Ολυμπιακός: Με ένα νέο μοντέλο η επιστροφή στην κορυφή είναι μονόδρομος 

Ολυμπιακός: Με ένα νέο μοντέλο η επιστροφή στην κορυφή είναι μονόδρομος 

Ο Ολυμπιακός

bet365

Ο Ολυμπιακός άλλαξε κατεύθυνση και προσανατολισμό μετά την περσινή αγωνιστική περίοδο όπου βγήκε τρίτος στη Λίγκα, έφερε ένα πετυχημένο στέλεχος στην Ισπανία, έκανε διαφοροποιήσεις στο ρόστερ του και θέλει να ξαναγίνει Πρωταθλητής.

Ο Ολυμπιακός αποφάσισε ότι πρέπει να αλλάξει πρόσωπα και πράγματα στην ομάδα μετά την περασμένη περίοδο που δεν του πήγε καλά από αρκετές απόψεις (στο αγωνιστικό σκέλος και ως προς την πορεία του σε Ελλάδα και Ευρώπη). Οι Ερυθρόλευκοι όχι μόνο απώλεσαν το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο αλλά έμειναν εν τέλει στην τρίτη θέση, οπότε έπρεπε να διαφοροποιήσουν την προσέγγισή τους για τη νέα περίοδο. Για να βγει τρίτος ο Ολυμπιακός είχε νικήσει στα play - offs τον ΠΑΟΚ με 1-0 στην Τούμπα και μετά οριστικοποιήθηκε η θέση του αυτή από την κατάκτηση του Κυπέλλου από την ΑΕΚ.

Μία βασικότατη και κομβική κίνηση στον Ολυμπιακό για την επόμενή του ημέρα είχε να κάνει με την πρόσληψη του Αντόνιο Κορδόν για την οποία είχατε ενημερωθεί από το Gazzetta. Ο άκρως πετυχημένος Ισπανός παράγοντας έπιασε Λιμάνι μετά τη θητεία του στη Μπέτις και όχι μόνο έτσι ώστε να φτιάξει τον νέο Ολυμπιακό. Επέλεξε ως προπονητή τον Ισπανό Ντιέγκο Μαρτίνεθ και βέβαια έβαλε και την... πινελιά του στο πάρε - δώσε της ομάδας.

ΣΤΟΧΟΣ

Για τον Ολυμπιακό δεν υπάρχει κανένας άλλος δρόμος πριν αυτόν της επιστροφής στη διεκδίκηση του Πρωταθλήματος. Και βέβαια στην επιστροφή του - στο come back του - στην κορυφή της Stoiximan Super League 1.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ υπήρξε προσωπική επιλογή του Κορδόν έχοντας θητεύσει σε ομάδες όπως η Σεβίλλη, η Γρανάδα και η Εσπανιόλ. Την αγωνιστική περίοδο 2019-2020, ως ο νεότερος τεχνικός στη La Liga, κατόρθωσε να γράψει ιστορία με τη Γρανάδα, αφού για πρώτη φορά το κλαμπ της Ανδαλουσίας θα εξασφάλιζε έξοδο σε ευρωπαϊκή διοργάνωση (Europa League) και ενώ μαζί της πήγε έως τα ημιτελικά του ισπανικού Κυπέλλου.

Ο Σκάρπα

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟΥΣ

Ο Ολυμπιακός των αρκετών αλλαγών για άλλη μία χρονιά στο ρόστερ του έχει αρκετούς παίκτες - βαρόμετρα. Ο Φορτούνης - εάν τελικώς δεν φύγει για τη Σαουδική Αραβία καθώς έχει τουλάχιστον τρεις κρούσεις - θα είναι και φέτος πολύ σημαντικός. Σπουδαία η προσθήκη του Σκάρπα αλλά και η κίνηση με τον Αργεντίνο χαφ Εσε (και όχι Εζε). Από τα νέα πρόσωπα δεσπόζει στην άμυνα ο Φρέιρε, στο κέντρο ο πολύπειρος Ιμπόρα και επιθετικά ο Ελ Καμπί.

ΠΑΡΕ - ΔΩΣΕ

Εάν ρίξει κανείς μία ματιά στο ποιοι παίκτες ήρθαν και ποιοι αποχώρησαν θα καταλάβει και το επίπεδο των αλλαγών στο ρόστερ. Αρκεί να σκεφτούμε πως σε επίπεδο βασικών παικτών από την περσινή περίοδο πουλήθηκε ο αριστερός μπακ, Ρέαμπτσιουκ, βρέθηκε σε status αποχώρησης λόγω της αντιεπαγγελματικής του στάσης ο Ινμπόμ Χουάνγκ και από βασικούς παίκτες επίσης αποχώρησαν οι Παπασταθόπουλος, Εμβιλά και Μπακαμπού.

Ο δε Μπακαμπού ήταν ο πρώτος σκόρερ και του Ολυμπιακού και του Πρωταθλήματος. Ο Ιμπόρα αποκτήθηκε ως βασικό εξάρι και ο Ελ Καμπί για βασικός φορ, όπως και ο Φρέιρε για βασικότατος στόπερ. Ο Ολυμπιακός είχε ακόμα να πάρει έναν αριστερό μπακ, τουλάχιστον έναν χαφ ακόμα, να ενισχυθεί και άλλο στη θέση του εξτρέμ αλλά και κινηθεί και για έναν ακόμα φορ.

ΗΡΘΑΝ

Σκάρπα (ΜΕ, Φόρεστ)
Μπρνιτς (ΜΕ, Μάριμπορ)
Εσε (Μ, Ουρακάν)
Ελ Καμπί (Ε, Αλ Σαντ)
Κίνι (Α, Γρανάδα)
Φρέιρε (Α, Πούμας)
Ιμπόρα (Μ, Βιγιαρεάλ)
Πορόζο (Α, Τρουά)
Αλεξανδρόπουλος (Μ, Σπόρτινγκ Λισσαβώνας)
Χόσλγκροουβ (Μ, Πάσος Φερέιρα)

ΕΦΥΓΑΝ

Ρέαμπτσιουκ (Α)
Ονιεκούρου (ΜΕ)
Ζίνγκερναγκελ (ΜΕ)
Κανέ (Μ)
Μπουτούτσι (ΜΕ)
Χόσλγκροουβ (Μ, δαν. Εστορίλ)
Μπακαμπού (Ε)
Κίτσος (Α)
Εμβιλά (Μ)
Βαλμπουενά (ΜΕ)
Παπασταθόπουλος (Α)
Κασάμι (Μ)
Κρίστινσον (Τ)
Κανός (ΜΕ)
Σαμασέκου (Μ)
Ντε Λα Φουέντε (ΜΕ)
Αγκιμπού Καμαρά (ΜΕ, δαν. Ατρόμητος)
Λοβέρα (ΜΕ, δαν. Ροσάριο Σεντράλ)
Γκάρι Ροντρίγκες (ΜΕ)
Νταμπό (ΜΕ)

ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Ο Ολυμπιακός στο περιθώριο της προετοιμασίας του έδωσε αρκετά φιλικά. Στην Αυστρία αρχικά επικράτησε 2-1 της Σλοβάτσκο, ήρθε ισόπαλος 1-1 με τη Νόρτζελαντ και έφερε επίσης 1-1 με τη Σαμπάχ.

Στα δύο φιλικά του επί αγγλικού εδάφους - που ακολούθησαν μετά - ήταν εξαιρετικός με τη Ρέιντζερς στη νίκη του με 3-1 και ηττήθηκε με αρκετά κακή εικόνα με 2-0 από τη Νόριτς.

Στο τελευταίο του χρονικά φιλικό με Αστέρα Τρίπολης στον Ρέντη κεκλεισμένων των Θυρών νίκησε με 2-0. Στην Ευρώπη ξεκίνησε με τη νίκη με 1-0 με τη Γκενκ στο Europa στο γήπεδο Καραϊσκάκη και με το 1-1 στο Βέλγιο με γκολάρα του Αλεξανδρόπουλου πήρε την πρόκριση για τα play - offs του θεσμού όπου θα βρει απέναντί του τη σέρβικη Τσουκαρίτσκι στις 24 και 31 Αυγούστου (το πρώτο ματς εντός).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

Ο Ολυμπιακός δεν γίνεται να κάνει κάτι άλλο από το να κυνηγήσει μέχρι τέλους το Πρωτάθλημα ή και το νταμπλ. Και αυτό ακριβώς θα κάνει. Επειδή θα έχει αρκετά νέα πρόσωπα και ένα ρόστερ υπό διαρκή διαμόρφωση θα έχει σημασία το να δέσει νωρίς ως σύνολο και να πάρει ώθηση μέσα από καλά αποτελέσματα σε αυτό το πρώτο του χρονικά μεταβατικό στάδιο αυτήν την περίοδο.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα