Ο Κορδόν θα κάνει μία τελευταία προσπάθεια για τον Ράφα Μιρ στον Ολυμπιακό…

Ο Κορδόν θα κάνει μία τελευταία προσπάθεια για τον Ράφα Μιρ στον Ολυμπιακό…

Ο Κορδόν θα κάνει μία τελευταία προσπάθεια για τον Ράφα Μιρ στον Ολυμπιακό…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta δέκα πράγματα περί των μεταγραφών που κάνει (και δεν κάνει) ο Ολυμπιακός.

Είναι αλήθεια ότι το θέμα της μεταγραφής του σέντερ φορ δεν έχει πάει καλά στον Ολυμπιακό. Από την προσπάθεια παραμονής του Μπακαμπού τον Μάιο, έως την απόκτηση του αντικαταστάτη του όλο τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.

Από τον Αντόνιο Κορδόν, έναν αθλητικό διευθυντή που είναι 25 χρόνια στην πιάτσα, θα περιμέναμε κάτι καλύτερο κι όχι να φτάσουμε 1η Αυγούστου κι ο Ολυμπιακός να έχει βγάλει όλη την προετοιμασία του μόνο με τον 37χρονο Ελ Αράμπι στη θέση του σέντερ φορ. Μακάρι ο Ισπανός να δράσει πιο εύστοχα και πιο άμεσα έστω τώρα γιατί υπάρχει μεγάλη ανάγκη για έναν καλό επιθετικό-το να παίζει ο Μασούρας η, ο Μπιέλ σε θέση φορ δεν βγάζει νόημα, ούτε για την ομάδα, ούτε για τους παίκτες, όπως αποδείχθηκε σε όλα τα φιλικά στα οποία ο Άραβας είτε δεν έπαιξε, είτε έγινε αλλαγή.

Έχω την αίσθηση ότι ο Κορδόν εγκλωβίστηκε με την υπόθεση Ράφα Μιρ. Είχε πιστέψει πολύ σε αυτή τη μεταγραφή, τελικά όμως δεν του βγήκε κι έτσι έχασε πολύτιμο χρόνο, για την ακρίβεια το μισό καλοκαίρι. Τώρα, όπως τα βλέπω, θα κάνει μία τελευταία προσπάθεια για τον στράικερ της Σεβίλλης κι αν πάλι δεν γίνει τίποτα, δεν θα περιμένει πια ούτε ημέρα και θα στραφεί σε άλλες λύσεις. Ο Ισπανός είναι καλός κυνηγός, γκολτζής, σε καλή ηλικία, ασφαλώς καλοδεχούμενος, αλλά δεν έχει νόημα αν δεν θέλει να έρθει.

Ο Ολυμπιακός έχει ήδη καθυστερήσει στη μεταγραφή του σέντερ φορ και σε 10 ημέρες από σήμερα δίνει το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι του. Να λέμε λοιπόν να είναι καλά ο Ελ Αράμπι, που έδειξε στην προετοιμασία ότι βρίσκεται σε γενικές γραμμές σε καλή κατάσταση, ήταν στις φάσεις, είχε συμμετοχή στο παιχνίδι, αλλά κακά τα ψέματα δεν μπορεί, δεν γίνεται, να είναι ο παίκτης που ήταν πριν δύο χρόνια.

Ελ Αραμπί

Δεν λέω ότι είναι εύκολο να βρεις καλό σέντερ φορ, από την άλλη όμως δεν συνιστά και…επιτυχία να μην παίρνεις κανένα για δύο ολόκληρους μήνες.

Άσχετο: Σήμερα η, αύριο είναι να φύγει από την Ελλάδα ο Ρέαμπτσιουκ, με προορισμό τη Μόσχα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στην Σπαρτάκ. Για να αποδειχθεί για μία ακόμη φορά ότι, «όλα τα προβλήματα δεν λύνονται με τα λεφτά…λύνονται, όμως, με τα πολλά λεφτά»! Διότι όταν αρχικά η Σπαρτάκ είχε κάνει πρόταση, ο Όλεγκ «κλότσαγε», λέγοντας ότι ήθελε να πάει σε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Όταν μετά πήγαν οι Ρώσοι και του έσκασαν τα εκατομμύρια άλλαξε γνώμη και ζητούσε πιεστικά ο ίδιος από τον Ολυμπιακό να πει το «ναι» στην ομάδα της Μόσχας…Τέλος πάντων, η πρόταση της Σπαρτάκ και προς τον Ολυμπιακό είναι από αυτές που λέμε, «δεν μπορείς να την αρνηθείς»-6,5 εκ. Ευρώ…

Παρεμπιπτόντως, με προσωπικές ενέργειες του Μαρινάκη ο Ολυμπιακός πουλάει-πούλησε Ρέαμπτσιουκ (Σπαρτάκ), Ζίνκερναγκελ (Κλαμπ Μπριζ), Μπιτίκι (Αντάλιασπορ), Κανέ (Πάφος). Έτσι, αφενός μεν ο σύλλογος δίνει τους παίκτες που δεν είναι στα πλάνα του, αφετέρου δε ενισχύει τα ταμεία του ενόψει των μεταγραφών που θέλει να κάνει τον Αύγουστο.

Ρέαμπτσιουκ

Η φωτογραφία της ημέρας: Κατέληγα χθες το πρωί το άρθρο μου για τον Κένεντι γράφοντας, «το θέμα είναι να μην έχει τραυματισμούς, γιατί κατά καιρούς έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από αυτούς-ακόμη και την περασμένη σεζόν, είχε δύο τραυματισμούς, μένοντας εκτός αγώνων από δύο μήνες στον κάθε ένα, με συνέπεια να παίξει πολύ λίγο, να μην βγάλει πάνω από 60 λεπτά σε παιχνίδι. Αν δεν βγάλει τραυματισμούς…» μπλα μπλα μπλα.

Προσέξτε: ο Κένεντι δεν κόπηκε στα ιατρικά. Δεν είναι τραυματίας δηλαδή ο Βραζιλιάνος. Ασφαλώς κι έπαιξε ρόλο το βεβαρυμμένο ιατρικό ιστορικό του και ειδικά η παρουσία του εδώ και ενάμιση χρόνο, όπου έχει παίξει ελάχιστα, αλλά κυρίως έπαιξε ρόλο η εικόνα του: εμφανίστηκε εφτά κιλά υπέρβαρος (!) και γενικά ανέτοιμος να μπει και να παίξει τώρα, μέσα στον Αύγουστο, που ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του τέσσερα ευρωπαϊκά παιχνίδια, αλλά και δύο παιχνίδια πρωταθλήματος. Κατά βάση ο Κένεντι θα ήταν έτοιμος μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω Εθνικών ομάδων τον άλλο μήνα, δηλαδή γύρω στα μέσα Σεπτέμβρη…

Κένεντι

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.