Βόλος: Να διατηρηθεί στην πρώτη εξάδα

Βόλος: Να διατηρηθεί στην πρώτη εξάδα

Δημήτρης Βέργος
Ο Βόλος κατέκτησε το φιλικό του NoviCup

bet365

Ο Βόλος για ακόμα μια σεζόν ξεκινάει με αρκετές αλλαγές στο ρόστερ του έχοντας ως στόχο να κρατήσει τον πήχη ψηλά και να τερματίσει, όπως πέρυσι, μέσα στην πρώτη εξάδα που οδηγεί στα play-offs.

Τις τελευταίες σεζόν ο Βόλος με αναβαθμισμένο ρόστερ κάθε αγωνιστική χρονιά είχε ως στόχο την εξάδα. Η προσπάθεια αυτή ανταμείφθηκε πέρυσι με τους κυανέρυθρους, έχοντας βάλει τον πήχη ψηλά, να καταφέρνουν να κάνουν το επόμενο βήμα και να πλασαριστούν στην 6η θέση, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή τους στα play-offs. Το Πανθεσσαλικό στάδιο δεν ήταν ποτέ μια δυνατή έδρα, όμως μακριά από εκεί ο Βόλος απέδειξε ότι ήταν μια πολύ επικίνδυνη ομάδα κάνοντας έξι νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και μόλις τρεις ήττες εκτός έδρας στην κανονική διάρκεια της σεζόν. Φυσικά το να διεκδικήσει στα play-offs την 5η θέση και το ευρωπαϊκό εισιτήριο αποτελούσε τρομερή υπέρβαση και παρά τις εννιά ήττες που υπέστη στη διαδικασία, η σεζόν κρίνεται πέρα για πέρα επιτυχημένη.

ΣΤΟΧΟΣ

Από τη στιγμή που την περσινή σεζόν ο Βόλος μπόρεσε να φτάσει σε αυτό που επιδίωκε τα τελευταία χρόνια, δηλαδή την είσοδο στα play-offs, ο στόχος και τη νέα σεζόν δεν μπορεί να είναι άλλος από το να διατηρηθεί η ομάδα στα ίδια επίπεδα. Να είναι ξανά ανταγωνιστική, να συνεχίσει να αποτελεί «σκληρό καρύδι» και να παλέψει ξανά για να τερματίσει στην πρώτη εξάδα.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ο Κώστας Μπράτσος όποτε είχε κληθεί να λειτουργήσει ως υπηρεσιακός κατάφερνε με το σπαθί του να φέρει εις πέρας την αποστολή του. Πέρυσι στην αρχή της σεζόν με την ξαφνική αλλαγή στον πάγκο ο 46χρονος Έλληνας τεχνικός που απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της διοίκησης έλαβε το χρίσμα του πρώτου προπονητή και πέτυχε τον στόχο των play-offs.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟΥΣ

Οι Μπαριέντος και Τσοκάνης είναι δύο παίκτες με εμπειρία που και φέτος θα σηκώσουν στις πλάτες τους τον άξονα της μεσαίας γραμμής, μαζί με τον τεχνίτη Σέρβο χαφ Γκλάβτσιτς που αποκτήθηκε. Ο Βόλος ποντάρει πολύ στα μετόπισθεν στην εμπειρία του Σλοβάκου κεντρικού αμυντικού Κρούζλιακ που προστέθηκε στο ρόστερ, όπως και στους επίσης έμπειρους πλάγιους μπακ Λούνα και Άλχο που συνεχίζουν, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και η περίπτωση του Αργεντινού εξτρέμ Κόμπα.

ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ

Αρκετές οι αποχωρήσεις, αρκετές και οι αφίξεις, όπως σε κάθε καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο στους κυανέρυθρους, αλλάζοντας όλο το ρόστερ. Έφυγαν πολλοί παίκτες του βασικού κορμού, οι οποίοι ωστόσο σταδιακά αντικαθίστανται. Στις σημαντικότερες προσθήκες συγκαταλέγονται ο Σλοβάκος στόπερ Κρούζλιακ, ο Σέρβος χαφ Γκλάβτσιτς και ο Αργεντινός εξτρέμ Κόμπα. Σε αντίθεση με άλλες χρονιές έχει υπάρξει και ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου με μεταγραφές όπως αυτές των Μύγα, Μωραΐτη, Σιαμπάνη και Κίτσου. Ο Βόλος θέλει ακόμα ενισχύσεις μεσοεπιθετικά με ένα εξτρέμ, ένα δεκάρι και ίσως έναν φορ, ενώ σίγουρα ψάχνεται για άλλον έναν στόπερ.

ΗΡΘΑΝ: Σάμουελ Μραζ (Ε, Σπέτσια), Ντομινίκ Κρούζλιακ (Α, Ντουνάισκα Στρέντα), Γιώργος Μύγας (Α, Ιωνικός), Παναγιώτης Μωραΐτης (Ε, Απόλλων Σμύρνης), Νεμάνια Γκλάβτσιτς (Μ, Χίμκι), Μαξιμιλιάνο Κόμπα (ΜΕ, Χιμνάσια), Μάριος Σιαμπάνης (Τ, Άρης), Ιβάν Κόστιτς (Τ, Ένωση Νέων Παραλιμνίου), Κωνσταντίνος Καραγιάννης (Α, Ακρίτας Χλώρακας), Φώτης Κίτσος (Α, Ολυμπιακός), Αλεξί Τρουιγιέ (Μ, Παναθηναϊκός), Αχμέτ Ενγκίν (ΜΕ, Κασίμπασα)

ΕΦΥΓΑΝ: Όγκνιεν Οζέγκοβιτς, Ροντρίγκο Εσκοβάλ, Μπόρις Κλέιμαν, Μικαέλ Τσιρίνος, Παναγιώτης Αυγερινός, Νικολάς Μεσκίδα, Αρούνα Σι, Μάτιτς Κότνικ, Φελίπε Πιρές, Αντώνης Οικονομόπουλος, Έργκους Κάτσε, Αλέξανδρος Καρτάλης, Γιούχα Πίρινεν, Έντσο Γκάγκι

ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Ο Βόλος έδωσε αρκετά φιλικά το καλοκαίρι, κάποια εκ των οποίων δυνατά, όπως στο 1-1 με τον ΑΠΟΕΛ που είχε καλή εικόνα, αλλά και στην ήττα με 0-3 από την ΑΕΚ, όπου η διαφορά φάνηκε. Από εκεί και πέρα γνώρισε την ήττα με 1-0 από τον Ατρόμητο, ήρθε ισόπαλος 1-1 με τον Παναιτωλικό ενώ στο φιλανθρωπικό τουρνουά NoviCup κατέκτησε το τρόπαιο με 1-1 και νίκη στα πέναλτι με τον Αστέρα Τρίπολης και νίκη με 2-0 επί του Παναιτωλικού.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

Στον Βόλο οι υπεύθυνοι του αγωνιστικού σχεδιασμού έχουν αποδείξει ότι έχουν το know-how για να φτιάχνουν μια ανταγωνιστική ομάδα. Βέβαια επειδή το ρόστερ αλλάζει σημαντικά κάθε καλοκαίρι, το μεγάλο στοίχημα είναι να πετύχουν οι περισσότερες από τις μεταγραφές. Αν συμβεί αυτό και φέτος, διότι το αποτέλεσμα των ενισχύσεων φαίνεται πάντα στο χορτάρι, τότε ο Βόλος θα μπορέσει να είναι μέσα στο γκρουπ των ομάδων που θα διεκδικήσουν μια θέση μέσα στην πρώτη εξάδα και την είσοδο στα play-offs.

@Photo credits: volosfc

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα