ΟΦΗ: Η δύναμη των φουλ μπακ στα πλάνα του Νταμπράουσκας (vids)

ΟΦΗ: Η δύναμη των φουλ μπακ στα πλάνα του Νταμπράουσκας (vids)

οφη

bet365

Ο τρόπος που μπήκε στη μάχη του πρωταθλήματος δείχνει τις... ορέξεις του ΟΦΗ όμως το Gazzetta στέκεται στην «αθόρυβη» δύναμη των Κρητικών στη νίκη κόντρα στον Άρη.

Ένα από τα παιχνίδια που κέντρισαν το ενδιαφέρον στην πρεμιέρα της Stoiximan Superleague ήταν αναμφίβολα το παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Άρη όπου οι Κρητικοί προηγήθηκαν με 2-0, είδαν τους φιλοξενούμενους να ανατρέπουν το σκορ σε 2-2 αλλά ο Νέιρα έδωσε το τρίποντο στο 90+1' για το σύνολο του Νταμπράουσκας.

Οι πρωταγωνιστές ήταν αρκετά πρόσωπα από την πλευρά των γηπεδούχων όμως ο... κρυφός άσος στο μανίκι του Λιθουανού προπονητή αποτέλεσαν τα ακραία μπακ του. Ο Λάρσον από τα δεξιά και οι Θοράρινσον με τον Αμπαντά στα αριστερά, έπαιξε κύριο ρόλο στο τρίποντο του ΟΦΗ και το Gazzetta σας εξηγεί τι πρόσφεραν στο ματς.

Υπηρετούν στο απόλυτο το πλάνο του Νταμπράουσκας

Από την πρώτη στιγμή ο Βάλντας Νταμπράουσκας έδειξε πως προτιμά ένα σύστημα με τριάδα στην άμυνα και δύο φουλ μπακ για να βοηθούν τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Το Gazzetta σας είχε δείξει από την περασμένη σεζόν το πόσο βοηθούν τον Λιθουανό προπονητή οι πλάγιοι μπακ όμως φέτος, από την πρώτη στιγμή φάνηκε ότι αποτελούν τον κρυμμένο... άσο στο μανίκι του.

Κόντρα στον Άρη αγωνίστηκαν τρεις ακραίοι μπακ. Ο Λάρσον στα δεξιά και οι Θοράρινσον με τον Αμπαντά στα αριστερά. Αμφότεροι αποτέλεσαν πηγή κινδύνου για την ομάδα της Θεσσαλονίκης και έβαλαν το... χεράκι τους για να έρθει το πρώτο τρίποντο της σεζόν.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά...

  • Στο 38ο λεπτό, ο Θοράρινσον έκανε μία εξαιρετική ενέργεια από τα δεξιά, μπήκε προς τα μέσα και με ωραίο σουτ με το δεξί (και τη βοήθεια της κόντρας) νίκησε τον Χουτετσιώτη για το 2-0 του ΟΦΗ.
  • Λίγο πριν την συμπλήρωση 45 λεπτών, ο Λάρσον πήρε την μπάλα κοντά στην περιοχή, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.
  • Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Αμπαντά έφυγε στην αντεπίθεση, συνεργάστηκε με τον Μοσκέρα και έδωσε έτοιμο γκολ στον Νέιρα για το τελικό 3-2.
  • Λίγο πριν τη λήξη του ματς, ο Λάρσον βρήκε με μεγάλη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας τον Φελίπε, εκείνος κατέβασε, έπιασε το σουτ αλλά η μπάλα πήγε δίπλα από το δοκάρι του Χουτετσιώτη.
  • Ο Λάρσον επίσης είχε συνολικά τρεις σέντρες στην αντίπαλη περιοχή όπου τις δύο φορές βρήκε συμπαίκτη του.

Με λίγα λόγια, σε τέσσερις φάσεις οι ακραίοι μπακ του ΟΦΗ είχαν άμεση σχέση με γκολ ή τελική προσπάθεια της ομάδας την ίδια στιγμή που συνολικά ο σύλλογος είχε 13 τελικές προσπάθειες.

Το βάρος στην αριστερή πλευρά και η βοήθεια του Μοσκέρα

Τα... φωτά κλέβει η αριστερή πλευρά του ΟΦΗ στην οποία (ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο) έγιναν οι περισσότερες επιθέσεις της ομάδας. Ο Θοράρινσον (στο μεγαλύτερο μέρος του ματς) και ο Αμαπντά ήταν δύο περιπτώσεις που απειλούσαν συνεχώς την άμυνα του Άρη με τις επιθετικές τους αρετές ενώ η είσοδος του Μοσκέρα, έδωσε ακόμα περισσότερη ώθηση.

Τρανταχτό παράδειγμα η φάση του γκολ όπου ο Αμπαντά με τον Κολομβιανό εξτρέμ συνεργάστηκαν εξαιρετικά για να βρεθεί σε θέση ο 24χρονος αμυντικός να κάνει το γύρισμα στον Νέιρα για το τελικό 3-2. Πριν από αυτό, ο Μοσκέρα είχε συνεργαστεί συνολικά τρεις φορές με τον Γάλλο και άλλες έξι φορές με τον Θοράρινσον από τη στιγμή που μπήκε στο β' μέρος ο Κολομβιανός.

Για το σημείο του 3-2 έχει ιδιαίτερη σημασία να θυμηθούμε το γκολ της ισοφάρισης του ΟΦΗ στην πρόβα τζενεράλε κόντρα στη Φιορεντίνα στην Ιταλία. Το deja vu είναι έντονο στη στιγμή που ο Αμπαντά κάνει την κίνηση overlap στον Μοσκέρα ώστε να συνεργαστούν και ο δεύτερος να κάνει το τέλειο γύρισμα στον Φελίπε για το 1-1. Κάπως έτσι έγινε και τώρα με τον Άρη μόνο που ο Αμπαντά έκανε το γύρισμα και ο Νέιρα ήταν ο σκόρερ.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα