ΑΕΚ: Η επιστροφή του «Μαγίτο», ο Πινέδα ξανά στα πλάνα του Αλμέιδα

ΑΕΚ: Η επιστροφή του «Μαγίτο», ο Πινέδα ξανά στα πλάνα του Αλμέιδα

Δημήτρης Βέργος
Ο Ορμπελίν Πινέδα της ΑΕΚ

bet365

Ο Ορμπελίν Πινέδα επέστρεψε στην Αθήνα, ξεκίνησε προπονήσεις με την ΑΕΚ και τίθεται και αυτός στη διάθεση του Ματίας Αλμέιδα στην προετοιμασία ενόψει των ευρωπαϊκών ματς του Αυγούστου.

Η επιστροφή του Ορμπελίν Πινέδα ήταν κάτι που περίμενε πως και πως ο Ματίας Αλμέιδα εδώ και καιρό καθώς είναι γνωστό πόσο πολύτιμη μονάδα αποτελεί ο 27χρονος Μεξικανός χαφ στα πλάνα του «Πελάδο». Μιλάμε άλλωστε για τον παίκτη για τον οποίο η ΑΕΚ έκανε την υπέρβαση το φετινό καλοκαίρι δαπανώντας 6,5 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει με κανονική μεταγραφή από τη Θέλτα, στην ακριβότερη αγορά στην ιστορία του κλαμπ, με τετραετές συμβόλαιο.

Ο MVP της περσινής σεζόν στην πορεία της ΑΕΚ ως την κατάκτηση του νταμπλ αναμενόταν στην Αθήνα έπειτα από την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών του με την Εθνική ομάδα του Μεξικού, με την οποία πανηγύρισε το τρόπαιο σηκώνοντας την κούπα του Gold Cup. Ο 27χρονος Μεξικανός χαφ με την οικογένειά του επέστρεψε την Κυριακή για εγκατάσταση στην Ελλάδα καθώς δεν θα έκανε χρήση παραπάνω άδειας και αυτό προκειμένου να ενσωματωθεί αμέσως στις υποχρεώσεις της Ένωσης.

Ο «Όρμπε» το απόγευμα της Τρίτης με την επιστροφή των κιτρινόμαυρων στα Σπάτα μετά το χθεσινό ρεπό εντάχθηκε στις προπονήσεις και τίθεται και αυτός με τη σειρά του στη διάθεση του Αλμέιδα ενόψει των σημαντικών ευρωπαϊκών συναντήσεων της Ένωσης τον Αύγουστο, αρχής γενομένης στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Εκεί όπου θα βρει απέναντί της τον νικητή του ζευγαριού Ντινάμο Ζάγκρεμπ - Αστάνα, με την κροατική ομάδα να έχει ξεκάθαρα το μεγάλο προβάδισμα για να τεθεί αντιμέτωπη με την ΑΕΚ.

Ο Πινέδα συμμετείχε σε μέρος του κανονικού προγράμματος καθώς όπως είναι λογικό θα χρειαστεί και λίγο χρόνο προσαρμογής, αλλά έρχεται στην ΑΕΚ έχοντας αγωνιστικό ρυθμό στα πόδια του και αυτό αποτελεί το καλύτερο νέο για τον Αλμέιδα, ο οποίος πιθανότατα θα τον συμπεριλάβει και στην αποστολή για το φιλικό της ερχόμενης Κυριακής με την Τράμπζονσπορ στην Τουρκία. Ένα ματς το οποίο θα αποτελέσει την πρόβα τζενεράλε για τους κιτρινόμαυρους ενόψει των ευρωπαϊκών τους προκριματικών, όπου ίσως φανούν και οι σκέψεις του Αλμέιδα, όπως για παράδειγμα το αν σχεδιάζει να παίξει με δύο αμυντικά χαφ, τους Σιμάνσκι και Γιόνσον, σε αυτά τα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Όλα αυτά βέβαια θα αρχίσουν να γίνονται πιο ξεκάθαρα από το φιλικό με την Τράμπζονσπορ και έπειτα, όταν η ΑΕΚ θα έχει μπει πλέον στην τελική ευθεία γι' αυτές τις αναμετρήσεις. Το σημαντικό τη δεδομένη στιγμή αποτελεί η επανένταξη του Πινέδα στις προπονήσεις και στα πλάνα του Αλμέιδα, ο οποίος υπολογίζει σε ακόμα μια κομβική μονάδα του ήδη ποιοτικού ρόστερ που διαθέτει για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία της ΑΕΚ για τα προκριματικά του Champions League.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα