Σφήνα Σπόρτινγκ για Μπρίνιτς, αλλά τον έκλεισε ο Ολυμπιακός! «Βλέπει» και Ιντρίσι

Ο Μπρνιτς

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta τις τελευταίες μεταγραφικές εξελίξεις στον Ολυμπιακό.

Σε άλλο ένα θρίλερ πήγε να εξελιχθεί μία μεταγραφή του Ολυμπιακού, όμως «τέλος καλό όλα καλά»!

Ο λόγος για τη μεταγραφή του Ιβάν Μπρίνιτς, για τον οποίο υπήρξε σφήνα της τελευταίας στιγμής από την Πορτογαλία και δη την Σπόρτινγκ, όπως λένε έγκυρες πληροφορίες από τη Λισαβόνα. Η Σπόρτινγκ, τρίτη δύναμη στη χώρα της πίσω από Μπενφίκα και Πόρτο, έκανε επίσημη προσφορά στη Μάριμπορ για τον 22χρονο (23.8.2001) Κροάτη εξτρέμ προσπαθώντας να δελεάσει τους Σλοβένους, αλλά και τον παίκτη και να τον πάρει αυτή.

Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε, όμως, το εμπόδιο της Σπόρτινγκ, από την οποία παρεμπιπτόντως πήρε τον Αλεξανδρόπουλο (!), γιατί θέλει πραγματικά τον παίκτη και με το πλεονέκτημα ότι είχε κάνει πρώτος προσέγγιση τόσο στη Μάριμπορ, όσο και στον ίδιο τον Μπρίνιτς. Λεπτομέρειες δεν έχουν διαρρεύσει, όμως η ουσία είναι μία: ουσιαστικά οι «ερυθρόλευκοι» έκλεισαν τη μεταγραφή, η οποία θα επισημοποιηθεί μετά και τη ρεβάνς της Μάριμπορ με τη Φενέρμπαχτσε για το Κόνφερενς Λιγκ την προσεχή Πέμπτη (3-1 το πρώτο ματς στην Πόλη), στην οποία ο Κροάτης θα παίξει, όπως είχε ζητήσει ευθύς εξ αρχής η ομάδα του από την αρχή των διαπραγματεύσεων και το είχαν αποδεχθεί οι Πειραιώτες.

Ο Μπρίνιτς ήταν βασικός στις μικρές Εθνικές ομάδες της Κροατίας (29 συμμετοχές-13 γκολ), αλλά δεν μπόρεσε να καθιερωθεί στη Χάιντουκ, έφυγε από το Σπλιτ στα 20 χρόνια του και εδώ και μία διετία διαπρέπει στην Σλοβενία έχοντας 21 γκολ και 21 ασίστ σε 79 παιχνίδια, αρχικά στην άσημη Ντούγκοπολιε και στη συνέχεια στη Μάριμπορ, κορυφαίο σύλλογο της χώρας. Ο νεαρός εξτρέμ έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά τη σεζόν και δείχνει να πηγαίνει κάθε σεζόν και καλύτερα-διεισδυτικός, με καλή σέντρα, καλά τελειώματα και γενικά ουσιαστικός και πολύτιμος.

Λέγεται ότι η μεταγραφή έκλεισε σε ένα ποσό λίγο κάτω από τη ρήτρα εξαγοράς του Μπρίνιτς, που ήταν 1,5 εκ. Ευρώ, με το συμβόαλιο του να λήγει το καλοκαίρι του 2025.

Στο μεταξύ, ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να ψάχνει και δεύτερο εξτρέμ κι ένας παίκτης που προτάθηκε στον Κορδόν και εξετάζεται η περίπτωση του είναι ο Ουσάμα Ιντρίσι της Σεβίλλης! Ο γεννημένος στην Ολλανδία δεξιοπόδαρος κυνηγός (διεθνής, 7 φορές, με τον Μαρόκο) έπαιξε πέρυσι δανεικός στη Φέγενορντ, την οποία βοήθησε να κατακτήσει το πρωτάθλημα, με 4 γκολ και 6 ασίστ (συν 3 γκολ και 2 ασίστ στο Γιουρόπα Λιγκ).

Ο 27χρονος Ιντρίσι επέστρεψε στη Σεβίλλη, χωρίς όμως να είναι στα πλάνα του Μεντιλίμπαρ κι έτσι είναι προς πώληση η, δανεισμό, έχοντας συμβόλαιο έως το 2025. Η Φέγενορντ λέγεται ότι τον θέλει πίσω, χωρίς όμως να κάνει επίσημη πρόταση. Αναμένεται πλέον εάν θα κάνει κίνηση από την πλευρά του ο Ολυμπιακός η, αν ο Κορδόν με τον Μαρτίνεθ εισηγηθούν στη διοίκηση κάποια άλλη επιλογή.

Άσχετο: Δεν είναι σίγουρο ότι θα έρθει αύριο ο Χέτσε. Υπάρχουν ακόμη κάποια διαδικαστικά. Στην Αργεντινή υπάρχει μία πληροφορία ότι έχουν «μπει» στη μεταγραφή του η Μπενφίκα κι η Φενέρμπαχτσε, αλλά είναι κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί. Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι προχωράει κανονικά η πώληση του νεαρού αμυντικού μέσου στον Ολυμπιακό.

Η φωτογραφία της ημέρας: Είναι ένα θέμα οι θέσεις των ξένων στον Ολυμπιακό, όμως σιγά σιγά θα ξεμπερδέψει το κουβάρι. Κάποιοι θα πάνε δανεικοί, κάποιοι θα φύγουν εντελώς, ο Ρόντινεϊ κάποια στιγμή θα πάρει κοονοτικό διαβατήριο. Η απόφαση για την απόκτηση και του αριστερού μπακ Ορτέγκα από τη Βέλεζ είναι ειλημμένη. Ο Αργεντίνος έχει ρήτρα εξαγοράς 6 εκ. Ευρώ, όμως το συμβόλαιο του λήγει σε ενάμιση χρόνο, το Δεκέμβριο του 2024 και η τιμή του είναι περίπου στα μισά και λίγο παραπάνω.

Ήταν ο παίκτης που είχε στοχεύσει ο Κορδόν από τότε που είχε διαφανεί ότι μπορεί να φύγει ο Ρέαμπτσιουκ, δηλαδή τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου. Εξ ου και είχε γραφτεί από τότε το όνομα του Ορτέγκα, για τον οποίο είχαν ενδιαφερθεί τόσο η Κρασνοντάρ, όσο και η Μπεσίκτας. Κάπως έτσι, ο Ολυμπιακός πήρε 6 εκ. Ευρώ για τον Όλεγκ και δίνοντας τα μισά φέρνει έναν Αργεντίνο, ενάμιση χρόνο μικρότερο, βασικό στην ομάδα του επί μία ολόκληρη τριετία, με 27 παιχνίδια μέσο όρο ανά σεζόν στο πρωτάθλημα της χώρας του. Και φέρνει και τον 22χρονο Χέτσε αντί του 27χρονου Χουάνγκ.

houang

Παρεμπιπτόντως, πώς είναι δυνατόν ο Χουάνγκ να λέει ότι είναι ελεύθερος από τις 30 Ιουνίου και τον Ιούλιο και τον Αύγουστο να έκανε προπονήσεις και να έπαιζε φιλικά με τον Ολυμπιακό! Δηλαδή έπαιζε με τον Ολυμπιακό χωρίς να έχει συμβόλαιο μαζί του; O Κορεάτης νομίζει ότι θα φέρει 3-4 εκ. Ευρώ και θα τον αφήσει ο Ολυμπιακός να φύγει, αλλά είναι γελασμένος...

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.