Η καλή εικόνα του Λιάτσου κι ο Μπιέλ που παραμένει «θέμα» στον Ολυμπιακό

Η καλή εικόνα του Λιάτσου κι ο Μπιέλ που παραμένει «θέμα» στον Ολυμπιακό

Η καλή εικόνα του Λιάτσου κι ο Μπιέλ που παραμένει «θέμα» στον Ολυμπιακό

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta πολλά και διάφορα σε ατομικό επίπεδο στον Ολυμπιακό.

Τι περιμένω από το σημερινό φιλικό του Ολυμπιακού; πρώτα απ΄ όλα να κερδίσει! Και μην μου πείτε, «φιλικό είναι ρε αδελφέ, τι σημασία έχει η νίκη;». Έχει και παραέχει.

Κάθε μεγάλη ομάδα πρέπει να εθίζεται στις νίκες. Και οι νίκες ξεκινάνε από τα φιλικά. Θυμηθείτε την περσινή προετοιμασία του Ολυμπιακού και τα αποτελέσματά του: 0-2 από μία αυστριακή Ριντ, 0-0 με την πολωνική Κρακόβια, 1-1 με την Σλάβια Πράγας, 1-3 από την Αρμίνια Μπίλεφελεντ, 1-3 από την Ζάλτσμπουργκ, 1-2 κι από τον Άρη! Μόνο τη Φορτούνα Ντίσελντορφ (2-1) είχε κερδίσει στο εξωτερικό και την ΑΖΑ Άλκμααρ (1-0) στο Καραϊσκάκη. Και θυμηθείτε στη συνέχεια κι ότι ο Ολυμπιακός μετά από εκείνα τα φιλικά, είχε δώσει οκτώ επίσημα παιχνίδια, Ευρώπης και πρωταθλήματος, κερδίζοντας μόνο τον ΠΑΣ στο Καραϊσκάκη…

Άρα, ασφαλώς και το πρώτο που περιμένω είναι να κερδίσει ο Ολυμπιακός σήμερα τη δευτεραθλήτρια Αζερμπαϊτζάν. Και για να τα καταφέρει πρέπει οι παίκτες του να βγάλουν πολύ καλύτερη ποιότητα στα τελειώματα τους, σε σχέση με το 1-1 κόντρα στη Νόρτζελαντ, αλλά και να μην κάνουν αμυντικά τα λάθη που έκαναν στο φιλικό με τη δευτεραθλήτρια Δανίας.

Για παράδειγμα ο Ολυμπιακός δεν έβγαλε καλές άμυνες σε δύο εκτελέσεις στατικών φάσεων, κόρνερ και φάουλ, κάτι που είχε παρατηρηθεί και στο πρώτο φιλικό. Επιπλέον οι δύο στόπερ, ο Μπα κι ο Ρέτσος δεν πήραν καλή θέση σε μία βαθιά μπαλιά που έγινε στον χώρο δράσης τους. Και ιδίως η όλη αντίδραση της ομάδας πρέπει να βελτιωθεί, στη φάση του παιχνιδιού που ο αντίπαλος σπάει το πρες ψηλά του Ολυμπιακού και βγαίνει στην επίθεση. Υπάρχει χαρακτηριστικά μία φάση των Δανών, στην οποία κατέβηκε ένας μέσος τους και του έδωσαν οι «ερυθρόλευκοι» όλο τον χώρο και τον χρόνο να σουτάρει από καλή θέση έξω από την περιοχή του Πασχαλάκη-το ότι ο διεθνής γκολκίπερ μπλόκαρε την μπάλα δεν αλλάζει τίποτα από το πόσο άσχημα αμύνθηκε η ομάδα του Μαρτίνεθ.

Μπα

Κατά τα άλλα, παρότι καταλαβαίνω ότι ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού ήδη προσπαθεί να μοντάρει μία ενδεκάδα ενόψει των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων, θα ήθελα να δω πάλι τον Λιάτσο, αφού ο μικρός μου έχει κάνει καλή εντύπωση, είτε τον βάζει 8άρι, είτε τον βάζει 10άρι. Οι πάσες του είναι πολύ καλές, ενίοτε και άμεσες, κρατάει μπάλες υπό πίεση και είναι και μαχητής-σε κάποια στιγμή τις προάλλες γύρισε πίσω, έκανε άμυνα και κέρδισε και φάουλ.

Νομίζω δε ότι δικαιούται περισσότερο χρόνο συμμετοχής ο Μπιτίκι, που έπαιξε μόλις 12 λεπτά στο δεύτερο φιλικό κι όμως πρόλαβε να φανεί τόσο με μία επικίνδυνη σέντρα, όσο και με ένα φαρμακερό σουτ στο δοκάρι. Και για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω γιατί πρέπει να παίζει 65 λεπτά ο Μπιέλ και να ψάχνεις να βρεις τρεις καλές στιγμές του σε όλο αυτό το διάστημα-όντως ήταν καλές οι πάσες του στον Μασούρα, η μία στην ευκαιρία του Έλληνα άσου στο α΄ ημίχρονο και η άλλη στο ξεκίνημα του γκολ του Ελ Αράμπι και όντως είχε μία πολύ καλή επιστροφή κόβοντας με τάκλιν αντίπαλη επίθεση. Αλλά σε 65 λεπτά τρεις καλές κινήσεις και σε όλες τις άλλες να χάνει την μπάλα και να μην έχει καλά τελειώματα, είτε σε σουτ, είτε σε μπαλιές;

Δεν ξέρω, αλλά μου φαίνεται ότι ο Μπιέλ παραμένει «θέμα» στον Ολυμπιακό και τη νέα σεζόν, μολονότι μάλιστα έχει πάλι συμπατριώτη του προπονητή, που δείχνει να τον εμπιστεύεται απόλυτα, καθώς τον χρησιμοποιεί πάντα βασικό και του δίνει και πολύ χρόνο. Ούτε ο Μαρτίνεθ, ωστόσο, τον βάζει στη θέση του, σε ρόλο μεσοκυνηγού, και όσο τον βλέπουμε τον Μπιέλ να παίζει έξω δεξιά, τόσο δημιουργείται η αίσθηση ότι η ομάδα πρέπει να πάρει έξω δεξιά…

Βρουσάι

Δεν λέω ότι ο Βρουσάι π.χ. «σκίζει». Αλλά είδαμε από τον Βρουσάι στο πρόσφατο φιλικό να περνάει με ντρίμπλα δύο αντιπάλους του-άσχετα αν εν τέλει δεν έκανε καλό σουτ, γιατί δεν το έκανε την ώρα που έπρεπε, εγώ δεν θυμάμαι να έχουμε δει από άλλο παίκτη του Ολυμπιακού πλην του Φορτούνη, καλή προσωπική ενέργεια στην προετοιμασία.

Έχει ενδιαφέρον η κίνηση του Μαρτίνεθ να βάζει σε ρόλο έξω αριστερά τον Ραμόν, είτε γιατί δεν τον πιστεύει ακόμη αμυντικά, είτε γιατί βλέπει πράγματα πάνω του (ταχύτητα και κοφτή σέντρα) που μπορεί να δώσουν βοήθειες επιθετικά, αλλά μάλλον θέλει πολλή δουλειά ακόμη για να βγει ένα τέτοιο πρότζεκτ, ενώ από τους παίκτες που παίρνουν λίγο χρόνο ο Μπαγκαλιάνης το παλεύει. Τον είδαμε στο φιλικό με τη Νόρτζελαντ να κόβει με ένα καλό τάκλιν αντίπαλη επίθεση, αλλά και να παίρνει κεφαλιά προωθούμενος σε στημένη φάση.

Ο Μπουχαλάκης κρατάει τη θέση του ως εξάρι, όμως ακόμη είναι σε μία μέτρια φόρμα. Ο Ρέαμπτσιουκ είναι ο πιο ισορροπημένος ακραίος μπακ, αλλά ακόμη σε όχι υψηλές στροφές, ενώ ο Ρέτσος εξακολουθεί να μην «κουμπώνει» ένα παιχνίδι θετικό απ΄ όλες τις πλευρές. Τον βλέπεις από τη μία να μπλοκάρει δύο σουτ μαζί της αντίπαλης ομάδας η, να τρέχει την μπάλα και να περνάει καλές πάσες ανάμεσα στις γραμμές. Τον βλέπεις από την άλλη να τρώει ήττες σε κρίσιμες φάσεις, να μην έχει καλές τοποθετήσεις η, να διώχνει πάνω σε αντίπαλο και μετά να τρέχει να διορθώσει. Προσωπικά θα περίμενα να είχε εκμεταλλευθεί πολύ περισσότερο τις ευκαιρίες του.

Ρέτσος

Ο δε Ντόη, τον οποίο τσεκάρουμε και σε ρόλο κόφτη εσχάτως, είναι σαφές ότι ψάχνει να βρει τα βήματα του σε μία θέση στην οποία έπαιζε χρόνια, αλλά είχε ξεχάσει όλη την περσινή σεζόν. Βλέπουμε πάντως κάποιες καλές κινήσεις του, είτε ανασταλτικά (π.χ. να βγει πλάγια και να κόψει), είτε επιθετικά (με το μπάσιμο και το σουτ που έκανε).

Άσχετο: Ο Νέστορ Αραούχο, που «παίζει» για την ΑΕΚ, έχει προταθεί και στον Ολυμπιακό. Αλλά ο Μαρτίνεθ τον απέρριψε. Υπάρχει, όμως, ένας άλλος Λάτιν στόπερ, που δεν τον έχει απορρίψει. Αντιθέτως. Εξακολουθεί, ωστόσο, να είναι πιο κοντινή μεταγραφή των «ερυθρόλευκων» ο Πορτογάλος Ντουάρτε. Όχι όμως δεδομένη. Πολύ απλά γιατί τα δεδομένα καθημερινά αλλάζουν και κανείς δεν μπορεί να ξέρει πού θα κάτσει στο τέλος η μπίλια.

Η φωτογραφία της ημέρας: Δεν έχει ξεκινήσει καλά την προετοιμασία ο Ρόντινεϊ. Εξακολουθεί να είναι επιπόλαιος αμυντικά-στο δεύτερο φιλικό έκανε πέναλτι, αφού πρώτα έφαγε την ντρίμπλα, ενώ το ότι έφαγε κι άλλη ντρίμπλα είναι μέσα στο πρόγραμμα όταν ο μπακ έχει να αντιμετωπίσει καλό εξτρέμ. Δεν είναι, όμως, στο πρόγραμμα να σου κλέβουν την μπάλα μέσα στην περιοχή του Πασχαλάκη. Κι ακόμη κι επιθετικά ο Βραζιλιάνος δεν ήταν στα καλά του, κόβονταν επανειλημμένως κι ακόμη και σε ένα σπριντ έδειξε βαρύς. Πρέπει να συνέλθει ο Ρόντι.

Ροντινει

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.