Άρης: Η ομάδα των πολλών αλλαγών που θέλει να διατηρήσει τα κεκτημένα

Άρης: Η ομάδα των πολλών αλλαγών που θέλει να διατηρήσει τα κεκτημένα

Άρης

bet365

Η δημιουργία ομάδας από μηδενική βάση εντάσσεται στις καλοκαιρινές συνήθειες του Άρη κι αυτό έκανε (και) φέτος και το Gazzetta παρουσιάζει τους «κίτρινους» της επόμενης χρονιάς με τον αστερίσκο των (τουλάχιστον) δύο ακόμη κινήσεων που θα γίνουν προς ενίσχυση του ρόστερ.

Η αλήθεια είναι ότι η απόφαση του χτισίματος από την αρχή ως ένα βαθμό κρίθηκε υποχρεωτική καθώς η περσινή χρονιά δεν ήταν δα από αυτές που σε αναγκάζουν να… πετάξεις τη σκούφια σου. Το όνειρο της ευρωπαϊκής διάκρισης έσβησε νωρίς λόγω του αποκλεισμού από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ομοίως και ο στόχος του Κυπέλλου. Στο Πρωτάθλημα, ο Άρης αγκομάχησε στη μεγαλύτερη διάρκεια έως ότου εξασφαλίσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο καθώς δεν είχε αγωνιστική σταθερότητα, κυρίως όμως δεν του βγήκαν οι επενδύσεις του περασμένου καλοκαιριού κι αυτό το συμπέρασμα δεν αντλείται μόνο από τις αγωνιστικές επιδόσεις του αλλά από τη γενικότερη συμπεριφορά των παικτών. Οι διαδοχικές αλλαγές στην τεχνική ηγεσία ήταν μέρος του προβλήματος και τελικώς η περσινή πορεία οδήγησε στην απόφαση συντριπτικών αλλαγών στη διάρκεια του καλοκαιριού όπου ουσιαστικά δημιουργήθηκε μια ομάδα από μηδενική βάση με την έλευση 14 νέων ποδοσφαιριστών κι ένα σωρό αποδεσμεύσεις/πωλήσεις.

Το ρόστερ παραμένει υπό διαμόρφωση και στην πραγματικότητα οι τελικές πινελιές θα είναι αυτές που θα ορίσουν το επίπεδο αγωνιστικής δυναμικής της ομάδας η οποία φέτος έχει να διαχειριστεί μεγαλύτερο πακέτο δυσκολιών σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια λόγω της μείωσης των ευρωπαϊκών εισιτηρίων κι έχοντας αρχικά να διαχειριστεί έναν πικρό αποκλεισμό στον 3ο προκριματικό γύρο του Conference League από τη Ντινάμο Κιέβου.

ΣΤΟΧΟΣ

Προφανώς η ανανέωση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου αν και το φετινό εγχείρημα εμφανίζει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας λόγω της εξόδου τεσσάρων ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η πορεία (μέχρι τέλους) στο Κύπελλο παραμένει ο διαχρονικός στόχος της ομάδας, αυτόν κυνηγά εδώ και τουλάχιστον μια πενταετία. Πρώτος στόχος ήταν η συμμετοχή στους ομίλους του Conference League αλλά ήδη αυτός χάθηκε...

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ο Τόλης Τερζής πέταξε από πάνω του τον μανδύα του υπηρεσιακού προπονητή ή αυτού των ειδικών αποστολών καθώς για πρώτη φορά δεν «γράφτηκε» ημερομηνία λήξης αυτής της συνεργασίας που ξεκίνησε τον περασμένο χειμώνα. Ο Θόδωρος Καρυπίδης εκτίμησε ότι δεν ήταν αποδοτικά κανένα από τα «στοιχήματα» των προηγούμενων χρόνων καθώς επίσης και ότι ο Βεροιώτης τεχνικός αντιλαμβάνεται καλύτερα τους στόχους και το μέγεθος της ομάδας.

Τερζής

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟΥΣ

Η αλήθεια είναι ότι αυτή η λίστα εμπεριέχει αρκετά ονόματα λόγω της πληθώρας των παικτών που κατέφθασαν. Ο Ισπανός φορ Λορέν Μορόν άφησε τη LaLiga για μια νέα ποδοσφαιρική εμπειρία ενώ ο Σουηδός winger Νταβίντ Μόμπεργκ Κάρλσον αναμφίβολα αποτέλεσε μια από τις μεταγραφές του καλοκαιριού. Ο βραχύσωμος αμυντικός χαφ, Ζαν Ζουλ, έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ενώ ο Ισπανός δεξιός μπακ, Μάρτιν Μοντόγια, έχει έντονες παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο. Το μεγάλο στοίχημα είναι οι Κροάτες Τζούρασεκ και Πάβιτσιτς.

ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ

Οι μεταγραφές των Λορέν Μορόν, Νταβίντ Κάρλσον, αναμφίβολα, είναι οι πιο λαμπερές. Ο πρώτος θα στοιχίσει περί των 750.000 ευρώ ενώ ο δεύτερος χρειάστηκε να αφήσει ένα συμβόλαιο εκατομμυρίου στην Ιαπωνία. Ο Μορόν ουσιαστικά αντικαθιστά τον παροπλισμένο Άντρε Γκρέι. Βέβαια, οι μεταγραφές δεν έχουν ολοκληρωθεί καθώς για να φτάσει ο Άρης στο σημείο να ισχυριστεί ότι έχει πλήρες ρόστερ είναι απαραίτητο να αποκτήσει 3ο στόπερ, έναν ακόμη αμυντικό χαφ και δεύτερο φορ.

ΗΡΘΑΝ: Λευτέρης Χουτεσιώτης (Τ, Ιωνικός), Βαλεντίνο Φατόρε (Α, Σεβίλλη), Ρόναλντ Ματαρίτα (Α, Ντνίπρο), Μάρτιν Μοντόγια (Α, Μπέτις), Αντώνης Αηδόνης (Α, Στουτγάρδη), Φράνκο Φεράρι (Α, ΑΠΟΕΛ), Νέβεν Τζούρασεκ (Μ, Σαχτάρ Ντόνετσκ), Ντομαγκόι Πάβιτσιτς (Μ, Κόνιασπορ), Κίκε Σαβέριο (ΜΕ, Ντεπορτίβο Λα Κορούνια), Ζαν Ζουλ (Μ, Γκόρνικ), Αλβαρο Θαμόρα (ΜΕ, Σαρπρίσα), Τζόναταν Μενέντες (ΜΕ, Νιούελς Ολντ Μπόις), Νταβίντ Μόμπερκ Κάρλσον (ΜΕ, Ουράβα), Λορέν Μορόν (Ε, Μπέτις)

ΕΦΥΓΑΝ: Μάριος Σιαμπάνης (Τ, ΝΠΣ Βόλος), Γιώργος Καρακασίδης (Τ, Παναθηναϊκός), Νικολάς Ν’ Κουλού (Α, -), Κωνσταντίνος Τανούλης (Α, Ολυμπιακός), Κωνσταντίνος Χρυσόπουλος (Α, ΑΕΚ), Μπράντλεϊ Μαζικού (Α, Σερβέτ), Μάρβιν Πίρσμαν (Α, Χρόνινγκεν), Σαμέλ Εμπακατά (Α, Γκαζιαντέπ), Χρήστος Μαρμαρίδης (Α, - ), Πίτερ Ετέμπο (Μ, - ), Μπριάν Νταμπό (Μ, - ), Σαφαήλ Σγούρος (Μ, Ολυμπιακός), Χουάν Ιτούρμπε (ΜΕ, Γκρέμιο), Ζερβίνιο (ΜΕ, - ), Ματέο Γκαρσία (ΜΕ, Ατλας Γκουδαλαχάρα), Ραφαέλ Καμάτσο (ΜΕ, Σπόρτιγκ Λισαβόνας), Εντουιν Ροντρίγκες (ΜΕ, Ολίμπια), Ιζέτ Χαΐροβιτς (ΜΕ, - ), Αμπουμπακάρ Καμαρά (Ε, Ολυμπιακός), Χρήστος Χατζηιωάννου (Ε, Παναθηναϊκός)

Πάλμα

ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Η δημιουργία ομάδας από μηδενική βάση έφτασε να αποτελεί μία από τις καλοκαιρινές συνήθειες του Άρη κι αυτό έγινε. Δεκατέσσερις παίκτες αποκτήθηκαν και είναι σίγουρη η αύξηση του αριθμού ενώ 20 έφυγαν! Καθώς δεν γίνονται θαύματα, είναι δεδομένο ότι ο Άρης θα χρειαστεί χρόνο για να αποκτήσει ομοιογένεια και θα πρέπει να το πετύχει υπό το βάρος του αποκλεισμού από τη Ντινάμο Κιέβου στην προκριματική φάση του Conference League. Η εικόνα του ήταν καλή αλλά το αποτέλεσμα έλειψε για μια ακόμη χρονιά.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

Η είσοδος στα Playoffs αποτελεί τον ευνόητο αλλά και μικρότερο στόχο που μπορεί να οριοθετήσει η ομάδα. Προφανώς θα στοιχειοθετήσει επιτυχία η εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου καθώς φέτος έχει να τα… βάλει με ομάδες οι οποίες έχουν συντριπτικά μεγαλύτερους προϋπολογισμούς και οι οποίες έχτισαν πάνω σ’ αυτό που είχαν δημιουργήσει από πέρυσι. Προς αυτήν την κατεύθυνση είναι απαραίτητο να προσθέσει τουλάχιστον τρεις ποιοτικούς παίκτες στις ισάριθμες γραμμές. Αυτό το συμπέρασμα αναδείχθηκε εξάλλου και από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια όπου ένα ακόμη καλοκαίρι πλήρωσε αυτό το... ράβε ξήλωνε μέσα από την πληθώρα αλλαγών που έγιναν.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα