Ζοσέ Γκόμες στο Gazzetta για Ομάρ Ρίτσαρντς: «Φανταστική μεταγραφή για τον Ολυμπιακό, μπορεί να... ανοίξει τις κλειστές άμυνες»

Ζοσέ Γκόμες στο Gazzetta για Ομάρ Ρίτσαρντς: «Φανταστική μεταγραφή για τον Ολυμπιακό, μπορεί να... ανοίξει τις κλειστές άμυνες»

οσφπ

bet365

Για δύο χρόνια ήταν στο πλάι του Ζεσουάλδο Φερέιρα όταν ήταν στην άκρη του πάγκου στον Παναθηναϊκό και τώρα έχει αναλάβει την Τσάβες στην Πορτογαλία. Ο Ζοσέ Γκόμες σκιαγράφησε το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, Ομάρ Ρίτσαρντς στο Gazzetta, τον οποίο είχε παίκτη στη Ρέντινγκ.

Ταλέντο που διέπρεψε με τη Ρέντινγκ αλλά στάθηκε άτυχος από τους τραυματισμούς σε Μπάγερν Μονάχου και Νότιγχαμ Φόρεστ. Ο Ομάρ Ρίτσαρντς έπιασε... λιμάνι για λογαριασμό του Ολυμπιακού και αναζητά τον δυναμικό φουλ μπακ που όλοι θυμούνται στο Νησί.

Μέσα στην τετραετία που υπήρξε μέλος στην πρώτη ομάδα της Ρέντινγκ, συνεργάστηκε με έναν παλιό γνώριμο του ελληνικού ποδοσφαίρου καθώς στον πάγκο του συλλόγου βρέθηκε από τον Δεκέμβρη του 2018 μέχρι τον Οκτώβρη του 2019 ο Ζοσέ Γκόμες.

Ο Πορτογάλος κόουτς ήταν στο πλάι του Ζεσουάλδο Φερέιρα την περίοδο που ήταν στον Παναθηναϊκό ως βοηθός ωστόσο μετά την απομάκρυνση από τον πράσινο πάγκο, ακολούθησε την πορεία πρώτου προπονητή. Η Ρέντινγκ ήταν ένα από τα κλαμπ που πέρασε και ο Ομάρ Ρίτσαρντς ήταν ένα από τα παιδιά που συνάντησε.

Ο 52χρονος κόουτς της Τσάβες μίλησε στο Gazzetta για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, μιλώντας για τα θετικά στοιχεία που είχε, τις αδυναμίες του αλλά και τον χαρακτήρα του.

 

Αρχικά στάθηκε στα «+» που έχει ως ποδοσφαιριστής, όπου μίλησε με εξαιρετικά λόγια, δηλώντας: «Ήταν τιμή να δουλέψω με έναν παίκτη όπως ο Ομάρ Ρίτσαρντς, ήταν πραγματικά πολύ ταλαντούχος ποδοσφαιριστής με φανταστικό αριστερό πόδι αλλά είχε και το δεξί. Κάποιοι αριστεροπόδαροι παίκτες δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ''αδύναμο'' πόδι αλλά ο Ομάρ το κάνει και με επιτυχία. Είναι γρήγορος, με το ταλέντο του μπορεί να ανοίξει σκληρές και κλειστές άμυνες γιατί βγαίνει στην πλάτη της άμυνας ανεβαίνοντας από την άμυνα. Έχει καλή ντρίμπλα».

«Είναι μία φανταστική μεταγραφή για τον Ολυμπιακό γιατί είναι πολύ καλός παίκτης και συγχαρητήρια για πήρε έναν τοπ ποδοσφαιριστή». Συμπλήρωσε για την επιλογή του Ολυμπιακού και για το αν θα βοηθήσει.

Από την άλλη ανέλυσε τις αδυναμίες που έχει ο 25χρονος αμυντικός, τονίζοντας: «Μπορώ να πω ότι οι σέντρες που έρχονται από τα δεξιά όταν εκείνος είναι αριστερό μπακ είναι το αρνητικό του στοιχείο. Η θέση που παίρνει είναι λάθος γιατί αφήνει κενό στην πλάτη του και ο αντίπαλος μπορεί να γίνει απειλητικός. Κάποιες φορές χάνει τη συγκέντρωση του και δεν έχει σωστή στάση αμυντικά. Από την άλλη δεν τον έχω παρακολουθήσει τελευταία οπότε δεν γνωρίζω αν τα έχει διορθώσει».

Φυσικά δεν γινόταν να μην μιλήσει για τον χαρακτήρα του Ρίτσαρντς: «Στα αποδυτήρια είναι εξαιρετικός χαρακτήρας, καλό παιδί που παίζει για την ομάδα πρώτα από όλα».

«Εγώ έπαιζα 4-2-3-1 και ήταν αριστερό μπακ. Αρκετές φορές όμως το έκανα 3-4-3 και ήταν φουλ μπακ σε όλη την αριστερή πλευρά. Του ταίριαζε αρκετά γιατί είναι ένα ακραίο μπακ που σκέφτεται επιθετικά και ανεβαίνει αρκετά στην πλευρά. Του αρέσει πολύ να παίρνει μέρος στην επιθετική λειτουργία της ομάδας», ήταν η απάντηση στο ποιο σύστημα ταιριάζει στον Άγγλο μπακ.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα