Παναθηναϊκός: Xαίρεται η Ελλάδα που έχει τέτοια ομάδα!

Παναθηναϊκός: Xαίρεται η Ελλάδα που έχει τέτοια ομάδα!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Xαίρεται η Ελλάδα που έχει τέτοια ομάδα!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την τρομερή πρόκριση του Παναθηναϊκού μέσα στη Μασσαλία, τον ένα και μοναδικό, Αλμπέρτο Μπρινιόλι, την ομαδάρα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και το όνειρο που έφτασε μια ανάσα, δύο παιχνίδια μακριά.

Αυτά, πάντα και μόνο ο Παναθηναϊκός. Ή αν προτιμάτε ο ένας και μοναδικός Panathinaikos. O διαχρονικός πρέσβης του ελληνικού ποδοσφαίρου, η πιο βαριά φανέλα που έχει εξάγει αυτή η χώρα. Χαίρεται η Ελλάδα που έχει τέτοια ομάδα. Σε ένα βράδυ που μπήκε και τυπικά η σφραγίδα της επιστροφής αυτού του συλλόγου στην κανονικότητά του. Κανονικότητα και όποιος δεν μπορεί να την δεχθεί είτε τυφλός είναι είτε κολλημένος.

Σε ένα βράδυ που και ο τελευταίος άσχετος αυτού του τόπου και τούτου του οργανισμού κατάλαβε την επιδραστικότητα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς σε ολόκληρο το οικοδόμημα και το πόσο σπουδαίος προπονητής είναι. Σε ένα βράδυ που το ίδιο το ποδόσφαιρο του έδωσε κάποια από όσα του στέρησε στο φινάλε του περσινού πρωταθλήματος. Σε ένα βράδυ ονειρικό, μαγευτικό, από εκείνα τα ωραία τα παλιά, από τις Glory days.

Σε αυτό το βράδυ, το Τριφύλλι πέτυχε αυτό που έμοιαζε ακατόρθωτο. Δεν ήταν ακατόρθωτο. Δεν έχει ταβάνι αυτή η έκδοση. Το επιβεβαίωσε στη Μασσαλία. Το εισιτήριο για τα play-offs του Champions League είναι στα δικά του τα χέρια.

Τα πέντε εκατομμύρια ευρώ από το μπόνους της UEFA είναι στα δικά του τα ταμεία. Τα δύο παιχνίδια με την Μπράγκα για την επιστροφή στους ομίλους μετά το 2009, θα τα παίξει εκείνος. Όχι οι Γάλλοι, όχι ο σύλλογος που δαπάνησε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε μεταγραφές αυτό το καλοκαίρι και το μπάτζετ του βρίσκεται στον... Θεό για να χτυπήσει την Παρί.

 

Ο Παναθηναϊκός πήρε αυτή την πρόκριση γιατί ήταν πιο ομάδα από την Μαρσέιγ, είχε μεγαλύτερη συνοχή, μεγαλύτερη ομοιογένεια, περισσότερες και καλύτερες ομαδικές λειτουργίες, στο χορτάρι δικαιώθηκε ο κανόνας της συνέχειας στο ποδόσφαιρο και θα ήταν κρίμα και άδικο για ένα κάκιστο πρώτο ημίχρονο να χαθεί αυτή η πρόκριση.

Γράφαμε και λέγαμε πως το μεγάλο όπλο του Παναθηναϊκού στα φετινά προκριματικά θα ήταν η συνέχεια που έχει ως πρότζεκτ. Ο βασικός κορμός από πέρσι, οι ποιοτικές προσθήκες, η συνεχής πρόοδος της ομάδας. Βρήκε απέναντί του έναν σπουδαίο και πλούσιο αντίπαλο που τώρα ''χτίζεται'' και τον πέταξε εκτός. Τον έστειλε σπίτι του. This is football. Όταν το σέβεσαι, θα σε σεβαστεί και εκείνο και είναι πραγματικά υπέροχο ο σύλλογος να γεύεται τους καρπούς των επιλογών του στο ποδοσφαιρικό κομμάτι. Υπέροχο.

Δεν υπήρχε περίπτωση να μείνει έξω με κάτω τα χέρια, όπως φαινόταν στο πρώτο μέρος. Από μία κάκιστη ανασταλτική συμπεριφορά βρέθηκε πίσω από την αρχή, τον τρόμαξε το γήπεδο, έβγαλε ένταση και ποιότητα η Μαρσέιγ με κορυφαίο τον Ομπαμεγιάνγκ και το 2-0 της ανάπαυλας ήταν και... καλό από μία άποψη, με τον Μπρινιόλι να έχει και πέντε επεμβάσεις. Δεν ήταν ο γνωστός Παναθηναϊκός μέχρι το 45' αλλά μπορεί να συμβεί κι αυτό, εξάλλου μιλάμε για μια έκδοση που δεν έχει ''ψηθεί'' σε τέτοιες συνθήκες. Αυτή η ομάδα, όμως, δεν έχει μάθει να τα παρατά.

Ήταν δεδομένο πως θα βγάλει αντίδραση. Την έβγαλε στο δεύτερο μέρος και το χέρι του Γεντουζί σε μία στιγμή πίεσης στο φινάλε, έφερε την μεγαλύτερη των ευκαιριών. Ο Φώτης το... κόλλησε, στην παράταση ο Μάγκνουσον έκανε μια επέμβαση που είναι το ''γκολ'' των αμυντικών πάνω στην γραμμή στο πλασέ του Βιτίνια και στην άσπρη βούλα όλα έγιναν τέλεια. Πέντε εκτελέσεις; Όλα μέσα. Ο Μπρινιόλι έπιασε το πρώτο των Γάλλων, τους έκοψε τα πόδια και... happy end! ''Θα τα πούμε στο Βελοντρόμ'' που έδειχνε και ο Γεντουζί στη Λεωφόρο.

Ο Ιταλός κίπερ ήταν ο απόλυτος mvp, ήταν ο άνθρωπος του αγώνα, είναι μία από τις κορυφαίες μεταγραφές του συλλόγου την τελευταία εικοσαετία, είναι ο επόμενος που μπαίνει στη λίστα μετά τον Βάντσικ και τον Νικοπολίδη, είναι πραγματικά σπουδαίος, είναι αυτός που έχει ανάγκη μια μεγάλη ομάδα που πρωταγωνιστεί, έχει βάλει σφραγίδα αυτό το καλοκαίρι και στις δύο προκρίσεις.

Από κει και πέρα, σε ατομικό επίπεδο έκανε μεγάλο ματς ο Γιώργος Βαγιαννίδης, ο Μλαντένοβιτς βοήθησε πολύ αντικαθιστώντας τον Χουάνκαρ, παίζοντας ως κεντρικός χαφ σε φάση ανάπτυξης ενώ πέτυχε το νικητήριο πέναλτι, ο Ιωαννίδης ήταν ο γνωστός clutch player από πέρσι με μυθική εκτέλεση για να στείλει το ματς στην παράταση και μέσα σε όλα έρχεται και ο Αράο το βράδυ της Τετάρτης για να μπει ακόμη ένα κομμάτι στο παζλ του φετινού έμψυχου δυναμικού, το οποίο τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά δεν έχει καμία σχέση με το περσινό.

Ο Παναθηναϊκός μετά την Ντνίπρο, πέρασε και την Μαρσέιγ και πλέον βρίσκεται μόλις δύο παιχνίδια μακριά από το όνειρο. Από την επιστροφή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, από έναν στόχο πως είναι εξίσου σημαντικός με την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος. Στα παιχνίδια με την Μπράγκα, το Τριφύλλι δεν θα παίξει μόνο για το μεγάλο come back, για το πρεστίζ, για την ολοκλήρωση μίας απίθανης υπέρβασης.

Τα σχεδόν 25 εκατομμύρια που θα βάλει στα ταμεία του σε περίπτωση που προκριθεί, θα του αλλάξουν μια για πάντα την ζωή, θα τον βάλουν σε μονοπάτια που θα τον απογειώσουν οικονομικά και θα του δώσουν την ευκαιρία να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο και πιο γρήγορα, έχοντας ένα ποσό που αλλάζει τα δεδομένα για κάθε ελληνικό σύλλογο...

Y.Γ1: Eίναι αυτονόητη η μετάθεση της πρεμιέρας του Παναθηναϊκού από την Super League, με το Τριφύλλι να διευκολύνει την διαδικασία για ένα παιχνίδι, αυτό με τον Ατρόμητο που δεν μπορεί να γίνει το σαββατοκύριακο που έρχεται.

Λόγω της απαγόρευσης της αστυνομίας για το Σάββατο, καθώς σχεδόν την ίδια ώρα η ΑΕΚ φιλοξενεί την Ντινάμο Ζάγκρεμπ στην OPAP ARENA ενώ λόγω της συνάντησης με την Μπράγκα την Τρίτη, δεν μπορεί να οριστεί ούτε και την Κυριακή.

Διαθέσιμη ημερομηνία υπάρχει(το σαββατοκύριακο των δημοτικών εκλογών στις αρχές Οκτώβρη), οπότε η μετάθεση είναι μονόδρομος, με τον Παναθηναϊκό να συναινεί, ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στη πρώτη αγωνιστική της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Υ.Γ2: Όσο σκέφτομαι τα όσα άκουγα και διάβαζα όλο το καλοκαίρι για τον φετινό Παναθηναϊκό, το πόσο ανέτοιμος ήταν, το πόσο μέτριος είναι ο Ιβάν, το πόσο δεν κάνει ο ένας ή ο άλλος και το πόσο εύκολα θα αποκλειστεί από την Ντνίπρο ενώ η ομάδα από πέρσι έδειχνε πως συνεχίζει στον δρόμο της βελτίωσης και της προόδου, τόσο περισσότερο την χαίρομαι αυτή την πρόκριση.

Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε η πιο άμπαλη χώρα του πλανήτη και μυαλό δεν θα βάλουμε ποτέ. Το ίδιο το ποδόσφαιρο, όμως, πάντα θα έρχεται να ρίξει φως στην αλήθεια και να δικαιώσει εκείνους που το αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα και με όχι με την λογική του ιντερνετικού καφενείου.

Υ.Γ3: Προκριματικά και εξοχικό, Ευρώπη και Αίας Κλαμπ, σημαίνει εξασφαλισμένη πρόκριση. Δεν ''σπάει'' αυτό. Ποτέ. Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια. Και ας είσαι εκεί ψηλά εδώ και δέκα χρόνια και όχι δίπλα μας. Είμαι σίγουρος πως το χάρηκες και πως στα πέναλτι έλεγες αυτό το ''Πάμε μωρή Πανάθα'' που δεν φεύγει ποτέ από το μυαλό.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.