Άρης: Ο Παλίκουτσα εξήγησε πώς μπορεί ο Άλεν Χαλίλοβιτς να σώσει την καριέρα του

Άρης: Ο Παλίκουτσα εξήγησε πώς μπορεί ο Άλεν Χαλίλοβιτς να σώσει την καριέρα του

Ο Παλίκουτσα

bet365

Ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα μάλλον δεν έχει ξεχάσει τη συνύπαρξή του με τον Άλεν Χαλίλοβιτς στη Ριέκα και σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Bild» για τον Κροάτη ποδοσφαιριστή εξήγησε πώς μπορεί να σώσει την καριέρα του.

Η υπόθεση του Άλεν Χαλίλοβιτς ήταν ενδεχομένως η πρώτη που διαχειρίστηκε ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα ως τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Αρης. Οι «κίτρινοι» είχαν συμφωνήσει σε όλα με τον Κροάτη επιθετικό αλλά όταν ο Παλίκουτσα ανέλαβε αυτή τη θέση ευθύνης φρόντισε να κόψει κάθε γόρδιο δεσμό ακυρώνοντας τη μεταγραφή. Ακόμη και σε συζήτηση… μεταξύ τυριού και αχλαδιού ο 42χρονος τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες, σαφέστατα όμως η απόφασή του πήγαζε από τη συνύπαρξή τους στη Ριέκα. Στην πραγματικότητα, η απόκτηση του Άλεν Χαλίλοβις από τον κροατικό σύλλογο στοιχειοθέτησε μία από τις πρώτες αποφάσεις του Παλίκουτσα, σύντομα όμως μετάνιωσε γι’ αυτή διότι ο παίκτης δεν είχε καμία σχέση με το σπουδαίο ταλέντο που κάποτε απασχόλησε την ποδοσφαιρική Ευρώπη.

Μετά από μισή χρονιά αγωνιστικής απραξίας – καθώς ακυρώθηκε εκείνη η συμφωνία που είχε με τον Άρη – ο Χαλίλοβιτς ετοιμάζει την επιστροφή του στη δράση με τη φανέλα της ισπανικής Ελντένσε η οποία προήχθη στη Segunda Division και η «Bild» ασχολήθηκε με την περίπτωση του 27χρονου επιθετικού και αποτάθηκε στον Παλίκουτσα. Το βασικό ερώτημα ήταν απλούστατο, αν μπορεί ο Χαλίλοβιτς να σώσει την καριέρα του. «Ο Άλεν έχει ένα χάρισμα. Συμπεριφέρεται στην μπάλα με πολύ αγάπη. Βρίσει λύσεις στο γήπεδο, η μπάλα συνήθως τον υπακούει όσο ελάχιστους παίκτες στην Ευρώπη», είπε αρχικά αλλά η συνέχεια δεν ήταν τόσο ευχάριστη για τον παίκτη καθώς όταν ρωτήθηκε για τη συνεργασία τους στη Ριέκα είπε…

«Είναι κρίμα που δεν κατάφερε να επανέλθει σε φόρμα και να συστήσει τον εαυτό του σε μεγαλύτερες ομάδες» και καθώς αναφέρθηκε από τον αρθρογράφο ότι ο παίκτης συχνά είχε να διαχειριστεί προβλήματα φυσικής κατάστασης, ο Παλίκουτσα σημείωσε: «Ο Άλεν έχει κορμί το οποίο εύκολα τείνει να γίνεται υπέρβαρο. Μπορεί να πάρει κιλά ακόμη κι όταν περνά έξω από τα McDonalds χωρίς όμως να μπει να φάει. Στη Ριέκα έχασε αμέσως έξι επτά κιλά σε δύο τρεις εβδομάδες. Αν το σώμα του προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του σύγχρονου ποδοσφαίρου και δεν στηριχθεί τόσο πολύ μόνο στο ταλέντο του αλλά δουλέψει και χωρίς την μπάλα, μπορεί να σώσει την καριέρα του».

Κατά το δημοσίευμα, ένας από τους λόγους ακύρωσης της συμφωνίας του Άρη με τον Χαλίλοβιτς ήταν οι αγωνιστικοί όροι που είχε θέσει κι αυτό δεν είναι ψέματα καθώς ο Κροάτης είχε απαιτήσει εγγυημένο χρόνο συμμετοχής. Τούτο είναι αλήθεια και μάλιστα η πληροφορία που είχε αναδυθεί τότε από τον Άρη ανέφερε ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να δεσμευτεί σε οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή για τον χρόνο συμμετοχής του καθώς αυτό θα κατέστρεφε κάθε μορφής ισορροπία που διέπει τον ομαδικό αθλητισμό.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα