Wyscout Analysis: Όσα πρόσφερε ο Γκουστάβο Σκάρπα στα πρώτα 51 λεπτά με τη φανέλα του Ολυμπιακού

Wyscout Analysis: Όσα πρόσφερε ο Γκουστάβο Σκάρπα στα πρώτα 51 λεπτά με τη φανέλα του Ολυμπιακού

οσφπ

bet365

Λίγα 24ωρα μετά την ανακοίνωσης της μεταγραφής του στον Ολυμπιακό, ο Γκουστάβο Σκάρπα ρίχθηκε στη μάχη κόντρα στον Πανσερραϊκό και το Gazzetta με τη βοήθεια του Wyscout σας εξηγεί το πόσο σημαντική ήταν η συνεισφορά του στη νίκη των «ερυθρολεύκων».

Το πρωτάθλημα ξεκίνησε για τον Ολυμπιακό, ο οποίος μπήκε με το... δεξί στη νέα σεζόν χάρη στη νίκη με 2-0 κόντρα στον Πανσερραϊκός στο άδειο (λόγω τιμωρίας) «Γ. Καραϊσκάκης». Ένα δύσκολο τρίποντο που, ναι μεν είχε την υπογραφή των Μπιέλ και Ελ Αραμπί αλλά η είσοδος ορισμένων ποδοσφαιριστών στο δεύτερο ημίχρονο, ανέβασαν την απόδοση των Πειραιωτών.

Ανάμεσα σε αυτές τις αλλαγές ήταν και ο Γκουστάβο Σκάρπα, ο οποίος είχε ανακοινωθεί από τον Ολυμπιακό μόλις 24ωρα πριν αλλά ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έκρινε πως είναι έτοιμος για να πάρει τα πρώτα του αγωνιστικά λεπτά με την «ερυθρόλευκη».

Το Gazzetta με τη βοήθεια του Wyscout σας μεταφέρει μέσα στον αγωνιστικό χώρο του φαληρικού γηπέδου και σας εξηγεί το τι έκανε στα συνολικά 51 λεπτά που αγωνίστηκε.

Έκανε σχεδόν όσα σουτ έκανε συνολικά ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 26 τελικές προσπάθειες προς την αντίπαλη εστία πετυχαίνοντας μόλις δύο τέρματα ωστόσο περισσότερες από τις μισές, έγιναν στο δεύτερο ημίχρονο καθώς το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε με οκτώ σουτ από τα οποία το δοκάρι του Καρβάλιο στο 9' ήταν η σημαντικότερη στιγμή.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός πέρασε στο παιχνίδι και τοποθετήθηκε στη θέση του 8αριού σε σύστημα 4-4-2, δίπλα στον Μαντί Καμαρά. Πριν ολοκληρωθούν πέντε λεπτά, ο 29χρονος ποδοσφαιριστής είχε ήδη κάνει δύο σουτ έξω από την περιοχή προσπαθώντας να απειλήσει τον Τσόβαν.

Με την ολοκλήρωση του αγώνα το νέο μεταγραφικό απόκτημα των «ερυθρολεύκων» είχε επτά προσπάθειες προς την αντίπαλη εστία, με τις δύο από αυτές (48' και 81') να έχουν αρκετές προοπτικές για γκολ. Το ζητούμενο, όμως, είναι πως ο Βραζιλιάνος έκανε σχεδόν όσα σουτ έκανε συνολικά ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος, δημιουργώντας προϋποθέσεις για να απειλήσει η ομάδα του.

οσφπ

Πρόσφερε ηρεμία στην κυκλοφορία της μπάλας

Η είσοδος του Σκάρπα δεν έδωσε στον Ολυμπιακό μόνο μία πηγή κινδύνου προς τους αντιπάλους αλλά και μία μορφή στη μεσαία γραμμή που μπορούσε να βοηθήσει τον Φορτούνη από το 58' και μετά στην κυκλοφορία της μπάλας στον αγωνιστικό χώρο.

Σε 51 λεπτά ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός είχε συνολικά 42 πάσες από τις οποίες μόλις πέντε ήταν λάθος και, μάλιστα, στο τρίτο μισό του γηπέδου. Δηλαδή το 88% ήταν σε συμπαίκτη του, προσφέροντας την κατάλληλη ηρεμία στον Ολυμπιακό αλλά και τη συντονισμένη προσπάθεια για τη δημιουργία επιθέσεων.

Εδώ είναι αξιοσημείωτο να σταθούμε στις 41 επιτυχημένες ενέργειες που έκανε στο διάστημα που αγωνίστηκε σε ένα σύνολο 63 προσπαθειών, κερδίζοντας θετικό πρόσημο για την παρουσία του στη μεσαία γραμμή παρότι ήταν μόλις λίγα 24ωρα μαζί με τους νέους του συμπαίκτες.

Οι πάσες του Γκουστάβο Σκάρπα κόντρα στον Πανσερραϊκό
Οι πάσες του Γκουστάβο Σκάρπα κόντρα στον Πανσερραϊκό

Η συνεργασία με τα ακραία μπακ και η... χημεία με τον Φορτούνη

Ένα χαρακτηριστικό που είχε ο Σκάρπα στο συγκεκριμένο ματς ήταν πως μπορούσε να... ανοίξει το παιχνίδι με σχετική ευκολία καθώς από τη στιγμή που θα έπαιρνε την μπάλα, έψαχνε τρόπο να «αλλάξει» στην αντίθεση πλευρά. Για αυτό και οι δύο παίκτες με τους οποίους συνεργάστηκε περισσότερο, ήταν τα δύο μπακ.

Στην αριστερή πλευρά με τον Κίνι είχαν συνολικά 17 πάσες μεταξύ τους ενώ με τον Ροντινέι στα δεξιά (με τον οποίο ήταν πάντα μαζί από την προθέρμανση μέχρι μετά τον αγώνα κατά την αποχώρησή τους από το γήπεδο) όπου είχαν 12.

Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός προσπάθησε με αυτόν τον τρόπο να... ανοίξει την αντίπαλη άμυνα και να δημιουργήσει χώρους τόσο στους επιθετικούς όσο και στα εξτρέμ προκειμένου να γίνουν απειλητικοί.

Οι πετυχημένες και μη ενέργειες του Σκάρπα κόντρα στον Πανσερραϊκό
Οι πετυχημένες και μη ενέργειες του Σκάρπα κόντρα στον Πανσερραϊκό

Φυσικά δεν γίνεται να μην σταθούμε στη... χημεία του με τον Κώστα Φορτούνη. Από το 58' που μπήκε ο Έλληνας μεσοεπιθετικός, συνεργάστηκε με τον Σκάρπα συνολικά 12 φορές με τους δύο τους να μοιράζονται αριστερή και δεξιά πλευρά στον τομέα που έπαιρναν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο.

Μάλιστα ουκ ολίγες φορές ο Βραζιλιάνος έπαιρνε την μπάλα από την άμυνα και επέτρεπε στον Φορτούνη να είναι πιο κινητικός στο επιθετικό μισό του γηπέδου. Από την άλλη στο κομμάτι των λαθών, ο Σκάρπα έκανε επτά στο διάστημα που έπαιξε μόλις δύο στο πρώτο μισό του γηπέδου, δεδομένου ότι ήταν ο κινητήριο μοχλός των «ερυθρολεύκων» στις περισσότερες φάσεις.

Οι κινήσεις του Σκάρπα στον αγώνα με τον Πανσερραϊκό
Οι κινήσεις του Σκάρπα στον αγώνα με τον Πανσερραϊκό

@Photo credits: Christos Zoidis

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα