλω να έχετε θέμα χρόνου, αντίθετα θέλω να με ρωτήσετε οτιδήποτε έχετε στο μυαλό σας, για οποιοδήποτε θέμα». Του εξηγήσαμε όμως ότι έπρεπε να φύγουμε στις 08.00 το πρωί από Ολλανδία για Βρυξέλλες και δεν μας δημιούργησε κανένα πρόβλημα, το έκανε εκεί, σεβόμενος τη δουλειά μας και τον κόσμο της ΑΕΚ.

Ο Αργεντινός και κορυφαίος όλων για τη σεζόν που προηγήθηκε τεχνικός της ΑΕΚ, εννοείται πως δεν είχε πρόβλημα να τοποθετηθεί και στα μεταγραφικά, κυρίως σε ότι αφορά στο στόπερ που αναζητεί η ομάδα. Με δεδομένο ότι ο Πισάρο έρχεται, όπως του είπαμε, ρωτήσαμε και για τον κεντρικό αμυντικό, για να βάλει ο ίδιος φρένο και... άνω τελεία στο θέμα του κεντρικού αμυντικού. Φανέρωσε με την απάντησή του ότι δεδομένα περιμένει κάτι καλύτερο απ' ότι έχουμε διαβάσει έως τώρα και από τη στιγμή που έγιναν δυο – τρεις προτάσεις όπως μας είπε σε ποδοσφαιριστές που ήθελε και είχαν συμφωνήσει με τη διοίκηση να προχωρήσουν τις περιπτώσεις τους, αλλά εκείνοι ήθελαν να συνεχίσουν σε άλλα πρωταθλήματα, καλύτερα και ανώτερα του ελληνικού προφανώς...

Γενικά ήταν μια απολαυστική κουβέντα, αναφέρθηκε στο κομμάτι της προετοιμασίας και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της δουλειάς, εννοείται πως υπογράμμισε ότι θέλει και άλλα πράγματα τα οποία θα δουλευτούν στην Αθήνα από την Τρίτη και μετά. Εξήγησε για πολλοστή φορά πως έχει κλείσει το βιβλίο του νταμπλ μια και καλή εξηγώντας πως «το μόνο που επιθυμώ να σκέφτονται και οι παίκτες, είναι αυτό ακριβώς που σκέφτομαι και εγώ, πάντα να θέλουμε κάτι παραπάνω. Και γι’ αυτό πρέπει να δουλέψουμε, να είμαστε ταπεινοί και ενωμένοι»! Ενδιαφέρον έχει όλη η συνέντευξή του, όπως είναι αναμενόμενο, αλλά και οι αναφορές σε Λιβάι Γκαρσία και Πινέδα, όχι μόνο πόσο σημαντικοί είναι και τους θέλει, αλλά και για τη περίοδο ξεκούρασης και για τους δυο από το Gold Cup όπου εξήγησε «όπως ο Λιβάι, έτσι και ο Πινέδα να επιστρέψει γρήγορα. Το club επένδυσε πολλά χρήματα πάνω του και γενικά το ποδόσφαιρο για τον κάθε ποδοσφαιριστή τελειώνει γρήγορα, μετά θα 'χουν πολλοί χρόνο να κάνουν διακοπές και να ξεκουραστούν»!

Η ικανοποίηση και η εγγύηση ότι θα δούμε από την ΑΕΚ κάτι παρόμοιο με πέρυσι!

Αλμέιδα μιλάει σε παίκτες

-Ολοκληρώθηκε το βασικό στάδιο προετοιμασίας, πόσο ικανοποιημένος είστε, αν αυτά που περιμένατε να δείτε τα είδατε και ποιο ήταν το πρότζεκτ εξέλιξης;

«Μπορέσαμε και αναπτύξαμε - βελτιώσαμε πράγματα σε όλες τις προπονήσεις με όλα τις αποστάσεις, τα μέτρα, τα χιλιόμετρα που εγώ προσωπικά σκεφτόμουν πως πρέπει να κάνουμε. Καταφέραμε και πετύχαμε τη μεθοδολογία δουλειάς που είχα σκεφτεί. Είναι μια παρόμοια προετοιμασία με την περασμένη χρονιά. Οι διεθνείς ενσωματώθηκαν πολύ καλά, αλλά θα υπάρχουν δυνατές προπονήσεις και στην Αθήνα, καθώς σίγουρα μας λείπουν κάποια πράγματα. Αλλά πραγματικά, μου άρεσε η διάθεση των παικτών και φάνηκε από τον τρόπο δουλειάς, το πως βοήθησαν όλοι στην ομάδα ακόμα και από το staff, που είναι πολύ βασικό για εμένα».

-Αυτό που βλέπαμε πέρυσι μας άρεσε, να το περιμένουμε σε μεγαλύτερη διάρκεια, ταχύτητα και ένταση φέτος;

«Μπορώ να εγγυηθώ κάτι παρόμοιο. Αν κάνουμε το ίδιο, θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Αν μπορέσουμε να είμαστε καλύτεροι σε κάποια πράγματα σίγουρα θα είναι καλύτερο και για εμάς. Όταν έχεις κερδίσει κάποια πράγματα, δεν είναι εύκολο να έχεις ίδια απόδοση. Γι’ αυτό είπα και σε προηγούμενες δηλώσεις, πως εγώ έχω κλείσει το βιβλίο του νταμπλ και το μόνο που επιθυμώ να σκέφτονται και οι παίκτες, είναι αυτό ακριβώς που σκέφτομαι και εγώ, πάντα να θέλουμε κάτι παραπάνω. Και γι’ αυτό πρέπει να δουλέψουμε, να είμαστε ταπεινοί και ενωμένοι, γνωρίζοντας ότι θα είναι μακριά χρονιά. Πρέπει να προσπαθήσουμε να αντιληφθούμε όλοι, ότι πάλι ξεκινάμε από το μηδέν».

-Στα δύο τελευταία ματς, είδαμε εικόνα ετοιμότητας, ποια στοιχεία θέλετε να προσθέσετε και ποια να διορθώσετε;

«Γνωρίζετε εσείς που ήσασταν από την πρώτο μέρα, πως πλέον πρέπει να χαλαρώσουμε τη δουλειά. Πλέον, δεν θα κάνουμε διπλές προπονήσεις, θα γίνεται μια προπόνηση την ημέρα, γνωρίζοντας ότι κάθε ένας επιστρέφει στο σπίτι του. Είμαστε σε εποχή καλοκαιριού, χρειαζόμαστε όλοι και λίγη ξεκούραση, οπότε θεωρώ ότι η εξυπνάδα του καθενός θα είναι σημαντική για να συνεχίσουμε στο δρόμο που έχουμε χαράξει. Αλλά είμαι χαρούμενος με τη δουλειά που έγινε στην Ολλανδία, χαρούμενος για τις προπονήσεις, για την εικόνα, τους αγώνες που δώσαμε και σίγουρα φαίνεται πως υπάρχει μια ιδέα που διατηρείται».

-Την ΑΕΚ την γνωρίσανε οι αντίπαλοι, σας αγχώνει το ότι ίσως επιχειρήσουν να σας αντιγράψουν, τι ρόλο παίζει στο σχέδιο σας αυτό;

«Εγώ προσωπικά θέλω να συνεχίσουμε τη δουλειά που ζητάμε να κάνουμε και να να είμαστε συγκεντρωμένοι. Αν οι αντίπαλοι, τους οποίους πάντα μελετώ και σέβομαι, πάνε να μας αντιγράψουν είναι καλό. Πάντα το αυθεντικό απέχει της αντιγραφής... Σε προσωπικό επίπεδο, δεν θα μπορούσα να αντιγράψω κανέναν, όταν μιμείσαι είσαι κενός από συναισθήματα, προσωπικά δεν μπορώ να το δω έτσι».

-Η στόχευση της ερώτησης είχε να κάνει περισσότερο με το γεγονός πως οι αντίπαλοι ίσως προσαρμόζονται στην ΑΕΚ…

«Αυτό μπορεί να ισχύει, είναι αλήθεια, αλλά δεν με ανησυχεί. Έχει να κάνει με τη δική μας δουλειά μέσα στο γήπεδο. Αν το καλοσκεφτούμε, στα παιχνίδια των πλέι-οφ και του Κυπέλλου, αντιμετωπίσαμε τους ίδιους αντιπάλους και εμείς παίζαμε πάντα με τον ίδιο τρόπο. Επίσης δεν θα μας αναλύουν μόνο εκείνοι, θα τους αναλύουμε και εμείς».

Ξεκάθαρος για το στόπερ, ψάχνει δεδομένα κάτι καλύτερο!

Αλμέιδα και Πινέδα

-Στα μεταγραφικά εκτός από τον Πισάρο, εμείς αναφέρουμε και για στόπερ, συνιστά και για εσάς μια προτεραιότητα ο κεντρικός αμυντικός;

«Είναι ένα από τα σημεία που θα χρειαζόμασταν βελτίωση ο κεντρικός αμυντικός για να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί. Ήμασταν σε συζητήσεις με πολλούς παίκτες, η διοίκηση έκανε καλές προτάσεις, αλλά επέλεξαν κάποια άλλα μέρη να πάνε. Εγώ πάντα συμφωνώ με την ιδέα, να μην φέρουμε κάποιον μόνο για να λέμε ότι φέραμε. Γιατί πάντα μου αρέσει να φτιάχνω έναν παίκτη, για παράδειγμα στο φιλικό με την Σαχτάρ είδαμε έναν νεαρό (σ.σ.: η αναφορά του γίνεται για τον Ρόκσον) να συμμετέχει στην ομάδα και επίσης εγώ ξεκάθαρα μπορώ να έχω έναν παίκτη και να τον χρησιμοποιήσω σε δύο θέσεις. Έχω συζητήσει με τη διοίκηση, έχουμε μόνιμη επικοινωνία, οπότε αν έρθει ένας ποδοσφαιριστής να είναι έτοιμος, ανταγωνιστικός, αν είναι παίκτης που θα χρειαστεί χρόνο, ή μπορεί να μην είναι έτοιμος να προσαρμοστεί στο δικό μας σύστημα, προτιμώ να χρησιμοποιήσω τους υπάρχοντες παίκτες και να μη φέρουμε άλλον. Θεωρώ ότι το κλαμπ και εγώ πιστεύουμε ότι οι παίκτες που θα έρθουν και θα κληθούν να παίξουν, θα πρέπει να είναι δύσκολο να παίξουν στην ΑΕΚ. Να είναι δηλαδή ανταγωνιστικοί».

-Είδαμε σήμερα πληρότητα, είδαμε εντυπωσιακή εικόνα, έρχονται και οι μεταγραφές… Αρκετοί αναρωτιούνται ποιος θα πρωτοπαίξει;

«Απομένουν άλλες τρεις εβδομάδες, σε αυτό το διάστημα θα παρατηρώ τα πάντα και τον τρόπο που αναπνέουν οι παίκτες. Τα παρατηρώ όλα, τα σημειώνω όλα, αυτός είναι ο ανταγωνισμός που θέλω να έχω. Ο πρώτος που θα κάνει λάθος θα είμαι εγώ, γιατί εγώ παίρνω τις αποφάσεις και τους επιλέγω αυτούς που θα αγωνιστούν, αλλά όποιος καταφέρει να επιλεχθεί, τότε θα πρέπει να κάνει τα πάντα για να κρατά τη θέση του, τους χρειάζομαι να είναι όλοι καλά όπως και πέρυσι, όπου όλοι συμμετείχαν στα παιχνίδια».

-Χωρίς να μας πείτε ονόματα - εκτός αν θέλετε - στην επαφή που έχετε με τη διοίκηση, έχετε ενημέρωση αν στην επόμενη εβδομάδα ή δέκα μέρες θα έρθει ένας ή και δύο παίκτες;

«Δεν ξέρω να αναφερθώ σε μέρες, δεδομένα είμαστε σε αναζήτηση έτσι ώστε να ενισχύσουμε την ομάδα με κάτι καλό. Αλλα επαναλαμβάνω είμαι ευτυχής για τους παίκτες που έχω».

-Πριν κάποιες εβδομάδες ο κ. Μελισσανίδης είπε για 4-5 μεταγραφές, είναι κοντά στον αριθμό που συμφωνείτε και εσείς;

«Αν συμφωνεί και ο ίδιος ο κ. Μελισσανίδης… (γέλια)».

-Είδαμε τον Λιβάι να κόβει την άδεια του και να έρχεται στην Ολλανδία, να περιμένουμε και από τον Πινέδα κάτι παρόμοιο;

«Σίγουρα αυτό που χρειαζόμαστε είναι να επιστρέψει γρήγορα γιατί το κλαμπ επένδυσε πολλά χρήματα στον Πινέδα. Έχει χρόνο για να κάνει διακοπές, πιστέψτε με, πολύ χρόνο μόλις τελειώσεις την καριέρα του. Γιατί το ποδόσφαιρο είναι κάτι που τελειώνει πολύ σύντομα, μετά έχεις αρκετό χρόνο για διακοπές».

-Έναν χρόνο μετά, από τότε που κάνατε τον Λιβάι σέντερ-φορ, αισθάνεστε δικαιωμένος με αυτή την πρόοδο του παίκτη; Και αν έχετε κάποιο άγχος, μήπως πωληθεί…

«Η απόφαση που είχα πάρει, νομίζω ότι αποδείχτηκε, δεν ξέρω πως το βλέπετε κι εσείς, σωστή, καθώς πήραμε πρωτάθλημα και βγήκε πρώτος μας σκόρερ. Στο άλλο που με ρωτήσατε, περί πώλησης του παίκτη, είμαι κατηγορηματικός: Όχι! Μελισσανίδης… (γέλια)».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα