Έσε: Ενα αλάνθαστο μηχανάκι που τα κάνει όλα (σχεδόν) άριστα

Έσε: Ενα αλάνθαστο μηχανάκι που τα κάνει όλα (σχεδόν) άριστα

Εσε

bet365

Ο Σαντιάγκο Εσε είναι ένα μηχανάκι που... κόβει και ράβει ασταμάτητα στον άξονα του Ολυμπιακού, όντας ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του Μαρτίνεθ για τη συνεχόμενη πίεση που θέλει από την ομάδα του στο επιθετικό τρίτο! Το Gazzetta αναλύει με τη βοήθεια του WyScout.

Ο Σαντιάγο Εσε έχει παίξει τα πρώτα του 120' με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Σε μία θέση που συνήθως γίνεται αθόρυβη δουλεια, ο Αργεντινός... φωνάζει το πόσο χρήσιμος είναι και το πόσες πολλές είναι οι δουλειές που κάνει στον άξονα.

Με τη βοήθεια του WyScout το Gazzetta στέκεται στα όσα έχουμε δει, έως τώρα, από το νέο χαφ των ερυθρόλευκων.

Με την Τσουκαρίτσκι, πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση με τη νέα του ομάδα. Αγωνίστηκε 37' και εκεί όσα έκανε έδειξαν τι θα ακολουθούσε στην πρώτη του παρουσία στην 11άδα.

Ας ξεκινήσουμε από το ματς για τα προκριματικά του Europa League.

Σ' αυτό το διάστημα της σχεδόν μισής ώρας, ο Εσε είχε 35 στις 42 επιτυχημένες ενέργειες (83% επιτυχία). Για όσο έπαιξε, λοιπόν, σχεδόν κάθε λεπτό είχε και μια ενέργεια συμμετέχοντας στο παιχνίδι της ομάδας του με κάθε τρόπο.

Εσε

Αξιοσημείωτο στατιστικό είναι ότι οι 27 στις 29 πάσες του ήταν σωστές, είχε 1/1 μακρινές μεταβιβάσεις.

Πάσες

Kέρδισε τις 8 από τις 10 μονομαχίες που έδωσε, ενώ είχε και 1/1 στις εναέριες μάχες. Είχε επίσης 0/2 προσπάθες σε μπαλιές στο μισό του αντιπάλου, ενώ κέρδισε 1/3 φορές την κατοχή στο μισό των Σέρβων.

Εσε

* Εδώ τον βλέπουμε να έχει καλύτερη τοποθέτηση από τον αντίπαλό του, παίρνει τη μπάλα, δίνει στον Σκάρπα και μένει για στήριγμα για να υποδεχτεί την επιστροφή της μπάλας. Στη συνέχεια δίνει στον Φορτούνη με τον αρχηγός να κερδίζει φάουλ.

Αξίζει, δε, να σταθούμε και σε κάτι ακόμα. Ο Σκάρπα παίζει κοντά με τον Αργεντίνο. Ο Βραζιλιάνος είναι αυτός που θα πάρει τη μπάλα για να δημιουργήσει και να τη μεταφέρει προς το αντίπαλο επιθετικό τρίτο. Στη φωτογραφία αυτή, ο Σκάρπα τρέχει να διατηρήσει την κατοχή για την ομάδα του μετά το τάκλιν του Εσε.

Σκάρπα Εσε

Με Ατρόμητο... έκοβε κι έραβε σ' όλο το παιχνίδι!

Πάμε να δούμε το πρώτο του 90λεπτο με τη φανέλα του Ολυμπιακού όπου η εικόνα είναι πιο σαφής γι' αυτά που κάνει και γι' αυτά που δεν κάνει μέσα στο γήπεδο.

Στα πρώτα του 100 λεπτά στη Stoiximan Super League, με τη φανέλα του Ολυμπιακού, είχε 84/99 ενέργειες (85% επιτυχημένες).

Από τις 86 κοντινεές του πάσες οι 78 ήταν επιτυχημένες (91%) και είχε 7/8 μακρινές μεταβιβάσεις.

Κέρδισε 5/8 μονομαχίες που έδωσε και βγήκε νικητής από 2 εναέριες μάχες. Είχε 9 κοψίματα και όπως θα δείτε στα παρακάτω γραφήματα, η παρουσία του Έσε στο αντίπαλο μισό είναι σημαντική για την ανάκτηση της μπάλας και τη δημιυργία νέω επιθέσεων για την ομάδα του Μαρτίνεθ. Δεν είναι τυχαίο ότι στις 17 προσπάθειες που είχε κέρδισε 11 κατοχές στο μισό του αντιπάλου.

Εσε 1

Εσε

Εσε3

Από δικό του πρέσινγκ πάνω στον Εντερ στο 48', ο χαφ του Ατρόμητου χάνει τη μπάλα, ο Μασούρας μπαίνει στη μπάλα και στην εξέλιξη της φάσης γίνεται το 3-0 από τον Ελληνας μεσοεπιθετικό.

Εσε

Οι ενέργειές του:

Ενέργειες

Οι πάσες του στο ματς με τον Ατρόμητο:

Πασες

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα