ΠΑΣ Γιάννινα: Να σωθεί όσο γίνεται πιο νωρίς και ό,τι καλύτερο έρθει, ας έρθει...

Φώτης Καρακούσης
ΠΑΣ Γιάννινα ενδεκάδα

bet365

Ο ΠΑΣ Γιάννινα θέλει και φέτος να καταφέρει να σωθεί όσο γίνεται πιο νωρίς, σε μια μεταβατική χρονιά μετά και τον χαμό του Γιώργου Χριστοβασίλη, του ιδιοκτήτη της ομάδας τα τελευταία 15 χρόνια.

Την περσινή χρονιά ξεκίνησε με στόχο κάτι καλύτερο, ωστόσο και πάλι ο ΠΑΣ Γιάννινα πέτυχε αυτό που αρχικά ήθελε. Να μείνει δηλαδή στην Super League. Φέτος οι Ηπειρώτες σε μια μεταβατική χρονιά, μετά τον χαμό του επί 15 χρόνια ιδιοκτήτη της ομάδας, Γιώργου Χριστοβασίλη, θέλουν αρχικά να σωθούν όσο γίνεται πιο νωρίς (για την ακρίβεια να βάλουν τις βάσες για να το πετύχουν) και μετά να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο. Με τον Θανάση Στάικο να παραμένει στον πάγκο και «όπλο» τον κόσμο και τους «Ζωσιμάδες» οι Γιαννιώτες μπορούν να πετύχουν το στόχο τους, γνωρίζοντας βέβαια πως το έργο τους μόνο εύκολο δεν θα είναι.

ΣΤΟΧΟΣ

Ο βασικός στόχος για τον ΠΑΣ Γάννινα, ειδικά στην φετινή μεταβατική περίοδο, δεν μπορεί να είναι άλλος από την σωτηρία. Οι Ηπειρώτες μπορεί πριν δύο χρόνια να είχαν βρεθεί στα play-offs μετά από μια εντυπωσιακή χρονιά και φυσικά θα ήταν εξαιρετικό να το πετύχουν και πάλι, αλλά ο βασικός και ο πιο εφικτός στόχος είναι να μπορέσουν να κρατηθούν στην κατηγορία.

Ο Θανάσης Στάικος

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ο Θανάσης Στάικος παραμένει στον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα και την επόμενη χρονιά. Οι Ηπειρώτες όπως κάνουν τα τελευταία χρόνια έδωσαν την ευκαιρία σε έναν νέο προπονητή και πάλι τους βγήκε σε καλό. Ο νεαρός τεχνικός συνέβαλε τα μέγιστα στο να σωθουν οι Γιαννιώτες και φέτος θα προσπαθήσει να πάει ακόμα καλύτερα είτε βαθμολογικά, είτε από πλευράς θεάματος.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟΥΣ

Στον ΠΑΣ Γιάννινα θα στηριχθούν και φέτος στην άμυνα όπου δεσπόζει το όνομα του Ροντρίγκο Εραμούσπε, ο παίκτης που εκτός των αμυντικών ικανοτήτων σκοράρει κιόλας. Οι Ηπειρώτες περιμένουν έναν υγιή Πέδρο Κόντε και αν ο Ισπανός είναι υγιής θα δείξει σίγουρα πόσο μεγάλος σκόρερ είναι, ενώ σημαντικός για τους «κυανόλευκους» θα είναι και ο Μπόρις Κλέιμαν, από τον οποίο περιμένουν να συνεχίσει την καλύτερη παράδοση που έχουν στην θέση του τερματοφύλακα.

ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα κινήθηκε και φέτος στην αγαπημένη του αγορά τη Αργεντινής κάνοντας δικό του τον Γκάρο, ενώ και πάλι έδωσε μεγάλο βάρος στο τέρμα. Μετά τον Λοντίγκιν και τον Τσιντώτα οι Ηπειρώτες προσπάθησαν να ενισχυθούν όσο περισσότερο γίνεται στην νευραλγική αυτή θέση, κάνοντας δικό τους τον Μπόρις Κλέιμαν. Ο Ισραηλινός πέρσι με τη φανέλα του Βόλου έκανε εξαιρετικό πρωτάθλημα και φυσικά θέλει να κάνει το ίδιο και φέτος, έχοντας ξεπεράσει την περιπέτεια με την υπόθεση κατηγορίας απόπειρας βιασμού ανήλικης. Ο Κλέιμαν είναι σε θέση να του δώσει την σταθερότητα που χρειάζεται στην θέση αυτή, μια σταθερότητα που είχε για χρόνια και έχει αρχίσει να γίνει σημείο αναφοράς στους Γιαννιώτες.

ΗΡΘΑΝ: Χουάν Γκάρο (Ε, Ουρακάν), Μάτους Μπεγκάλα (Μ, Ζέμπλιν Μιχαλόβτσε), Μπόρις Κλέιμαν (Τ, Βόλος Ν.Π.Σ), Παναγιώτης Τζίμας (Μ, ΠΑΟΚ), Κωνσταντίνος Πανάγου (Α, Ηρακλής).

ΕΦΥΓΑΝ: Γιάννης Ρίζος (Α), Σωτήρης Νίνης (ΜΕ, Κηφισιά), Απόστολος Σταματελόπουλος (Ε, Νιουκάστλ Τζετς), Αχμάντ Μορέϊρα (Ε,, ΑΕ Λεμεσού), Παναγιώτης Τσιντώτας (Τ, Ατρόμητος), Σταύρος Πήλιος (Α, ΑΕΚ).

Ο Πέδρο Κόντε

ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Η ομάδα του Θανάση Στάικου έπαιξε 5 φιλικά παιχνίδια, αν και θα λέγαμε πως ουσιαστικά ήταν 4 καθώς αυτό κόντρα στην Ραντόμιακ ήταν σαν σε προπόνηση όπως φάνηκε και στο 11-0. Στα άλλα ματς ο ΠΑΣ αναδείχθηκε ισόπαλος κόντρα σε Πανσερραϊκό, Χάποελ Ιρόνι Κιριάτ και Κρακόβια με 1-1, 1-1 και 0-0 αντίστοιχα, ενώ ηττήθηκε στους Ζωσιμάδες από τον Παναιτωλικό με 2-1.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

Το έργο του ΠΑΣ Γιάννινα δε φαίνεται να είναι τόσο εύκολο, αλλά από την άλλη οι Γιαννιώτες έχουν αποδείξει πως στα δύσκολα τα καταφέρνουν. Αυτό αναμένεται να κάνουν και φέτος. Να σώσουν δηλαδή την κατηγορία, αλλά ως εκεί. Θα είναι τεράστια έκπληξη με τα έως τώρα δεδομένα να μπορέσουν να παλέψουν για play-offs, αν και ξαναλέμε πως οι Ηπειρώτες έχουν διαψεύσει πολλές φορές τα προγνωστικά, οπότε γιατί να μην το κάνουν και φέτος;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα