Ρέιντζερς – Ολυμπιακός 1-3: Στο σωστό δρόμο!

olympiakos

bet365

Δύο εβδομάδες πριν το πρώτο επίσημο ευρω-ματς και εν αναμονή και νέων προσώπων, ο Ολυμπιακός με πολύ καλή εικόνα νίκησε 3-1 την Ρέιντζερς στο Άιμπροξ της Γλασκώβης έχοντας ως κορυφαίους τον Καρβάλιο (2 γκολ) και τον Καμαρά. Σκόραρε και ο Φορτούνης.

Τη νίκη με 3-1 πανηγύρισε ο Ολυμπιακός στην έδρα της Ρέιντζερς, παρουσιάζοντας πολύ καλό πρόσωπο, δύο εβδομάδες πριν το πρώτο επίσημο ματς.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε σε σχηματισμό 4-3-3 με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, τους Κίνι, Ντόι, Ρέτσο και Ροντινέι στην τετράδα της άμυνας και τους Μαντί Καμαρά, Ιμπόρα και Καρβάλιο στη μεσαία γραμμή. Τα δύο άκρα της επίθεσης είχαν τον Μασούρα με τον Φορτούνη και τον Ελ Αραμπί στην κορυφή.

Αξιοσημείωτο ότι, πέρα από τους Φρέιρε και Χουάνγκ, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ άφησε εκτός αποστολής τον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, ο οποίος γύρισε στην Αθήνα λόγω πειθαρχικού παραπτώματος και δεν θα είναι ούτε στο φιλικό με τη Νόριτς.

Οι Πειραιώτες μπήκαν κάπως... μουδιασμένα στο ματς, με τη Ρέιντζερς να έχει την πρώτη μεγάλη φάση του ματς μόλις στο 4'. Ο Ράσκιν βρήκε τον χώρο μακριά από την περιοχή και με ένα δυνατό βολέ στην κίνηση ανάγκασε τον Πασχαλάκη να κάνει μία εξαιρετική επέμβαση.

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός πήρε μέτρα στον αγωνιστικό, πίεσε την άμυνα των Σκωτσέζων (όπως στο 12ο λεπτό που έκλεψε ψηλά ο Μασούρας) αλλά οι γηπεδούχοι είχαν ακόμα μία ευκαιρία στο 25'.

Ο Λάμερς πέρασε εντυπωσιακά Κίνι και Ιμπόρα, έκανε το σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Πασχαλάκης φώναξε ξανά «παρών», διατηρώντας το μηδέν. Η πρώτη τελική για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 39', όπου ο Φορτούνης έπιασε το σουτ στην κίνηση αλλά η μπάλα πήγε ψηλά άουτ.

Τελικά, λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα στο σκορ, αφού στο 44', ο Ελ Αραμπί πήρε την μπάλα στην περιοχή, έδωσε στον Κίνι του οποίου το σουτ κόντραρε, ο Φορτούνης έκανε το βολέ και με τη βοήθεια των αμυντικών έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στο δεύτερο μέρος η Ρέιντζερς έφτασε στην ισοφάριση με ένα αμφισβητούμενο πέναλτι όταν ο Κάλντγουελ πάτησε στην περιοχή, ο Πασχαλάκης τον ανέτρεψε και ο Ταβερνιέ το μετέτρεψε σε γκολ για το 1-1 στο 52'.

Το ηθικό των «ερυθρολεύκων» δεν έπεσε και πήραν εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ, όταν ο Μαντί Καμαρά βρήκε εξαιρετικά τον Μασούρα, εκείνος με το κεφάλι γύρισε στον Ελ Αραμπί, ο οποίος σε πρώτο χρόνο δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα αλλά ο Καρβάλιο σκόραρε σε κενή εστία στο 56'.

Στο 61' ο Πασχαλάκης έκανε ακόμα μία σημαντική απόκρουση όταν ο Σίμα πάτησε στην περιοχή αλλά το πλασέ του εξουδετερώθηκε από τον Έλληνα πορτιέρε.

Στο 65' ο Μαρτίνεθ προχώρησε σε τρεις αλλαγές, με τους Ελ Αραμπί, Καμαρά, Φορτούνη και Κίνι να αφήνουν τις θέσεις τους σε Βρουσάι, Μπουχαλάκη, Ραμόν και Μπιέλ. Το σύστημα παρέμεινε 4-3-3, με τον Μπουχαλάκη να είναι δίπλα σε Καρβάλιο, Ιμπόρα, τον Ραμόν στα αριστερά της άμυνας και τον Μπιέλ με τον Βρουσάι στα εξτρέμ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Μασούρας να πάει φορ.

Ο Μασούρας στο 67' είχε μία καλή στιγμή, όταν ο Μπιέλ έκανε τη σέντρα αλλά η κεφαλιά του Έλληνα εξτρέμ κατέληξε άουτ. Τελικά οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν και τρίτο γκολ, χάρη στον Ζοάο Καρβάλιο.

Ο Ροντινέι έκανε εξαιρετική κίνηση από τα δεξιά, γύρισε την μπάλα στον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό και με εξαιρετικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-1 στο 70'.

Στο 80' ο Ολυμπιακός είχε ακόμα δύο αλλαγές, όταν ο Αγκιμπού Καμαρά πήρε τη θέση του Ζοάο Καρβάλιο και ο Ανδρούτσος τη θέση του Μασούρα. Ο πρώτος πήρε θέση στον άξονα δίπλα σε Μπουχαλάκη και Ιμπόρα ενώ ο δεύτερος έπαιξε στη θέση του εξτρέμ, με τον Μπιέλ φορ.

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη μέσα στο Ibrox απέναντι στην πιο έτοιμη Ρέιντζερς και ακολουθεί το φιλικό κόντρα στη Νόριτς στην Αγγλία (29/07, στις 17:00).

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Κίνι (Ραμόν 66'), Ντόι (Μπα 89'), Ρέτσος, Ροντινέι, Μαντί Καμαρά (Μπουχαλάκης 66'), Ιμπόρα, Καρβάλιο (Αγκιμπού 80'), Μασούρας (Ανδρούτσος 80'), Φορτούνης (Βρουσάι 66'), Ελ Αραμπί (Μπιέλ 66').

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα