Παναθηναϊκός: Eπέστρεψε πιο δυνατός για να ολοκληρώσει την αποστολή του

Παναθηναϊκός: Eπέστρεψε πιο δυνατός για να ολοκληρώσει την αποστολή του

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε πιο δυνατός για να ολοκληρώσει την αποστολή του

bet365

Το Gazzetta σας παρουσιάζει την τρίτη «βερσιόν» του Παναθηναϊκού του Ιβάν Γιοβάνοβιτς που φαίνεται ικανή να διαχειριστεί Superleague και Ευρώπη, έχοντας ως μεγάλο στόχο όμως να... πιει από το ιερό δισκοπότηρο.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε πέρυσι να κάνει κάτι που ούτε ο ίδιος ο οργανισμός δεν περίμενε. Οι «πράσινοι» είχαν θέσει ως στόχο την πρώτη δυάδα και με τον υπερβατικό πρώτο γύρο που έκαναν, μπήκαν στην διεκδίκηση του τίτλου, απέναντι σε μία εξαιρετική ομάδα, όπως η περσινή ΑΕΚ, που είχε και την δύναμη του νέου της γηπέδου. Τα έδωσαν κυριολεκτικά όλα και δεν χαμπάριασαν ούτε από τυχόν ατυχίες (π.χ. ρήξη χιαστού Αϊτόρ, του MVP του πρωταθλήματος μέχρι εκείνη τη στιγμή) και πάλεψαν για το όνειρο μέχρι το τέλος της σεζόν, όμως δυστυχώς αυτό έσβησε μία αγωνιστική πριν το φινάλε με την ήττα στο «Γ.Καραϊσκάκης».

Φέτος, το «τριφύλλι» ξεκινάει ευθύς εξ' αρχής με στόχο τον τίτλο, όμως αυτή τη χωρά έχει όλα τα εχέγγυα για να πετύχει συνεχίζοντας να έχει στον πάγκο του τον αναμορφωτή του, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αλλά έχοντας κι ένα πολύ πιο γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ που καλύπτει τα «θέλω» του προπονητή του και είναι έτοιμο να ανταπροκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις της φετινής σεζόν.

Στόχος

pao

Ο τίτλος! Όταν πέρυσι ο Παναθηναϊκός έφτασε τόσο κοντά στο να πανηγυρίσει τον πρώτο του τίτλο πρωταθλήματος έπειτα από δέκα χρόνια, φέτος που είναι η ίδια ομάδα, με τον ίδιο προπονητή και μία ακόμα προετοιμασία στην... πλάτη της, αλλά με καλύτερο υλικό ποιοτικά και ποσοτικά δεν θα μπορούσε να έχει διαφορετικό στόχο από το να πάρει αυτό που έχασε πέρυσι. Φυσικά, η επιπλέον δυσκολία που υπάρχει φέτος, είναι και η θέληση για μία καλή πορεία στην Ευρώπη, όμως αυτός είναι ένας συνηθισμένος «πονοκέφαλος» για έναν κανονικό Παναθηναϊκό.

Προπονητής

jovanovic

Για τρίτη σερί χρονιά ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς βρίσκεται στον πάγκο του Παναθηναϊκού και η πρόοδος που έχει η ομάδα στα χέρια του κάθε χρόνο γεμίζει με ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και δίψα για επιτυχία τον κόσμο του «τριφυλλιού» για τη νέα σεζόν. Ο Σέρβος τεχνικός χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης της διοίκησης, των παικτών και του κόσμου των «πρασίνων» κι αυτό είναι το μεγαλύτερο κεκτημένο του τα δύο χρόνια που βρίσκεται στην ομάδα. Τις δύο προηγούμενες σεζόν πέτυχε τους στόχους που έθεσε. Φέτος, πέτυχε ήδη τον πρώτο μικρό που ήταν να επιστρέψει η ομάδα σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης και τώρα αναμένουμε να δούμε τι θα συμβεί τους υπόλοιπους. In Jovanovic they trust!

Προσέξτε τους

vilhena_djurisic

Λίγο να έχει δει κανείς τα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Παναθηναϊκού μπορεί να καταλάβει πως δύο από τους παίκτες που θα κάνουν την μεγαλύτερη διαφορά από τις φετινές μεταγραφές του «τριφυλλιού» είναι ο Φίλιπ Τζούρισιτς και ο Τόνι Βιλένα. Πρόκειται για δύο ιδιαίτερα δαπανηρές κινήσεις, οι οποίες όμως ήρθαν και «κούμπωσαν» ακριβώς εκεί που ήθελε την αναβάθμιση η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, δηλαδή στη μεσαία γραμμή και περισσότερο στο δημιουργικό κομμάτι. Η εμπειρία τους και η ποιότητα που έχουν τους βοήθησαν να δείξουν από νωρίς ψήγματα του ταλέντου τους, ακόμη κι αν ακόμα δεν έχουν ενταχθεί πλήρως μέσα στο σύνολο, με τον Ολλανδό να μην είναι πλήρως έτοιμος και από άποψη φυσικής κατάστασης.

Πάρε-δώσε

pana

Μπορεί στην αρχή πολλοί να έλεγαν, έχοντας δίκιο βέβαια, πως ο Παναθηναϊκός καθυστερούσε να υλοποιήσει τις μεταγραφές του, ωστόσο τελικά η αργοπορία αυτή άξιζε, αφού οι «πράσινοι» έφεραν ποιοτικές μονάδες, ικανές να τους ανεβάσουν επίπεδο, όπως φαίνεται και από την πρώτη εικόνα τους στο χορτάρι. Ο πιο κομβικός τομέας στον οποίο επιζητούσε βελτίωση και αναβάθμιση το «τριφύλλι» ήταν η μεσαία του γραμμή. Εκεί έγινε μία μεταγραφή επιπέδου για κάθε θέση. Στο «6» η τελευταία χρονικά, ο Γουίλιαν Αράο, στο «8» ο Τόνι Βιλένα και στο «10» ο Φίλιπ Τζούρισιτς. Από κει και πέρα έγιναν μεταγραφές και σε άλλες θέσεις για να καλυφθούν τα κενά που δημιουργήθηκαν (στο κέντρο της άμυνας με Γεντβάι και Μπράουν και στο αριστερό άκρο της με τον Μλαντένοβιτς), με τους παίκτες που έρχονται όμως να είναι ικανοί να ανταγωνιστούν εκείνους που αποτελούσαν πρώτες επιλογές. Ταυτόχρονα, όλα αυτά συνέβησαν με τη ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να έχει μόλις μία σημαντική απώλεια το καλοκαίρι αυτό, την αποχωρήση του Κουρμπέλη, διατηρώντας έτσι σχεδόν στο ακέραιο τον βασικό κορμό της.

Ήρθαν:

  • Κάρλος Ζέκα (Μ, Κοπεγχάγη)
  • Φίλιπ Μλαντένοβιτς (Α, Λέγκια Βαρσοβίας)
  • Φίλιπ Τζούρισιτς (ΕΜ, Σαμπντόρια)
  • Τόνι Βιλένα (Μ, Εσπανιόλ)
  • Τιν Γεντβάι (Α, δαν. από Λοκομοτίβ Μόσχας)
  • Έρικ Πάλμερ-Μπράουν (Α, Τρουά)
  • Γουίλιαν Αράο (Μ, Φενέρμπαχτσε)

Έφυγαν:

  • Ζβόνιμιρ Σάρλια (Α, Χάιντουκ)
  • Φακούντο Σάντσες (Α, ΑΕΚ Λάρνακας)
  • Δημήτρης Κουρμπέλης (Μ, Τραμπζονσπόρ)
  • Αχιλλέας Πούγγουρας (Α, Σίβασπορ)
  • Αντόνιο Σαβιέρ (ΕΜ, Τοντέλα)
  • Ζόνας Τορό (ΕΜ, δαν. Μποταφόγκο Φουτμπόλ)
  • Αλεσίς Τρουιγιέ (Μ, δαν. Βόλος)
  • Αργύρης Καμπετσής (Ε, Ντιοσγκιόρ)

Ξέρω τι έκανες το καλοκαίρι

pao

Ο Παναθηναϊκός φέτος πήγε για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του στην Αυστρία όπου έμεινε για περίπου δύο εβδομάδες κι έδωσε πέντε φιλικά, τα περισσότερα χαμηλής δυναμικότητας, μετρώντας ισάριθμες νίκες απέναντι σε Βίνερ Βικτόρια (4-0), Ρογκάσκα (3-1), Πετρολούλ Πλοϊέστι (2-0), ΤΣΣΚΑ Σόφιας (1-0) και ΑΕΚ Λάρνακας (3-1). Στην επιστροφή του στην Ελλάδα έπαιξε δύο ακόμη φιλικά με Χάποελ Μπερ Σεβά (1-1) και Ράγιο Βαγιεκανό (0-1), χωρίς να καταφέρει να κερδίσει κανένα από τα δύο.

Έπειτα απ' αυτά, οι «πράσινοι» είχαν μπροστά τους το πρώτο μεγάλο «στοίχημα» για την φετινή σεζόν. Το «τριφύλλι» έπρεπε να περάσει το εμπόδιο της Ντνίπρο για να εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή του συνέχεια, έστω και στους ομίλους του Europa League. Ο Παναθηναϊκός έκανε αρκετά καλό παιχνίδι στην Σλοβακία, όπου επικράτησε με 3-1, πήρε μία ισοπαλία με 2-2 στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και... τίκαρε το πρώτο κουτάκι για την φετινή σεζόν παίρνοντας την πρόκριση και πέφτοντας πάνω στην Μαρσέιγ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Εκεί η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν είχε κάτι να χάσει και φαίνεται πως η απαλλαγή αυτή από το άγχος λειτούργησε ευεργετικά, αφού οι «πράσινοι» αρχικά επικράτησαν με 1-0 των Μασσαλών στην Λεωφόρο στο πρώτο παιχνίδι κάνοντας μία εξαιρετική εμφάνιση κι έπειτα επιβίωσαν από το «ηφαίστειο» του Βελοντρόμ στο δεύτερο παιχνίδι παίρνοντας μία επική πρόκριση στα πέναλτι, παρ' ότι είχαν βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Εκτίμηση συντάκτη

panathinaikos

Ο Παναθηναϊκός από τότε που ήρθε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προοδεύει κάθε χρόνο, κάνει ένα βήμα παραπάνω και θέτει στόχους κατά τι μεγαλύτερους από την μία σεζόν στην άλλη. Από την στιγμή που πέρυσι βασικοί στόχοι ήταν η πρώτη δυάδα κι ένα καλό ευρωπαϊκό εισιτήριο, φέτος είναι λογικό ο στόχος να είναι να διεκδικήσει το πρωτάθλημα και να κάνει μία καλή ευρωπαϊκή πορεία. Από τα πρώτα δείγματα που έχουμε δει, αυτή η ενισχυμένη βερσιόν του Παναθηναϊκού δείχνει ικανή να τα κυνηγήσει και τα δύο αυτά και να τα πετύχει. Έχει όλα τα εχέγγυα! Εξαιρετικό προπονητή, γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, εξαιρετική ατμόσφαιρα μέσα και γύρω από την ομάδα, ειδικά μετά και από τις δύο προκρίσεις. Κανείς δεν έχει συμβόλαιο με την επιτυχία, ωστόσο είναι δεδομένο πως οι «πράσινοι» θα παλέψουν για τους δύο αυτούς στόχους τους με όλες τους τις δυνάμεις κι έχουν πολύ καλές πιθανότητες για να τους πετύχουν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα