Πρόταση 2 εκ. Ευρώ του Ολυμπιακού για Ισπανό αριστερό μπακ

Πρόταση 2 εκ. Ευρώ του Ολυμπιακού για Ισπανό αριστερό μπακ

Πρόταση 2 εκ. Ευρώ του Ολυμπιακού για Ισπανό αριστερό μπακ

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta τα δεδομένα για τη μεταγραφή αριστερού μπακ στον Ολυμπιακό.

Από τις βασικές προτεραιότητες του Ολυμπιακού αυτή την στιγμή είναι η απόκτηση αριστερού μπακ. Εύλογα, καθώς με την πώληση του Ρέαμπτσιουκ έχει απομείνει μοναδικός κλασικός αριστεροπόδαρος πλάγιος αμυντικός ο Ραμόν, που ακόμη είναι σε διαδικασία προσπάθειας να πείσει για βασικός-κι εναλλακτική ο δεξιοπόδαρος Κίνι.

Πρώτος στόχος του Ολυμπιακού τη δεδομένη ώρα δείχνει να είναι ο Σέρτζι Καρντόνα της Λας Πάλμας, η οποία τον περασμένο μήνα ανέβηκε από τη Β΄ στην Α΄ κατηγορία της Ισπανίας. Παρότι δεν έχει παίξει ούτε παιχνίδι στην Α΄ κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου, οι Κορδόν και Μαρτίνεθ τον θεωρούν μία καλή επιλογή και για το παρόν και για το μέλλον, καθώς είναι 24 ετών (8 Ιουλίου 1999) κι αν μη τι άλλο έχει και μεταπωλητική αξία.

Οι πληροφορίες από την Ισπανία λένε ότι οι «ερυθρόλευκοι» ήδη κατέθεσαν προσφορά 2 εκ. Ευρώ για τον Ισπανό ακραίο, που ήταν απολύτως βασικός την προηγούμενη διετία με τη Λας Πάλμας στη Β΄ κατηγορία (με 37 και 39 παιχνίδια αντίστοιχα, με συνολικά ένα γκολ και πέντε ασίστ στο ενεργητικό του). Η πρόταση κρίνεται καλή, καθώς εκτός όλων των άλλων του χρόνου (καλοκαίρι 2014) τελειώνει το συμβόλαιο του και η ισπανική ομάδα θα κινδυνεύσει να τον χάσει χωρίς να πάρει Ευρώ.

Μία στοχευμένη επιλογή ο Καρντόνα, ένας αρκετά επιθετικογενής, ψηλός (1μ85) μπακ-και μην υποτιμάμε την παράμετρο του ύψους: ο Κορδόν αν μπορούσε θα έπαιρνε μόνο ψηλά και δυνατά κορμιά! Είναι ξεκάθαρα της άποψης ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μεταγραφών πρέπει να αφορά ψηλά παιδιά και μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις θα μπορούσε να γίνει εξαίρεση στον κανόνα.

 

cardona

Περιμένοντας λοιπόν την έκβαση της προσπάθειας του Ολυμπιακού για τον Καρντόνα, να λάβουμε υπόψιν μας και τα εξής:

Ένα. Όντως ήταν στη λίστα κι ο 29χρονος Ουρουγουανός Λούκας Ολάσα της Βαγιαδολίδ, που όμως κατέληξε στην Κρασνοντάρ. Λογικά θα έλεγα, μετά τα όσα έγιναν με Ολυμπιακό-Κένεντι-Βαγιαδολίδ…

Δύο. Υπάρχουν κι άλλοι στη λίστα από το ισπανικό πρωτάθλημα: σίγουρα οι δύο 29χρονοι Αργεντίνοι της Χετάφε, που δεν είναι βασικές επιλογές του προπονητή Μπορδαλάς, ο Φαμπρίτσιο Ανχιλέρι (πρώην Ρίβερ Πλέιτ) κι ο Τζόναθαν Σίλβα (πρώην Μπόκα Τζούνιορς), και οι δύο παίκτες για τους οποίους είχε ενδιαφερθεί ο Ολυμπιακός και στο παρελθόν.

Τρία. Ο Μαρτίνεθ έχει πολύ καλή γνώμη για δύο τους οποίους είχε ο ίδιος παίκτες σε προηγούμενες ομάδες τους, τον 27χρονο Νέβα της Γρανάδα και τον 29χρονο Μπράιαν Ολιβάρ της Εσπανιόλ, όμως τουλάχιστον κατ΄ αρχάς οι ομάδες τους δεν θέλουν να τους δώσουν, ειδικά η Γρανάδα που ανέβηκε κι αυτή από τη Β΄ στην Α΄ κατηγορία, όπως κι η Λας Πάλμας-ενώ η Εσπανιόλ έπεσε.

Τέσσερα. Οι Κορδόν, Μαρτίνεθ δεν θέλουν ο αριστερός μπακ να είναι ξένος, αλλά να έχει ευρωπαϊκό διαβατήριο. Διότι θεωρούν πολύ άστοχο να έχει ο Ολυμπιακός στο ρόστερ του δύο ξένους αριστερούς μπακ-ένας ο Βραζιλιάνος Ραμόν. Να θυμηθούμε δε ότι και το χειμώνα ο Ολυμπιακός ήθελε να πάρει Ισπανό αριστερό μπακ, τον Τόνι Λάτο, αλλά η Βαλένθια πεισματικά τον κράτησε, με αποτέλεσμα το καλοκαίρι να πάει ως ελεύθερος στη Μαγιόρκα.

ramon

Πέντε. Έχουν προταθεί στον Κορδόν κι οι αριστεροί μπακ της Έλτσε, που επίσης υποβιβάστηκε, αλλά έχει καλούς αριστεροπόδαρους αμυντικούς, τον Ισπανό Κλερκ και τους Αργεντίνους Μπλάνκο και Μερκό.

Ας περιμένουμε, όμως, πρωτίστως τι θα γίνει με την περίπτωση του Καρντόνα, που είναι ξεκάθαρα ο στόχος και με αυτόν γίνεται τούτη την στιγμή παιχνίδι. Κι αν ρωτάτε, «μα ο Ολυμπιακός πήρε 6 εκ. για τον Ρέαμπτσιουκ και πάει να πάρει αντικαταστάτη του με 2 εκ.;», σκεφθείτε ότι όλες οι ομάδες του βεληνεκούς του Ολυμπιακού στην Ευρώπη κάπως έτσι κινούνται: η Πόρτο πουλάει παίκτη με 15 εκ. Ευρώ και τον αναπληρώνει αγοράζοντας έναν άλλο με 5 εκ. Ευρώ…

Άσχετο: Η διαιτησία συνεχίζει να πηγαίνει μια χαρά τις ελληνικές ομάδες στα Κύπελλα Ευρώπης. Στη Λεωφόρο, με VAR, ακυρώθηκε έξοχο γκολ της Ντνίπρο για χέρι του παίκτη που έδωσε την πάσα στον σκόρερ στο ξεκίνημα της φάσης, ενώ στο τέλος ο Παναθηναϊκός έμεινε και με παίκτη παραπάνω λόγω αποβολής ενός Ουκρανού. Στο δε Ισραήλ, όπου δεν υπήρχε και VAR, ακυρώθηκε μία γκολάρα της Μπεϊτάρ, με τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ να καλύπτουν ένα μέτρο τον σκόρερ!!! Και μην μου λέτε για το πέναλτι και την αποβολή υπέρ του ΠΑΟΚ-κανείς διαιτητής δεν θα μπορούσε να πάρει οποιαδήποτε άλλη απόφαση.

Βεβαίως, από τα ματς του ΠΑΟΚ με την ομάδα του Ισραήλ μας έμεινε αυτός ο στόπερ της Μπεϊτάρ, ο Γκότλιμπ: στην Τούμπα έκανε πέναλτι στο 10’ κι έγινε αλλαγή στο 58’ και στην Ιερουσαλήμ έκανε φοβερό αυτογκόλ στο 12’ κι έγινε αλλαγή στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου μετά και το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ!!!...

Η φωτογραφία της ημέρας: Στον Ολυμπιακό θυμούνται ότι η Τράμπζονσπορ προσπαθούσε με…φυστίκια να πάρει τις προάλλες τον Ζίνκερναγκελ (που κατέληξε με 2,5 εκ. Ευρώ στην Κλαμπ Μπριζ) και δεν πιστεύουν ότι ο τουρκικός σύλλογος θα καταθέσει μία τέτοια προσφορά με την οποία θα μπορούσε να αγοράσει τον Μασούρα, για τον οποίο όντως ενδιαφέρθηκε επίσημα. Βέβαια, πέρυσι τέτοιο καιρό περίπου η Τράμπζο είχε βάλει στο τραπέζι περίπου 5 εκ. Ευρώ για τον Έλληνα διεθνή κυνηγό κι ο Ολυμπιακός τα είχε αρνηθεί. Μόνο που πέρυσι είχε στεφθεί πρωταθλήτρια Τουρκίας και θα έπαιζε Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ φέτος έμεινε εκτός Ευρώπης και τα οικονομικά της είναι πολύ «σφιχτά».

masouras

Παρεμπιπτόντως, αυτό περί Άνκαραγκουτσου και Γκάρι Ροντρίγκες, είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό. Ο Ολυμπιακός προσπαθεί να λύσει το συμβόλαιο του έμπειρου εξτρέμ από το πράσινο Ακρωτήρι, αλλά αυτός ζητάει αποζημίωση, λέγοντας ότι έχει ένα χρόνο ακόμη συμβολαίου και δεν βρίσκει ομάδα-και πώς να βρει έτσι όπως έπαιξε την περασμένη σεζόν…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.