Ατρόμητος: Να γιορτάσει τα 100 του χρόνια στα play-offs

Ατρόμητος: Να γιορτάσει τα 100 του χρόνια στα play-offs

Ατρόμητος 2023/24

bet365

Με νέα όνειρα και υψηλούς στόχους τη χρονιά που συμπληρώνει 100 χρόνια ιστορίας, ο Ατρόμητος μπαίνει στη μάχη του πρωταθλήματος.

Μετά την καταστροφική χρονιά του 2021 που τον έφερε να κινδυνεύσει ακόμα και με υποβιβασμό, ο Ατρόμητος το καλοκαίρι του 2022 αποφάσισε να τα αλλάξει όλα. Η ομάδα χτίστηκε και πάλι από την αρχή, με πρωταρχικό στόχο να δημιουργηθεί ένας βασικός κορμός, ο οποίος θα του έδινε ώθηση για να γίνει και πάλι ο ανταγωνιστικός Ατρόμητος τη φετινή χρονιά. Οι Περιστεριώτες παρόλο που έδειξαν σημάδια βελτίωσης στο περυσινό πρωτάθλημα, δεν κατάφεραν να μπουν στα play-offs, αφού στα δύο ματς απέναντι στον βασικό τους αντίπαλο για την 6η θέση, τον Βόλο, δεν πήραν κανέναν βαθμό. Έτσι η 8η θέση, βάσει της συνολικής εικόνας ήρθε μάλλον δίκαια για τον Ατρόμητο.

Οι παίκτες του Ατρομήτου πανηγυρίζουν

ΣΤΟΧΟΣ

Παρά τη μείωση του μπάτζετ της φετινής σεζόν, οι κινήσεις που έγιναν το καλοκαίρι δείχνουν ότι ο Ατρόμητος θα επιδιώξει το κάτι παραπάνω. Τι σημαίνει αυτό; Αν αναλογιστεί κάποιος ότι πέρυσι έχασε στις λεπτομέρειες την είσοδο στην πρώτη εξάδα, η ομάδα του Περιστερίου που διατήρησε έναν βασικό κορμό, έχει στο πίσω μέρος του μυαλού της τα play-offs. Ο νούμερο ένα στόχος πάντως, είναι η δημιουργία μιας ελκυστικής και ανταγωνιστικής ομάδας.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Η διοίκηση του Ατρομήτου εκτίμησε τη δουλειά και την αφοσίωση του Κρις Κόλμαν παρά το γεγονός ότι δεν κατάφερε να βάλει την ομάδα στα play-offs την περυσινή σεζόν. Ο Ουαλός προπονητής που είχε προτεραιότητα τον Ατρόμητο στις επιλογές του, γνωρίζει πλέον καλά τόσο το ελληνικό πρωτάθλημα όσο και την ομάδα του. Φέτος έχει την ευκαιρία να την οδηγήσει και πάλι στις επιτυχίες, έχοντας στο πλευρό του τον γνώστη της ελληνικής πραγματικότητας Γιώργο Κορακάκη.

Ο Κρις Κόλμαν

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟΥΣ

Το μεγάλο στοίχημα του καλοκαιριού ήταν η παραμονή του Αγκιμπού Καμαρά. Ο 22χρονος άσος τελικά έμεινε και αυτός αναμένεται να είναι ο φετινός ηγέτης του Ατρομήτου. Ήδη στο πρώτο του φιλικό απέναντι στη Λαμία εμφανίστηκε ορεξάτος επιβεβαιώνοντας τον ρόλο του. Κομβικός θα είναι και φέτος ο ρόλος του Έντερ Γκονζάλες στη μεσαία γραμμή, όπως και του ακούραστου Ουάζντι Κεχρίντα, με τις ατελείωτες κούρσες του στη δεξιά πλευρά. Δεν αποκλείεται η έκπληξη της χρονιάς να είναι ο Ντένζελ Γιουμπιτάνα.

Ο Αγκιμπού Καμαρά

ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ

Ο Ατρόμητος κατάφερε να «κλείσει» το φετινό του ρόστερ από τις 7 Αυγούστου με την οριστικοποίηση της παραμονής του Καμαρά. Οι Περιστεριώτες διατήρησαν στο δυναμικό τους όσους επιθυμούσαν χωρίς να μετρήσουν κάποια ουσιαστική απώλεια. Όσοι έφυγαν αναπληρώθηκαν. Το ολικό λίφτινγκ έγινε στα στόπερ. Σουάρεθ, Χατζηισαϊας, Στρούγγης, Μαυρομάτης αποχαιρέτησαν και αντικαταστάθηκαν από τους Ασεβέδο, Ιμερέκοφ, Τσακμάκη και Σταματούλα. Στα χαφ έφυγαν Κλωναρίδης, Ροτάριου και ήρθαν οι Ντιρκς και Γιουμπιτάνα. Στην επίθεση, αποχώρησαν οι Κιάρτανσον, Κωτσόπουλος και αποκτήθηκαν οι Αντζιέλσκι, Βέργος. Τέλος στον «άσο», οι Τσιντώτας και Μαρκετζιάνι αντικατέστησαν τους Γιαννιώτη και Μπρανέσκου.

ΗΡΘΑΝ: Παναγιώτης Τσιντώτας (Τ, ΠΑΣ Γιάννινα), Ντένζελ Γιουμπιτάνα (ΜΕ, Ηρακλής), Δημήτρης Τσακμάκης (Α, Παναχαϊκή), Νίκος Βέργος (Ε, Βόλφσμπεργκερ), Λούκας Ασεβέδο (Α, Κολόν), Γκαμπριέλε Μαρκετζιάνι (Τ, Τρέντο), Τουρ Ντιρκς (ΜΕ, Βέστερλο), Μαξίμ Ιμερέκοφ (Α, Ζόρια), Κάρολ Αντζιέλσκι (Ε, Σίβασπορ), Αγκιμπού Καμαρά (ΜΕ, Ολυμπιακός δαν.), Θανάσης Καραμάνης (Μ, Διαγόρας), Παναγιώτης Τσαντίλας (Ε, Κ-19).

ΕΦΥΓΑΝ: Ανδρέας Γιαννιώτης (Τ), Λορέντιου Μπρανέσκου (Τ), Δημήτρης Χατζηισαϊας (Α), Φάνης Μαυρομάτης (Α), Ντάνι Σουάρεθ (Α), Στέφανος Στρούγγης (Α), Γιάννης Οικονομίδης (Μ), Βίκτωρ Κλωναρίδης (ΜΕ), Ντορίν Ροτάριου (ΜΕ), Κώστας Κωτσόπουλος (Ε), Βίνταρ Κιάρτανσον (Ε)

ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Στο πρώτο φιλικό του καλοκαιριού, ο Ατρόμητος επικράτησε με 1-0 του Βόλου χάρη στο γκολ του Ρομπάιγ, σε ένα ματς που ο Τσιντώτας απέκρουσε δύο πέναλτι. Στο επόμενο παιχνίδι, οι Περιστεριώτες αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης, με σκόρερ τον Φριτζόνσον. Ακολούθησε το ματς με τον Παναιτωλικό, στο οποίο ο Ατρόμητος επικράτησε με το γκολ του Καραμάνη. Επόμενη δοκιμασία με τον ΟΦΗ. Αν και προηγήθηκε νωρίς με 2-0 με τα γκολ των Γιουμπιτάνα και Ρομπάιγ ο Ατρόμητος αναδείχθηκε ισόπαλος (2-2). Στο τελευταίο φιλικό με την Λαμία, οι Περιστεριώτες επικράτησαν 2-0 με τα γκολ των Γιουμπιτάνα και Αντζιέλσκι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

Ο βασικός στόχος του Ατρομήτου είναι η δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας που θα παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο και θα τους κοιτάζει όλους στα μάτια. Από εκεί και πέρα στο πίσω μέρος του κεφαλιού υπάρχει πάντα η είσοδος στα play-offs. Αν βρει αυτό που του έλειπε πέρυσι, δηλαδή ένα αξιόπιστο δίδυμο στόπερ, η εκτίμηση είναι ότι μπορεί να κοιτάξει εξάδα. Ο προπονητής έμεινε, ο βασικός κορμός διατηρήθηκε ενώ η συμπλήρωση των 100 ετών του συλλόγου αποτελεί από μόνο του ένα επιπλέον κίνητρο για την υπέρβαση.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα