Ολυμπιακός: Το background της μεταγραφικής επιτυχίας των «ερυθρολεύκων» με τον Αλεξανδρόπουλο

Ολυμπιακός: Το background της μεταγραφικής επιτυχίας των «ερυθρολεύκων» με τον Αλεξανδρόπουλο

Newsroom
οσφπ

bet365

Μετά από μία σεζόν στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος είναι έτοιμος να επαναπατριστεί για τον Ολυμπιακό και το Gazzetta σας δίνει το χρονικό για να ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο deal.

Των Δημήτρη Τομαρά και Νότη Χάλαρη

Η Τετάρτη (02/08) ήταν μία γεμάτη μέρα για τον Ολυμπιακό στο μεταγραφικό σκέλος, με την ομάδα να παλεύει σε πολλά ταμπλό ταυτόχρονα προκειμένου να κλείσει τις... τρύπες στο ρόστερ.

Μετά την άφιξη του στόπερ Πορόσο, τις πληροφορίες από την Αγγλία για δανεισμό του Μαρκίνιος και τις διαπραγματεύσεις για τον Γουίλιαν Ζοσέ, οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν ένα σημαντικό deal για την απόκτηση του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου.

Συγκεκριμένα ήρθαν σε συμφωνία με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας για τον μονοετή δανεισμό του ποδοσφαιριστή και οψιόν αγοράς ύψους τεσσάρων εκατ. ευρώ για το επόμενο καλοκαίρι. Έτσι, απομένουν τα τυπικά για να ντυθεί στα «ερυθρόλευκα» ο 21χρονος χαφ.

Ωστόσο έχει ιδιαίτερη σημασία το πόσο δούλεψαν οι Πειραιώτες τη συγκεκριμένη υπόθεση που μόνο εύκολη δεν ήταν. Συγκεκριμένα...

  • Η συγκεκριμένη ιστορία υπάρχει εδώ και σχεδόν έναν μήνα, με τον Ολυμπιακό να παρακολουθεί στενά την περίπτωση του διεθνή χαφ όμως έχοντας αρκετά εμπόδια μπροστά του.
  • Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας ήθελε αρχικά να πουλήσει τον ποδοσφαιριστή και όχι να τον παραχωρήσει δανεικό με ένα ποσό λίγο πιο πάνω από τέσσερα εκατ. ευρώ.
  • Από την άλλη ο Αλεξανδρόπουλος έδειχνε να θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό και να μην επιστρέψει στην Ελλάδα. Όχι συγκεκριμένα για τον Ολυμπιακό αλλά γενικά είχε στο μυαλό του να συνεχίσει για δεύτερη σερί σεζόν στην Ευρώπη.

Αυτά τα τρία ενδεχόμενα ήταν αρκετά για να φανεί το μέγεθος της δυσκολίας, προσθέτοντας σε αυτά και το γεγονός ότι ο παίκτης έχει βγει και μεγαλώσει στις ακαδημίες του «αιωνίου» αντιπάλου, Παναθηναϊκού.

Στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο υπήρχε και υπάρχει τεράστια εκτίμηση στο πρόσωπο του διεθνή χαφ και για αυτό η ομάδα δούλευε σε διπλό ταμπλό για έναν μήνα σχεδόν προκειμένου να έρθει σε συμφωνία και με τις δύο πλευρές.

Με τον πορτογαλικό σύλλογο ήρθε σε συμφωνία με τον μονοετή δανεισμό, την οψιόν αγοράς για το επόμενο καλοκαίρι ύψους τεσσάρων εκατ. ευρώ αλλά και ένα ποσοστό 10% που θα κρατήσει η ομάδα εφόσον αποκτηθεί με κανονική μεταγραφή ο ποδοσφαιριστής, όπως αναφέρουν στην Πορτογαλία.

Από εκεί και πέρα, έπεισε και τον Αλεξανδρόπουλο καθώς του έδειξε το πόσο πολύ τον πιστεύει, την εκτίμηση που υπάρχει για το πρόσωπό του αλλά και το έξτρα κίνητρο να αφήσει πίσω του τη σεζόν που ολοκληρώθηκε και να βάλει τις βάσεις για μία νέα αρχή μέσα από τον Ολυμπιακό.

Η επίτευξη της συμφωνίας είναι μία περίπτωση win-win και για τους δύο, αφού ο Ολυμπιακός θα προσθέσει έναν σημαντικό παίκτη στη μηχανή του και σε μία θέση όπου ήθελε ενίσχυση και από την άλλη ο Αλεξανδρόπουλος, θα επιστρέψει στη χώρα του με σκοπό να βρει ξανά τα πατήματά και τον ρυθμό του. Άλλωστε μιλάμε για ένα παιδί μόλις 21 ετών που μετράει ήδη πάνω από 70 συμμετοχές σε επαγγελματικό επίπεδο αλλά και επτά συμμετοχές με το εθνόσημο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα