Βόλος - Λαμία 2-2: Ματσάρα στην πρεμιέρα, ο Αλχο «έσωσε» το Βόλο με γκολάρα στο 90' (vids)

Γιώργος Ντυμένος
Ο Καρλίτος προσπαθεί να ντριμπλάρει στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος

bet365

Η Λαμία είχε δύο φορές το προβάδισμα με Καρλίτος και Σλίβκα (δυο δοκάρια ο Τσιλούλης), αλλά ο Αλχο με καταπληκτικό δεξί σουτ από 25 μέτρα στο 90' «έσωσε» το ματς για το Βόλο (2-2) στην «χορταστική» πρεμιέρα της Stoiximan Superleague 1.

Με ένα ματς που... έσπασαν καρδιές άνοιξε η αυλαία της Stoiximan Super League για τη νέα σεζόν, όπου σε ένα «χορταστικό» παιχνίδι που κρίθηκε στις καθυστερήσεις ο Βόλος και η Λαμία αναδείχθηκαν στο Πανθεσσαλικό ισόπαλοι 2-2.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Σιαμπάνη στο τέρμα, τους Αλχο, Σιελή, Κρούζλιακ, Λούνα τετράδα στην άμυνα, τους Τσοκάνη, Γκλάβτσιτς, Τρουιγιέ στον άξονα με τον τελευταίο πιο ψηλά, τους Κόμπα, Ντέλετιτς στα άκρα και τον Μραζ στην κορυφή της επίθεσης.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Νάγκι κάτω από τα γκολπόστ, τους Σιμόν, Τζανετόπουλο, Παούλαβετς, Σαραμαντά τετράδα στα «μετόπισθεν» από τα δεξιά, τους Στάνκο, Νούνιες στα «6αρο-8άρια», τους Τσιλούλη, Μαρτίνεθ στα «φτερά» και τον Σλίβκα κοντά στο «9άρι» Καρλίτος.

Με εννέα «περσινούς» η Λαμία που μπήκε καλύτερα

Σέντρα στο ματς και ο Βόλος είχε στο αρχικό του σχήμα έξι καλοκαιρινά του αποκτήματα (Σιαμπάνης, Κρούζλιακ, Γκλάβτσιτς, Τρουιγιέ, Κόμπα, Μραζ) και η Λαμία δύο (Νάγκι, Καρλίτος). Αυτόματα ο παράγοντας ομοιογένεια ήταν με το «μέρος» της δεύτερης και ευρύτερα στα πρώτα 30 λεπτά οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν πιο δραστήριοι.

Εμεναν ψηλά, δεν επέτρεπαν στους γηπεδούχους να αναπτυχθούν και έτσι αναλώνονταν σε μακρινές μεταβιβάσεις (κυρίως προς τον Αλχο στα δεξιά) που δεν τους απέφεραν κάτι (ο Τζανετόπουλος «καθάριζε» τα πάντα στον αέρα), ενώ εκείνοι είχαν δύο καλές στιγμές που σε αμφότερες ήταν δημιουργός ο Τσιλούλης. Αρχικά στο 11' με την κεφαλιά του Μαρτίνεθ που μπλόκαρε ο Σιαμπάνης και ύστερα στο 24', όταν ο Ελληνας μεσοεπιθετικός έπαιξε κάθετα για τον Καρλίτος αλλά ο 23χρονος αντίπαλος πορτιέρε του έκλεισε το οπτικό πεδίο.

Δοκάρι με τον Τσιλούλη λίγο πριν την ανάπαυλα

Κάπου εκεί οι γηπεδούχοι άρχισαν να ισορροπούν, «πήραν» το κέντρο, κέρδισαν ορισμένες δεύτερες μπάλες και στο 37' απώλεσαν την πρώτη τους καλή στιγμή, όταν ο Τσοκάνης δεν κατάφερε να κάνει την προβολή από θέση βολής και σε εξέλιξη στατικής φάσης.

Ομως μέχρι την ανάπαυλα και πάλι η Λαμία ήταν εκείνη που «φλέρταρε» ουσιαστικά με το γκολ, καθώς σε τρανζίσιον όπου ο Καρλίτος έπαιξε για τον Τσιλούλη, ο τελευταίος πάτησε στα καρέ και σούταρε, αλλά η μπάλα αποκρούστηκε από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

Η μεγάλη διπλή ευκαιρία του Καρλίτος «επίσπευσε» τις αλλαγές του Βόλου

Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μισού η εικόνα της αναμέτρησης έδειχνε ίδια και μάλιστα η Λαμία βρέθηκε στο 50' φάτσα με το 0-1 όταν ο Νούνιες έστρωσε στον Καρλίτος εκείνος πλάσαρε, ο Σιαμπάνης απέκρουσε, ο Ισπανός φορ πήρε το «ριμπάουντ», έκανε μία περίτεχνη ενέργεια και πλάσαρε ξανά, αλλά ο Τσοκάνης έδιωξε πάνω στη γραμμή. Αμέσως μετά οι γηπεδούχοι προχώρησαν σε δύο αλλαγές ώστε να διορθώσουν την εικόνα τους, καθώς οι Τάχατος, Κίτσος πέρασαν στο ματς.

Στο 54' 0-0 στο 60' 1-2!

Μέχρι που φτάσαμε στο 55' όπου η υπεροχή των φιλοξενουμένων μετουσιώθηκε σε ουσία, καθώς καταλογίστηκε τότε πέναλτι σε ανατροπή του Τσιλούλη από τον Κρουζλιακ. Ο Καρλίτος ευστόχησε από τα 11 βήματα και έτσι άνοιξε το σκορ.

Ο Βόλος στο 58' «απάντησε» άμεσα με την κεφαλιά του Σιελή σε στατικό (το αφιέρωσε στον συμπαίκτη του Μύγα που έχει τραυματιστεί), όμως η Λαμία πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο 60' με τον Σλίβκα μετά από ωραία κίνηση και σέντρα του Ισπανού φορ και με το 1-2 υπέρ της μπήκαμε στο τελευταίο ημίωρο.

Με δύο φορ ο Βόλος, ευκαιρίες για το 1-3 οι φιλοξενούμενοι

Με την πάροδο του χρόνου οι γηπεδούχοι πέρασαν και δεύτερο φορ (Μωραϊτης), κρατούσαν μπάλα, το παιχνίδι παίζονταν στο επιθετικό τους μισό, ωστόσο δεν έδειχναν σε θέση να διασπάσουν την πολύ καλή ανασταλτική λειτουργία των αντιπάλων τους. Οι οποίοι από την πλευρά τους ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνοι στην αντεπίθεση και μάλιστα στο 74' ο Τσιλούλης είδε μία προσπάθειά του να βρίσκει στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού, ενώ στο 80' Σιαμπάνης «νίκησε» εντυπωσιακά τον Λέικ στο μεταξύ τους τετ α τετ.

Η «οβίδα» του Αλχο «έσωσε» για τους γηπεδούχους τον βαθμό

Υπό αυτές τις συνθήκες μπήκαμε στις καθυστερήσεις, όπου και «μίλησε» ο Αλχο. Στο 90'+1' ο Φιλανδός μπακ εξαπέλυσε μία «οβίδα» που κατέληξε στα δίχτυα του Νάγκι, πανηγυρίστηκε εύλογα έξαλλα και έτσι διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικό 2-2.

MVP: Οι Τσιλούλης και Αλχο. Ο Ελληνας μεσοεπιθετικός της Λαμίας «κέρδισε» το πέναλτι για το 0-1, είχε δύο δοκάρια και «έφτιαξε» αρκετές καλές ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του. Ο Φιλανδός μπακ του Βόλου διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις το τελικό αποτέλεσμα με ένα εξαιρετικό γκολ.

Στο ύψος του: Ο Καρλίτος. Ο Ισπανός φορ άνοιξε το σκορ από τα 11 βήματα, «έφτιαξε» το 1-2, ενώ και βοήθησε στο δημιουργικό σκέλος. Για τον Βόλο ο γκολκίπερ του Σιαμπάνης τον «κράτησε» μέσα στο ματς με κομβικές επεμβάσεις.

Αδύναμος κρίκος: Ο Λούνα. Ο μπακ του Βόλου δεν κατάφερε να μπει στο ματς και δεν «φάνηκε».

Το «στραγάλι»: Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για το πέναλτι που καταλόγισε ο ρέφερι Τσαγκαράκης για το 0-1 της Λαμίας, όμως το VAR «συμφώνησε» με τον διαιτητή.

Η «γκάφα»: Στο 80' ο Λέικ θέλησε να «τελειώσει» ο ίδιος της φάση απέναντι στον Σιαμπάνη, κάτι που δεν κατάφερε. Ο Τσιλούλης ήταν δίπλα του αμαρκάριστος και αν έπαιζε σε εκείνον κατά πάσα πιθανότητα θα πλάσαρε σε κενή εστία για το 1-3. Βέβαια στην ένταση του αγώνα ίσως και να μην τον είδε.

Το «ταμείο»: Ο Βόλος είχε 61% κατοχή μπάλας, όμως η Λαμία ήταν πιο απειλητική και εκτός των δύο γκολ που σημείωσε απώλεσε και αρκετές «καθαρές» φάσεις. Στο φινάλε «μίλησε» το δεξί πόδι του Αλχο.

ΒΟΛΟΣ: Σιαμπάνης, Άλχο, Σιέλης, Κρούζλιακ, Λούνα (51' Τάχατος), Τσοκάνης (62' Μπαριέντος), Γκλάβτσιτς (73' Μωραίτης), Τρουιγιέ (51' Κίτσος), Κόμπα, Ντέλετιτς, Μραζ.
ΛΑΜΙΑ: Νάγκι, Σαραμαντάς, Σιμόν, Παούλαβετς, Τζανετόπουλος, Σλίβκα, Στάνκο, Μαρτίνεθ (66' Λάκε), Τσιλούλης, Νούνιες, Καρλίτος (75' Ακούνα).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα