Καλώς τον, τον διεκδικητή της 6άδας ΟΦΗ

Καλώς τον, τον διεκδικητή της 6άδας ΟΦΗ

Καλώς τον, τον διεκδικητή της 6άδας ΟΦΗ

bet365

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για την πρώτη εντύπωση που άφησε η ομάδα που φτιάχνει ο Βάλντας Νταμπράουσκας.

Στη διάρκεια του καλοκαιριού το καταλάβαινες ότι με τις κινήσεις για την ενίσχυσή του και τον μετασχηματισμό του ρόστερ του ο ΟΦΗ προσπαθούσε να βάλει τις προδιαγραφές για την εξέλιξη μιας ομάδας που θα μπορεί να στηρίξει τις φιλοδοξίες και τις προσδοκίες για μια καλή πορεία στη νέα σεζόν. Πιθανόν επειδή λειτούργησε ευνοϊκά για εκείνον η συγκυρία, με την πλειονότητα των μεσαίων και μικρομεσαίων ομάδων να αποφασίζει να φτιάξει συντηρητικό μπάτζετ για τη σεζόν 2023-‘24 επειδή ο αριθμός των ευρωπαϊκών εισιτηρίων δεν αφήνει μεγάλο περιθώριο για υψηλές βλέψεις, ο ΟΦΗ ξεχώριζε στις κινήσεις.

Τώρα, που έχουμε δει το πρώτο επίσημο δείγμα, αυτή η πρώτη εντύπωση μοιάζει με συνέχεια του «προλόγου» που έκανε ο ΟΦΗ στην διάρκεια του καλοκαιριού. Ένας πολύ ικανός προπονητής, όπως αντιληφθήκαμε στην διάρκεια της προηγούμενης σεζόν, συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε. Και ο ΟΦΗ μοιάζει να τα έχει όλα. Διότι έχει τη «συνέχεια», δεδομένου ότι έχει τον ίδιο προπονητή και έναν κορμό «περσινών» ποδοσφαιριστών, είχε την ενίσχυση στις μεταγραφές, έχει την οργάνωση και την διοικητική και οικονομική υποστήριξη, και έχει και την έδρα.

Ακούγοντας τον Νταμπράουσκας μετά από μια νίκη επί μιας μεγάλης ομάδας, η οποία ήρθε και επειδή του «βγήκε» το στρατηγικό πλάνο με την αύξηση της έντασης στο τελευταίο διάστημα του ματς, εκεί όπου είχε προεκτιμήσει ότι θα έχει απέναντι μια κουρασμένη ομάδα από την φθορά του ευρωπαϊκού ματς, είχες μπροστά σου ακόμη μια ένδειξη ότι ο ΟΦΗ έχει μπει σε καλό δρόμο. Ο προπονητής δεν δήλωσε «ανικανοποίητος». Εξέφρασε όμως την λογική σκέψη ότι η ομάδα του δεν είναι ακόμη κοντά στην καλή φόρμα της διότι αυτό ήταν το πρώτο επίσημο ματς. Η λογική συμφωνεί με αυτό που είπε ο Νταμπράουσκας: ο ΟΦΗ έχει κάθε λόγο να πιστεύει ότι μεσοπρόθεσμα η απόδοσή του θα φτάνει πάνω από τον πήχη που έβαλε με την αγωνιστική συμπεριφορά της απέναντι στον Αρη. Και επειδή αυτή η απόδοση, της Κυριακής, του ήταν αρκετή για να επικρατήσει, έστω στο τέλος, επί ενός μεγάλου αντιπάλου, φυσιολογικά όλοι στο Ηράκλειο θα κοιτάζουν ψηλά, προς την 6αδα.

Ο Νταμπράουσκας έχει κάθε λόγο να κυκλοφορεί με αυξημένη αυτοπεποίθηση. Διότι τώρα έχει κάνει προετοιμασία, για πρώτη φορά με τον ΟΦΗ. Και ξέρει ότι το ποσοστό νικών που “τρέχει” με τον ΟΦΗ είναι το χαμηλότερο της καριέρας του - άρα γνωρίζει εξ ορισμού ότι είναι ζήτημα χρόνου η βελτίωση και στα αποτελέσματα.

Προφανώς αυτή η νίκη δεν δίνει στον ΟΦΗ κάτι παραπάνω από τρεις βαθμούς και θετική νοοτροπία στην προετοιμασία για το επόμενο παιχνίδι. Αυτή όμως είναι και μια παράσταση που τονώνει την αυτοπεποίθηση του προπονητή, την πίστη του γκρουπ στην ομαδική ποιότητα, την πίστη της διοίκησης προς το φετινό σχέδιο και την πίστη του κόσμου προς την ομάδα και τον δρόμο που πορεύεται στη δεδομένη στιγμή.

Είναι πολύ καλό νέο για το πρωτάθλημα αυτή η δυναμική που πάει να δημιουργήσει ο ΟΦΗ. Και είναι ευχή για το ελληνικό ποδόσφαιρο να δημιουργήσει ο ΟΦΗ ένα επιτυχημένο παράδειγμα με τον Νταμπράουσκας, διότι έτσι θα αυξηθούν οι πιθανότητες να έρθει στην Ελλάδα ένας φιλόδοξος προπονητής για να εργαστεί σε μια ομάδα εκτός των 5 μεγαλύτερων. Ευχή για το πρωτάθλημα είναι να υπάρξουν και άλλοι διεκδικητές της εισόδου στα play-offs. Αν αυτό συμβεί θα έχουμε λόγους να περιμένουμε ότι θα παρακολουθήσουμε καλύτερο πρωτάθλημα από αυτό που είδαμε στην περασμένη σεζόν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Σαμπράκος
Βασίλης Σαμπράκος

Έχει συμπληρώσει 3 δεκαετίες στην αθλητική δημοσιογραφία. Μετά από τόσα χρόνια και τόσα διαφορετικά έργα, δεν λειτουργεί στην δημοσιογραφία για να εκφράζει οπαδικά αισθήματα ή συλλογικές προτιμήσεις. Γράφει και μιλάει για όλους, απευθυνόμενος προς όλους. Και τρελαίνεται στην ιδέα ότι υπάρχει κάπου ένας άνθρωπος, μια μέθοδος ή ένα εργαλείο που θα τον βοηθήσει να κατανοήσει καλύτερα και βαθύτερα το ποδόσφαιρο. Πάνω από όλα, ο Βασίλης Σαμπράκος συστήνεται ως ο συγγραφέας του “Εξηγώντας το θαύμα” ή “The Miracle 2004”, ενός βιβλίου που έφτασε να σταθεί ανάμεσα στα καλύτερα ποδοσφαιρικά βιβλία του 2022 στην Αγγλία.