Λαμία: Δεν θέλει να επαναληφθεί το περσινό... θρίλερ παραμονής

λαμια

bet365

Το Gazzetta σας δίνει στο... πιάτο τα όσα έκανε η Λαμία το φετινό καλοκαίρι, το περσινό «θρίλερ» παραμονής αλλά και τους στόχους ενόψει του πρωταθλήματος.

Πραγματικό... θρίλερ μέχρι το τελευταίο «λεπτό» ήταν η περσινή σεζόν για τη Λαμία, η οποία χρειάστηκε να κάνει μία τρομερή ανατροπή μέσα στην έδρα του Ιωνικού για να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία. Κάτι που φαινόταν σαν... θαύμα μέχρι την έλευση του Λεωνίδα Βόκολου στα μέσα του Φλεβάρη, ο οποίος μεταμόρφωσε την ομάδα, μπήκε στα play-outs με αρκετές ελπίδες παραμονής και με εξαιρετική πορεία στα play-outs, κράτησε τον σύλλογο στα μεγάλα σαλόνια. Με περισσότερες νίκες στα play-outs (τρεις) από ότι σε όλη την κανονική διάρκεια (δύο) αλλά και με εξαιρετική πορεία στο κύπελλο Ελλάδας, όπου η Λαμία έφτασε μέχρι τα ημιτελικά που την άφησε εκτός ο ΠΑΟΚ.

Βόκολος

ΣΤΟΧΟΣ

Μετά τα περσινά, η Λαμία δεν έχει άλλο στόχο από την άνετη παραμονή στη μεγάλη κατηγορία για ακόμα μία σεζόν. Ο Βόκολος και οι παίκτες δεν θα ήθελαν να ζήσουν παρόμοιο θρίλερ με το περσινό και έτσι, το ιδανικό θα ήταν να ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια με μία αρκετά καλή (και ασφαλή) διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ήταν 14 Φεβρουαρίου όταν ο Λεωνίδας Βόκολος κλήθηκε να αναλάβει μία ομάδα που πραγματικά έδειχνε το μεγάλο φαβορί για τον υποβιβασμό. Μόνο με... θαύμα έλεγαν ότι μπορεί να σωθεί αυτή η ομάδα και ο συγκεκριμένος κόουτς έλεγε συνεχώς πως «δεν πιστεύει στα θαύματα». Και τελικά έτσι έγινε καθώς ο 52χρονος προπονητής κατάφερε να την κρατήσει στη μεγάλη κατηγορία και παράλληλα να κερδίσει την παραμονή του στην άκρη του πάγκου της.

λαμια

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟΥΣ

Ουκ ολίγες είναι οι μονάδες της Λαμίας που ξεχωρίζουν για την εμπειρία και την ποιότητα τους. Ο Καρλίτος είναι το όνομα που θα κληθεί να βγει... μπροστά ως η μεγάλη μεταγραφή του καλοκαιριού ενώ θα ηγηθεί την προσπάθεια δίπλα στους Κυριάκο Παπαδόπουλο και Ζόραν Τόσιτς, όπου αμφότεροι έχουν αρκετές παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο. Στην εξίσωση μπαίνει και ο διεθνής Κρίστοφερ Νούνιες που πέρσι ήταν από τα βαρόμετρα του ρόστερ.

λαμια

ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ

Τόσο στις προσθήκες, όσο και στις αποχωρήσεις, το όνομα του Καρλίτος επισκιάζει τα πάντα. Το μεγάλο «μπαμ» του καλοκαιρινού από τη Λαμία που έκανε πραγματική υπέρβαση για να τον αποκτήσει. Επίσης η απόκτηση του Λόνγκο ανέβασε το επίπεδο στην επιθετική γραμμή όπως και η απόκτηση του εξτρέμ Άλεξ Μούλα. Στον «άσο», μετά την ανανέωση του Κοσέλεφ, η ομάδα έφερε και τον Νάγκι, δημιουργώντας ένα εξαιρετικό ντουέτο στα καρέ. Ήρεμη... μεταγραφή αυτή του Φλοσάρντ Μάλτσι από την Athens Kallithea, ο οποίος έχει δείξει αρκετά καλά δείγματα στα φιλικά. Από την άλλη πλευρά έγινε ένα μεγάλο... ξεκαθάρισμα στο ρόστερ, με την αποχώρηση του Τζέισον Μεδίνα να είναι κάτι που δεν ήθελαν στην ομάδα της Φθιώτιδας όπου και του Νίκου Βέργου. Τέλος, υπάρχει ένα... παράθυρο για την απόκτηση ενός αριστερού μπακ.

ΗΡΘΑΝ: Γιώργος Γιαννούτσος (Α, Πέγια), Καρλίτος (Ε, Λέγκια Βαρσοβίας), Σαμούελε Λόνγκο (Ε, Ντόρντρεχτ), Άλεξ Μούλα (ΜΕ, Βίσλα Κρακοβιάς), Ματίας Ακούνια (Ε, Μπόστον Ρίβερ), Γκέργκελι Νάγκι (Τ, Πάκσι), Τόσιο Λέικ (ΜΕ, Τοπ Ος), Βασίλης Χατζηεμμανουήλ (Τ, ΑΕΚ), Ομάρ Σαντάνα (ΜΕ, Athens Kallithea), Αλέξανδρος Τερεζίου (Α, Παναθηναϊκός), Φλοσάρντ Μάλτσι (ΜΕ, Athens Kallithea).

ΕΦΥΓΑΝ: Τζέισον Μεδίνα (Ε), Ντάνι Μπεχαράνο (Μ), Λάζαρ Ρόμανιτς (ΜΕ), Θανάσης Γκαραβέλης (Τ), Γιάννης Νικοπολίδης (Τ), Θανάσης Μαργαρίτης (Α), Γκουστάβο Μαρμεντίνι (Ε), Κώστας Προβυδάκης (Α), Μπόγιαν Σαράνοφ (Τ), Τάσος Καραμάνος (Ε), Θοδωρής Βασιλακάκης (ΜΕ), Γιώργος Μανούσος (Ε).

ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Με αρκετά νέα πρόσωπα στο ρόστερ, ο Λεωνίδας Βόκολος προσπάθησε να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής στα φιλικά σε Ολλανδία (βασικό στάδιο προετοιμασίας) και Ελλάδα προκείμενου να δει τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό. Δύο νίκες (κόντρα σε VVCS με 4-0 και Αστέρα Σταυρού με 2-0) και ισάριθμες ήττες (κόντρα σε Φόλενταμ με 0-2 και Ατρόμητο με 0-2) ήταν ο απολογισμό των τεσσάρων φιλικών.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

Η πρόβα... τζενεράλε κόντρα στον Ατρόμητο έφερε «καμπανάκια» ενόψει πρεμιέρας. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολη υπόθεση για τη Λαμία να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία δίχως να... αγχωθεί. Με προσθήκες όπως ο Καρλίτος, ο Μούλα και ο Λόνγκο, η ομάδα της Φθιώτιδας έχει το υλικό για να το καταφέρει. Όμως σίγουρα δεν θα είναι κάτι εύκολο και θα παίξει μέγαλο ρόλο το πώς θα κυλήσει η κανονική διάρκεια.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα