Η προφητική ατάκα για Αλεξανδρόπουλο και η θερμή εισήγηση του Κορδόν για Ολυμπιακό

Η προφητική ατάκα για Αλεξανδρόπουλο και η θερμή εισήγηση του Κορδόν για Ολυμπιακό

Η προφητική ατάκα για Αλεξανδρόπουλο και η θερμή εισήγηση του Κορδόν για Ολυμπιακό

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta κάποια ακόμη ενδιαφέροντα πράγματα για τη μεταγραφή του Αλεξανδρόπουλου στον Ολυμπιακό.

Σημαντική κίνηση αυτή του Ολυμπιακού για τον Αλεξανδρόπουλο. Και αγωνιστικά και σημειολογικά. Φαίνεται, άλλωστε, κι από τις αντιδράσεις και τα σχόλια που έχει προκαλέσει, ένθεν κι ένθεν…

Με την ευκαιρία να πάμε περίπου δύο χρόνια πριν, μετά από ένα ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στο Καραϊσκάκη, αν δεν κάνω λάθος το 0-0 τον Οκτώβριο του 2021, με ήρωα τον Μπρινιόλι. Το ντέρμπι των αιωνίων έχει τελειώσει και κάποια στιγμή ο Καραπαπάς πλησιάζει τον Αλεξανδρόπουλο, που έχει παίξει και έχει κάνει και καλή εμφάνιση. Και του λέει, «μικρέ, είσαι παικταράς. Πρέπει να έρθεις στον Ολυμπιακό εσύ»! Ο 19χρονος τότε Αλεξανδρόπουλος είπε, «ευχαριστώ πολύ» για το εγκωμιαστικό σχόλιο, το "είσαι παικταράς". Παρών ήταν κι ένας άνθρωπος του Παναθηναϊκού, λέγοντας, μεταξύ άλλων, «όλοι μπορεί να φύγουν, αλλά όχι αυτός». Κι ο Παναθηναϊκός πράγματι ποτέ δεν σκέφτονταν να τον αφήσει να φύγει.

Ποιος να φανταζόταν ότι θα τα έφερνε έτσι το ποδόσφαιρο! Ότι αφενός μεν θα έφτανε τόσο γρήγορα, καλοκαίρι του 2022, με τον Αλεξανδρόπουλο ούτε καν 21 ετών, μία εντυπωσιακή πρόταση στον Παναθηναϊκό, τα 4,5 εκ. Ευρώ από την Σπόρτινγκ, με τους «πράσινους», εύλογα κατά την γνώμη μου, να παραχωρούν τον νεαρό διεθνή τους στη μεγάλη αυτή πορτογαλική ομάδα, αφετέρου δε ότι η Σπόρτινγκ θα τον έδινε τώρα, μόλις ένα χρόνο μετά, στον Ολυμπιακό, στον οποίο ήρθε κουτί η εισήγηση του Πορτογάλου προπονητή για αποχώρηση του δεξιοπόδαρου κεντρικού χαφ, καθώς δεν ήταν στα πλάνα του.

Καραπαπάς και Δουρέκας

Για να αποδειχθεί δύο χρόνια μετά προφητική εκείνη η ατάκα του Καραπαπά...

Παρεμπιπτόντως, επειδή πολλοί μπορεί να πιστεύουν ότι ο Ολυμπιακός πήρε τον Αλεξανδρόπουλο με δική του πρωτοβουλία και χωρίς εμπλοκή των Ισπανών αρμόδιων της ομάδας του (Κορδόν και Μαρτίνεθ): ο Ολυμπιακός δουλεύει από τον Ιούνιο την περίπτωση του Αλεξανδρόπουλου! Όταν δε τέθηκε υπόψιν του Κορδόν το όνομα του νεαρού Έλληνα άσου, ο αθλητικός διευθυντής παρέδωσε στη διοίκηση τέλη Ιουνίου την (έγγραφη) εισήγηση του, που ήταν όχι απλά θετική, αλλά θερμή για την απόκτηση του.

Επαναλαμβάνω ήταν τέλη Ιουνίου.

Κορδόν

Άσχετο: ο Ολυμπιακός θέλει τον Ντε Φρούτος, αλλά δεν νομίζω να δώσει τα 7 εκ. Ευρώ που ζητάει η Λεβάντε για τον παίκτη της, που οδεύει από τα 26 στα 27 χρόνια του. Ο Ολυμπιακός 7 εκ. Ευρώ είχε δώσει για τον Ποντένσε, επίσης εξτρέμ, στα 24 χρόνια του κι αφού πρώτα τον είχε «δοκιμάσει» μία σεζόν. Τον πούλησε δε στα 25 του στη Γουλβς με 22+3 εκ. Ευρώ μπόνους…Με τι λογική να δώσει τα ίδια χρήματα για να αγοράσει ένα εξτρέμ από τη Β΄ Ισπανίας δύο χρόνια μεγαλύτερο. Τα 5 εκ. Ευρώ τα οποία έφτασε να προσφέρει, μάλλον είναι ταβάνι…

Σημείωνα δε χθες ότι ο Ολυμπιακός εκτός του Αλεξανδρόπουλου είχε πάρει από την Σπόρτινγκ και τον Ποντένσε, για να δώσω την προέκταση ότι έπαιξαν ρόλο και οι καλές σχέσεις του Ολυμπιακού με την ομάδα της Λισαβώνας στο να γίνει η μεταγραφή του Αλεξανδρόπουλου, καθώς τον πρώην άσο του Παναθηναϊκού είχαν ζητήσει και ομάδες από τη Γαλλία, τη Δανία και το Βέλγιο. Προπάντων, βέβαια, έπαιξε ρόλο η επιθυμία του ίδιου του παίκτη, γιατί χωρίς αυτήν δεν θα γίνονταν τίποτα.

Κι επειδή μιλάμε για εξτρέμ: ο Ολυμπιακός δεν έχει Καμία σχέση με την υπόθεση Μαρκίνιος. Ο δε Καμανό έχει «κοπεί» από τον Μαρτίνεθ.

Η φωτογραφία της ημέρας: Ο αριστερός μπακ που θα ήθελε ο Ολυμπιακός ήταν ένα ακόμη Ελληνόπουλο, μετά τον Αλεξανδρόπουλο. Ο λόγος για τον Γιαννούλη της Νόριτς! Μόνο που ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ δεν σκοπεύει να φύγει από την Αγγλία, ειδικά ξέροντας ότι του χρόνου μένει ελεύθερος…

Γιαννούλης

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.