Το «βάθος», το δίδυμο Ρέτσου-Φρέιρε και η πρόταση έκπληξη στον Ολυμπιακό για σέντερ φορ

Το «βάθος», το δίδυμο Ρέτσου-Φρέιρε και η πρόταση έκπληξη στον Ολυμπιακό για σέντερ φορ

Το «βάθος», το δίδυμο Ρέτσου-Φρέιρε και η πρόταση έκπληξη στον Ολυμπιακό για σέντερ φορ

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο Gazzetta πολλά και διάφορα με αφορμή το χθεσινό φιλικό του Ολυμπιακού.

Η έλλειψη μεγάλου βάθους στο ρόστερ του Ολυμπιακού είχε διαφανεί κι από τα προηγούμενα φιλικά, ακόμη κι από αυτά στα οποία είχε παίξει αρκετά καλά η ομάδα-ίσως θυμάστε μία διαπίστωση μου, ότι οι «ερυθρόλευκοι» στα τελευταία 25 με 30 λεπτά των αγώνων τους, όταν έκαναν πολλές αλλαγές, εμφάνιζαν άλλο, χειρότερο, πρόσωπο.

Χθες, στο 0-2 από τη Νόριτς, μία ομάδα από την Τσάμπιονσιπ, που την περασμένη σεζόν τερμάτισε στην 10η θέση της βαθμολογίας, απλά επιβεβαιώθηκε η σχετική διαπίστωση. Από όλους τους παίκτες που δεν θεωρούνται ως οι πιο βασικοί στο πλάνο του Μαρτίνεθ, δεν υπήρξε ούτε ένας τον οποίο μπορούμε να κολακέψουμε για την εμφάνιση του στο Κάροου Ρόουντ.

Σίγουρα όχι ο Βρουσάι, ο οποίος εκτός των άλλων εξακολουθεί να μην μπορεί με τίποτα να σκοράρει…Όχι ο Ανδρούτσος, από τον οποίο περιμέναμε έστω μία καλή σέντρα…

Όχι ο Τζολάκης, που από φιλικό σε φιλικό κάνει βήματα πίσω κι όχι μπρος-χθες έφαγε πάλι γκολ που ευθύνεται, δεν λες και καλύτερη την αντίδραση του στο άλλο γκολ, έδωσε ξανά πάσες σε αντίπαλο δύο φορές και ήταν τυχερός που ακυρώθηκαν ως οφσάιντ κι επιθετικό φάουλ αντίστοιχα άλλα δύο γκολ…

Όχι ο Αγκιμπού, αφού ένας μεσοεπιθετικός δεν μπορεί να σταθεί μόνο γιατί κλέβει δύο φορές ωραία την μπάλα κοντά στην αντίπαλη περιοχή…

Ραμόν

Να καταγράψω για τον Ραμόν ότι σε δύο στιγμές είχε καλές αμυντικές αντιδράσεις και ότι κάποιες στιγμές πήγε να ξεκινήσει καλές επιθέσεις. Αλλά παίζοντας 90 λεπτά ένας μπακ του Ολυμπιακού δεν είναι δυνατόν να μην μπορεί να περάσει μία καλή σέντρα η, μία καλή πάσα μπροστά. Ατυχώς μερικές φορές μέσα στο παιχνίδι είναι σαν να σταματάει να λειτουργεί.

Ο Μαντί έπαιξε ένα ημίχρονο και το μόνο που είδαμε ήταν κάποια δυναμικά κοψίματα, έτερον ουδέν.

Γενικά, δεν μπορείς να κάνεις υψηλή κριτική σε ένα φιλικό στο οποίο ο Ολυμπιακός δεν έκανε καν καθαρή ευκαιρία για γκολ και στο οποίο μόλις ένας παίκτης του από τους 19 που χρησιμοποιήθηκαν πλησίασε (δεν έφτασε) τον χαρακτηρισμό του διακριθέντα, ο Ρέτσος, ο οποίος πραγματικά είναι ανεβασμένος, εκμεταλλεύεται την αθλητικότητα του, βγαίνοντας πρώτος στις φάσεις και έχοντας γενικά πολλές επεμβάσεις τόσο χαμηλά όσο και ψηλά, αλλά και τη δυνατότητα του να μεταφέρει συνήθως σωστά την μπάλα, πασάροντας ακόμη και με 30άρες πάσες. Παραμένει, όμως, επιρρεπής στο να κάνει λάθος προς το τέλος του αγώνα, όταν κουράζεται και κάνει φάουλ που δεν πρέπει η, χάνει κεφαλιές που δεν πρέπει.

Ρέτσος

Είναι αλήθεια ότι έπαιξαν στην αρχική ενδεκάδα αρκετοί παίκτες που δεν αποτελούν πρώτη επιλογή, με την απόφαση του προπονητή να δώσει χρόνο σε όλους κάνοντας μεγάλο ροτέισον, ενώ στην επανάληψη ήταν λίγο καλύτερη η κατάσταση με την παρουσία ιδίως του Φορτούνη, που έβγαλε δύο φάσεις και είχε και κάποιες ωραίες ενέργειες ακόμη, ωστόσο κι αυτός ήταν σαν να εξατμίστηκε όσο κύλησε το παιχνίδι. Να δεχθούμε ότι βγήκε μία κούραση από τα ταξίδια σε Σκοτία κι αμέσως μετά Αγγλία. Και να δικαιολογήσουμε έτσι π.χ. τον Ιμπόρα που είναι 37 ετών κι έπαιξε σε πολύ χαμηλές στροφές, απλά πασάροντας σωστά. Αλλά ακόμη κι έτσι θα περιμέναμε μία καλύτερη εικόνα σε ομαδικό κι ατομικό επίπεδο.

Τον Ρόντινεϊ στο αμέσως προηγούμενο φιλικό τον είχα χαρακτηρίσει τανκ-χθες δεν βλεπόταν, ήταν για αλλαγή όχι στο ημίχρονο, αλλά από το 20λεπτο. Απαράδεκτος.

Ο Μπουχαλάκης που είτε γιατί ο προπονητής τον εκτιμάει, είτε γιατί παίζουν ελάχιστα λόγω τραυματισμών οι Χουάνγκ και Μαντί, έχει κερδίσει θέση βασικού στα περισσότερα παιχνίδια, ήταν λες και άντεξε μόνο 15 λεπτά, τα πρώτα του αγώνα-παρεμπιπτόντως στο μοναδικό διάστημα χθες που είδαμε κανονικό Ολυμπιακό. Ακόμη και στις δύο φάσεις των γκολ θα μπορούσε νομίζω στο 1-0 να μην ήταν τόσο χαλαρός στο σουτ που βρήκε η μπάλα τα πόδια του και στο 2-0 να αντιδρούσε πιο γρήγορα.

Ο Καρβάλιο, για τον οποίο είχαμε χαρεί στα προηγούμενα ματς, παρασύρθηκε κι αυτός στη μετριότητα. Μία-δύο καλές κινήσεις και έτερον ουδέν, με αποκορύφωμα ένα σουτ στα περιστέρια.

Ο Μασούρας σε ρόλο φορ το πάλεψε, είχε μία-δύο καλές κινήσει κι αυτός, αλλά μέχρι εκεί. Κακά τα ψέματα, χωρίς τον Ελ Αράμπι ο Ολυμπιακός είναι σαν να παίζει χωρίς στράικερ. Λίγο που έπαιξε ο Άραβας φάνηκε ακριβώς αυτό.

Χουάνγκ

Ο δε Χουάνγκ στο 20λεπτο που έπαιξε δεν έκανε ούτε μία καλή προσπάθεια, αν θυμάμαι καλά. Δεν είναι καλό που έχει κάνει τόσο κακή προετοιμασία ο Κορεάτης.

Μπορούμε να σχολιάσουμε με καλύτερα λόγια το ανεπίσημο ντεμπούτο του Φρέιρε, που μπήκε στο 60’ με το σκορ ήδη στο 0-2 και στάθηκε. Δεν ξεχώρισε, όμως τον είδαμε να κόβει, να προσπαθεί να περνάει έξυπνη πάσα μπροστά έστω χωρίς την ιδανική εκτέλεση, να κάνει άμυνα παίζοντας ψηλά διώχνοντας με κεφαλιά την μπάλα σε συμπαίκτη του και. Όταν δε βγήκε μπροστά σε στημένη φάση, πήρε την κεφαλιά απειλώντας τον αντίπαλο γκολκίπερ. Όπως είδαμε κι ότι έδιωξε την μπάλα πάνω σε αντίπαλο με κεφαλιά κι ότι έκανε λάθος πάσα έξω από την περιοχή του Τζολάκη, αλλά κάλυψε στη συνέχεια σωστά.

Νομίζω ότι στο φιλικό με τον Αστέρα ο Μαρτίνεθ θα θελήσει να δει το δίδυμο Ρέτσου, Φρέιρε, αν κι ο Ντόη είναι σε καλή κατάσταση, κάνοντας χθες και λάθος πάσες, αλλά και μία εκπληκτική βαθιά μπαλιά για γκολ στον Μασούρα, που όμως έχασε το γκολ λόγω κακού κοντρόλ απέναντι από τον γκολκίπερ της Νόριτς.

Άσχετο: Όσο ο Ολυμπιακός αρνείται να συζητήσει με την Σπαρτάκ Μόσχας (μέχρι και καταγγελία στη ΦΙΦΑ της έκανε για μη νόμιμη προσέγγιση παίκτη) για την παραχώρηση του Ρέαμπτσιουκ, τόσο οι Ρώσοι προσφέρουν και περισσότερα λεφτά! Οι πληροφορίες μιλάνε πλέον για ποσό 6+1 (μπόνους) εκ. Ευρώ! Παράλληλα έκαναν πρόταση για τον Βραζιλιάνο Μπόρχες της Κλερμόν, με τους Γάλλους να ζητάνε 5 εκ. Ευρώ και την Σπαρτάκ να δίνει μέχρι 3 εκ. Οι Ρώσοι, όμως, όπως κι αν έχει για πολλούς και διάφορους λόγους τον Όλεγκ, που μιλάει και την γλώσσα τους, θέλουν!

Στο μεταξύ, η κατ΄ αρχήν απάντηση του Ολυμπιακού στην Πάφο για τον Αγκιμπού είναι αρνητική. Δεν τον δίνει, τουλάχιστον τώρα.

Καμαρά

Η φωτογραφία της ημέρας: Άκουσα ότι έγινε μία πρόταση έκπληξη στον Ολυμπιακό για σέντερ φορ. Ο μάνατζερ του Νέλσον Ολιβέϊρα «πρόσφερε» τον 32χρονο (8.8.1991) Πορτογάλο πρώην διεθνή (17 φορές-δύο γκολ) άσο της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ! Ο Ολιβέϊρα έμεινε ελεύθερος τον περασμένο μήνα από τον ΠΑΟΚ, καθώς έληξε το συμβόλαιο του κι ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης δεν τον ικανοποίησε οικονομικά. Άγνωστο, αν και όχι ίσως το πιθανότερο, είναι αν ανταποκριθεί στην πρόταση ο Ολυμπιακός. Ο Ολιβέιρα (άλλοτε σε Μπενφίκα, Ρενς, Νότιγχαμ, Νόριτς κ.α) είναι στο στιλ του φορ που θα ήθελε ο Μαρτίνεθ, είχε βάλει 16 γκολ στην πρώτη του σεζόν στην ΑΕΚ, αλλά κουβαλάει ένα σοβαρό τραυματισμό από την προπέρσινη σεζόν και πέρυσι έπαιξε καλά για ένα τρίμηνο μεσούσης της σεζόν, αλλά στο τελευταίο τετράμηνο της σεζόν ψιλοχάθηκε και στο τέλος ήταν ξανά τραυματίας.

ολυ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.