ΑΕΚ: Να κατακτήσει ξανά την κορυφή!

ΑΕΚ: Να κατακτήσει ξανά την κορυφή!

Δημήτρης Βέργος
Η ενδεκάδα της ΑΕΚ στο Ζάγκρεμπ

bet365

Η ΑΕΚ προέρχεται από μια ονειρική σεζόν κατακτώντας το νταμπλ και θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα με μοναδικό στόχο να παραμείνει στην κορυφή, ενώ φέτος οι κιτρινόμαυροι έχουν μπροστά τους και την ευρωπαϊκή πρόκληση.

Η περσινή σεζόν θα μείνει για πάντα χαραγμένη σε όλους τους Ενωσίτες. Πρώτον λόγω της μεγάλης επιστροφής στη Νέα Φιλαδέλφεια και δεύτερον λόγω του τρόπου με τον οποίο ολοκληρώθηκε η αγωνιστική χρονιά. Η κατάκτηση του νταμπλ αποτέλεσε το επιστέγασμα της εξαιρετικής δουλειάς που έγινε στην ΑΕΚ, με τον Ματίας Αλμέιδα να βάζει τη σφραγίδα του σε αυτό. Ο Αργεντινός τεχνικός μέσα σε ένα χρόνο μεταμόρφωσε την Ένωση, δίνοντας τη δική του ταυτότητα. Το αναβαθμισμένο ρόστερ σε συνδυασμό με τη δύναμη της υπερσύγχρονης και «καυτής» OPAP Arena έσπρωξαν την Ένωση μέχρι την κορυφή που κατέκτησε επάξια, παρουσιάζοντας ένα εξαιρετικό ποδοσφαιρικό θέαμα. Καθώς η περσινή ΑΕΚ ήταν μια ομάδα που χαιρόσουν να βλέπεις.

ΣΤΟΧΟΣ

Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που πρέπει να κάνει πρωταθλητισμό κάθε χρόνο. Αυτονόητο είναι λοιπόν ότι και τη νέα αγωνιστική χρονιά στόχος της Ένωσης δεν είναι άλλος από την κατάκτηση ξανά τόσο του Πρωταθλήματος όσο και του Κυπέλλου. Ειδικά όταν οι κιτρινόμαυροι προέρχονται από την περσινή επιτυχία του νταμπλ, ενώ πολύ σημαντική για το κλαμπ είναι και η καλή ευρωπαϊκή του παρουσία. Το ιδανικό είναι φυσικά η συμμετοχή στους ομίλους του Champions League, με το πρώτο από τα τέσσερα βήματα που απαιτούνται στα προκριματικά να έχει γίνει στο Ζάγκρεμπ.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ο Ματίας Αλμέιδα είναι αδιαμφισβήτητα ο αναμορφωτής της ΑΕΚ. Ο «Πελάδο» στην πρώτη του σεζόν στον πάγκο της Ένωσης την οδήγησε στο νταμπλ, παρουσιάζοντας ένα σύνολο που έπαιζε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο. Ο Αργεντινός κόουτς έχει δημιουργήσει ένα πολύ ισχυρό γκρουπ βασισμένο στις αρχές της ποδοσφαιρικής του φιλοσοφίας με άξονες την αυτοθυσία, την αγάπη, την ένωση και το πάθος.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟΥΣ

Στην ΑΕΚ υπό τις οδηγίες του Αλμέιδα όλοι είναι σημαντικοί. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι που ξεχωρίζουν λίγο παραπάνω. Το «θωρηκτό» Λιβάι Γκαρσία που μετατράπηκε σε φορ ολκής από τον Αλμέιδα, το πολυεργαλείο ονόματι Πινέδα που διαθέτει τρομερή ποιότητα όντας ταγμένος στον «Πελάδο», ο αναγεννημένος Τσούμπερ μαζί με τον captain Αραούχο στους νέους τους ρόλους πίσω από τον επιθετικό, οι «ανεξάντλητοι» Γιόνσον και Σιμάνσκι στη μεσαία γραμμή και ο ηγετικός Βίντα στην άμυνα είναι μερικοί από αυτούς, ενώ και ο Πόνσε που επέστρεψε, υπόσχεται πολλά γκολ.

ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ

Χωρίς καμία αμφιβολία η κίνηση που έκανε αίσθηση γενικότερα στο μεταγραφικό παζάρι ήταν η διατήρηση του Πινέδα καθώς η ΑΕΚ με τα 6,5 εκατ. ευρώ που δαπάνησε, πραγματοποίησε την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της. Ο Πισάρο που ήρθε ως ελεύθερος από την Ίντερ Μαϊάμι αποτελεί προσωπική επιλογή του Αλμέιδα, ο Πόνσε ήρθε να ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερο τη γραμμή κρούσης ενώ το πολύ σημαντικό για την Ένωση είναι ότι διατήρησε τον κορμό του ρόστερ και την ομοιογένεια καθώς μόνο οι Τζαβέλλας και Φράνσον αποχώρησαν από την πρώτη ομάδα. Μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου η ΑΕΚ ίσως προχωρήσει στην απόκτηση ενός ακόμα στόπερ που θα είναι στο ίδιο επίπεδο με Βίντα και Μουκουντί.

ΗΡΘΑΝ: Ορμπελίν Πινέδα (ΜΕ, Θέλτα), Σταύρος Πήλιος (Α, ΠΑΣ Γιάννινα), Ροδόλφο Πισάρο (ΜΕ, Ίντερ Μαϊάμι), Εσέκιελ Πόνσε (Ε, Έλτσε) Κωνσταντίνος Χρυσόπουλος (Α, Άρης)

ΕΦΥΓΑΝ: Γιώργος Τζαβέλλας, Αλεξάντερ Φράνσον, Γιάννης-Φοίβος Μπότος, Μιχάλης Κοσίδης (Φένλο, δαν.)

ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Η νίκη στο Ζάγκρεμπ με ανατροπή επί της Ντινάμο (1-2) στη σκιά της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσούρη φέρνει την ΑΕΚ πολύ κοντά στην πρόκριση στα play-offs του Champions League, την οποία θέλει να σφραγίσει με προσοχή και συγκέντρωση το βράδυ του Σαββάτου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στα φιλικά του καλοκαιριού η Ένωση παρουσιάστηκε έτοιμη για την εποχή επικρατώντας της Αντβέρπ (3-0), της Σαχτάρ Ντόνετσκ (5-0), του Βόλου (3-0) και της Τράμπζονσπορ (3-1). Ηττήθηκε μόνο από τη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ με 1-0 όταν ακόμα βρισκόταν στο ξεκίνημα της προετοιμασίας και πολλοί από τους παίκτες του βασικού κορμού απουσίαζαν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

Η ΑΕΚ είναι πανίσχυρη σε όλες τις γραμμές και με μια μεταγραφή που ίσως γίνει ακόμα για το κέντρο της άμυνας θα αποτελεί ένα σύνολο που θα διαθέτει δύο σχεδόν ισάξιους παίκτες σε κάθε θέση. Η χημεία που έχει σε συνδυασμό με την ποιότητα που βγάζει στον αγωνιστικό χώρο, μπορούν να την οδηγήσουν στην κατάκτηση και του φετινού τίτλου, αλλά και να τη βοηθήσουν να σταθεί καλά και στην Ευρώπη. Εγγύηση για να το πετύχει αυτό αποτελεί φυσικά ο Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος έχει δημιουργήσει μια ομάδα με νοοτροπία νικητή.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα