Πανσερραϊκός: Ήρθε για να μείνει στην Superleague

Πανσερραϊκός: Ήρθε για να μείνει στην Superleague

Ο Πανσερραϊκός ήρθε... για να μείνει στην Superleague

bet365

Το Gazzetta σας παρουσιάζει την ομάδα του Πανσερραϊκού που θα δώσει τη «μάχη» της φέτος στην Superleague με μόνο σκοπό την εξασφάλιση της παραμονής της στην μεγάλη κατηγορία.

Ο Πανσερραϊκός επέστρεψε στα μεγάλα... σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου έπειτα από 12 χρόνια, αφού κατέκτησε το πρωτάθλημα του βορείου ομίλου στην Superleague 2 της περσινής σεζόν υπερκερνώντας τα εμπόδια της ΑΕΛ και της Νίκης Βόλου.

Ο πρόεδρος της ομάδας, Τάσος Καζίας από κοινού με τον τότε προπονητή της ομάδας, Παύλο Δερμιτζάκη δημιούργησαν ένα πολύ αξιόλογο σύνολο, οι φίλαθλοι της ομάδας μία «καυτή» έδρα και κάπως έτσι τα λιοντάρια των «Σερρών» μπόρεσαν να πετύχουν τον στόχο που είχαν θέσει από την αρχή της σεζόν κατακτώντας το πρωτάθλημα, πέμπτο στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, το οποίο τους έφερε την άνοδο.

Ο στόχος της νέας σεζόν

Όπως για κάθε ιστορική ομάδα που επιστρέφει στην μεγάλη κατηγορία, και δει μετά από χρόνια, ο στόχος που έχει θέσει η διοίκηση του Πανσερραϊκού είναι η ομάδα να πετύχει την παραμονή της στην κατηγορία, άνετη ει δυνατόν. Ταυτόχρονα, θα ήθελε να δημιουργήσει κι έναν καλό κορμό υπό τις οδηγίες του Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος θα μπορεί να διατηρηθεί τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος του, ώστε να μην χρειάζεται την επόμενη χρονιά να υπάρχει εκτεταμένο... ράβε-ξήλωνε.

Ο προπονητής

PABLO

Τον Παύλο Δερμιτζάκη, που ανέβασε τα «λιοντάρια» ξανά στην Superleague, διαδέχθηκε ο Πάμπλο Γκαρσία αναλαμβάνοντας την πρώτη του προπονητική δουλειά μακριά από τον οργανισμό του ΠΑΟΚ, τον οποίο υπηρέτησε από τα τμήματα υποδομών (Κ17, Κ19) μέχρι και την ανδρική και τη νεοσύστατη δεύτερη ομάδα πιο πρόσφατα.

Οι άνθρωποι του Πανσερραϊκού είδαν στο πρόσωπό του ένα πολύ ενδιαφέρον πρότζεκτ. Από τη μία, η μεγάλη του προσωπικότητα, που μπορεί να δώσει κίνητρο στην ομάδα εμφυσώντας στους παίκτες το μαχητικό πνεύμα και το πάθος του. Από την άλλη, η δίψα του να δουλέψει σωστά και να φέρει επιτυχίες προκειμένου να συνεχίσει να έχει ανοδική πορεία η καριέρα του, δείχνοντας σε όλους πως μπορεί να καταφέρει και μακριά από τον οργανισμό του ΠΑΟΚ.

Προσέξτε τους

panserraikos_karasalidis

Δύο από τα «βαρόμετρα» για την απόδοσή της ομάδας της περσινής σεζόν είναι ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός Αριστοτέλης Καρασαλίδης και ο διεθνής Μολδαβός επιθετικός μέσος Βίκτορ Στίνα.

Ο πρώτος, που ήταν και ο αρχηγός του Πανσερραϊκού στα περισσότερα παιχνίδια που αγωνίστηκε, ήταν ο ηγέτης της άμυνας για την ομάδα των Σερρών κι ένας από τους κεντρικούς που ξεχώρισαν στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας (24 συμ. 2 γκολ).

Ο δεύτερος ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές στους οποίους στηρίχθηκαν τα «λιοντάρια» την περσινή σεζόν στο δημιουργικό κομμάτι, με τον ίδιο να καθιερώνεται και στις κλήσεις της εθνικής ομάδας της χώρας του με την απόδοσή του (27 συμ. 3 γκολ και 4 ασίστ).

Πάρε-Δώσε

dankerlui

Ο Πανσερραϊκός κινήθηκε ποικιλοτρόπως στο φετινό μεταγραφικό παζάρι αποκτώντας παίκτες για όλα τα γούστα, χωρίς να έχει ακόμη ολοκληρώσει πλήρως τον σχεδιασμό του. Έκανε δικό του τον Νταμίλ Ντανκερλούι, που έχει πλούσια καριέρα στην Ολλανδία, και τον Έμιλ Μπέργκστρομ, που έχει περάσει από Ντζουγκάρντεν, Ρούμπιν Καζάν, Βασιλεία Ουτρέχτη ενώ πήρε και τον πρωταθλητή Κύπρου με τον Άρη Λεμεσού, Κώστα Πηλέα.

Ακόμη, δεν παρέλειψε να κάνει τα «ψώνια» του και από την Superleague 2 αποκτώντας παίκτες που ξεχώρισαν στο περσινό πρωτάθλημα, όπως οι Άλεκσιτς και Τόμας του Ηρακλή, Νίκος Γκοτζαμανίδης της ΑΕΛ, αλλά και τους Χατζηστραβό και Ουεντραογκό του ΠΑΟΚ Β'.

Ήρθαν:

Νίκος Γκοτζαμανίδης (Α, από ΑΕΛ)

Ματίας Τόμας (ΜΕ, από Ηρακλή)

Έμιλ Μπέργκστρομ (Α, από Γκόρνικ Ζαμπρζε)

Νταμίλ Ντανκερλούι (Α-ΜΕ, από Χρόνινχεν)

Κώστας Πηλέας (Α, από Άρη Λεμεσού)

Απόστολος Τσιλιγγίρης (Τ, από ΑΠΟΕΛ)

Κάιν Γούλερι (ΜΕ, από Ιωνικό)

Μαξιμιλιάνο Μορέιρα (Α, από Αούστρια Κλάγκενφουρτ)

Αντριάν Χοβάν (Τ, από Σλόβαν Μπρατισλάβας)

Ζήσης Χατζηστραβός (ΜΕ, από ΠΑΟΚ)

Τόμας Χάγιεκ (Α, από Φίτεσε)

Κόστα Άλεκσιτς (Ε, από Ηρακλή)

Ισμαΐλα Ουεντραογκό (Μ, από ΠΑΟΚ)

Έφυγαν:

Μάκης Γιαννίκογλου (Τ, σε Καλαμάτα)

Θανάσης Γιανναράκης (Α, σε ΑΕΛ)

Αλέξανδρος Ζέρης (Α, ελεύθερος)

Ανδρέας Κατσαντώνης (Ε, ελεύθερος)

Οδυσσέας Λυμπεράκης (Α, ελεύθερος)

Κώστας Δημητρίυο (Α, ελεύθερος)

Τάσος Παπάζογλου (Α, τέλος καριέρας)

Στέφανος Σιόντης (Μ, τέλος καριέρας)

Θωμάς Καραμπέρης (Μ, τέλος καριέρας)

Θανάσης Λιούμης (Ε, ελεύθερος)

Χισάμ Κανίς (ΕΜ, επέστρεψε στον ΠΑΟΚ)

Ξέρω τι έκανες το καλοκαίρι

panserraikos

Ο Πανσερραϊκός έδωσε τέσσερα επίσημα φιλικά το φετινό καλοκαίρι στα οποία κατάφερε να σκοράρει σε όλα και να μην δεχθεί γκολ μόνο σε ένα. Ξεκίνησε επικρατώντας με 1-0 του Εθνικού Άχνας χάρη σε γκολ του Μούργου ενώ έμειναν στο 1-1 στο επόμενο με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ακολούθησε η συμμετοχή τους στο «Novicup» το φιλανθρωπικό τουρνουά που διεξήχθει στον Βόλο. Εκεί, έχασε στον ημιτελικό με 3-2 από τον Παναιτωλικό με γκολ του Τορεχόν στις καθυστερήσεις. Στον μικρό τελικό επικράτησαν με 2-1 του Αστέρα Τρίπολης και πήραν την τρίτη θέση. Ακολούθησε ένα φιλικό προπονητικού χαρακτήρα με την Καβάλα, μία εβδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, όπου τα «λιοντάρια» επικράτησαν με 4-0.

Εκτίμηση συντάκτη

panserraikos

Ο Πανσερραϊκός πολύ σοφά έκανε τις απαραίτητες προσθαφαιρέσεις, αλλά προσπάθησε συνάμα να διατηρήσει ένα μέρος του περσινού κορμού για να μην διαταράξει εντελώς τη χημεία των ποδοσφαιριστών, ώστε να γίνει ευκολότερα η ένταξη των νέων αποκτημάτων στο σύνολο. Αυτό έκανε ως ένα βαθμό ευκολότερη και την δουλειά του Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος σαφώς και ήθελε να περάσει τη δική του φιλοσοφία στην ομάδα. Είναι δεδομένο πως τα «λιοντάρια» θα δώσουν σκληρή «μάχη» για να αποφύγουν τον υποβιβασμό και όποιος νομίζει πως θα έχει εύκολο έργο μαζί τους κινδυνεύει να βρεθεί προ εκπλήξεως.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα