Στα Γιάννενα ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε τον σκληρό του χαρακτήρα

Στα Γιάννενα ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε τον σκληρό του χαρακτήρα

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Στα Γιάννενα ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε τον σκληρό του χαρακτήρα

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για το πέρασμα του Τριφυλλιού από τους Ζωσιμάδες παρά το βουνό που είχε να ανεβεί, την ομαδική γκολάρα του Σεμπαστιάν Παλάσιος και τις αλλαγές που έκαναν και πάλι μέρος της δουλειάς για το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο Παναθηναϊκός πριν αλλά και κατά την διάρκεια του παιχνιδιού με τον ΠΑΣ Γιάννινα είχε να διαχειριστεί μόνο δύσκολες καταστάσεις:

  • Έναν οδυνηρό αποκλεισμό από την Μπράγκα που γέμισε με στεναχώρια τα αποδυτήρια, στο φινάλε ενός μήνα με πολύ δύσκολα και ανταγωνιστικά, σούπερ απαιτητικά, γεμάτα ένταση παιχνίδια στα προκριματικά του Champions League, στο κορυφαίο επίπεδο.
  • Έναν τραυματισμό, αυτόν του Βέρμπιτς, πριν την έναρξη του ματς και τρεις μέσα στο παιχνίδι, με τους Βαγιαννίδη, Αϊτόρ και Τζούρισιτς να βγαίνουν νοκ-άουτ και τους δύο πρώτους να έχουν υποστεί ζημιές που υπάρχει κίνδυνος να τους αφήσουν έξω για καιρό και διαφοροποιούν σημαντικά τα δεδομένα στο εύρος των επιλογών ενόψει της επανέναρξης σε Ελλάδα και Ευρώπη.
  • Μία κάκιστη εικόνα, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, όπου η μεσαία γραμμή με Αράο, Τσέριν και Τζούρισιτς ήταν λογικό να μην είναι λειτουργική όσο θα έπρεπε, καθώς για πρώτη φορά αυτή η τριπλέτα αγωνίστηκε μαζί σε επίσημο παιχνίδι. Όπως για πρώτη φορά έπαιζαν μαζί οι Σένκεφελντ-Πάλμερ στο κέντρο της άμυνας και οι Μλαντένοβιτς-Aϊτόρ στα αριστερά. Το Τριφύλλι απείλησε για πρώτη φορά στο 61' με την κεφαλιά του Ιωαννίδη, είχε μεγάλα προβλήματα στις μεταβάσεις και κενά μεσοαμυντικά και για καλή του τύχη η δημιουργική ποιότητα του ΠΑΣ δεν είναι τοπ επιπέδου και ολοκλήρωνε με μεγάλη προχειρότητα και χωρίς συνδυασμούς τις φάσεις.
  • Έναν αντίπαλο που αιφνιδίασε στο πρώτο ημίχρονο πιέζοντας ψηλά και έβαλε ακόμη πιο δύσκολα, ταμπουρωμένος από την αρχή του δευτέρου, με δέκα παίκτες στο αμυντικό τρίτο στο μεγαλύτερο διάστημα και άριστη ανασταλτική συμπεριφορά πίσω από την μπάλα.

Σε ένα γήπεδο που παραδοσιακά δυσκολεύεται και που πέρσι άφησαν βαθμούς οι υπόλοιποι μεγάλοι και εκείνος νίκησε με γκολ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, αυτό που προέχει πάνω από όλα είναι οι βαθμοί. Το τρίποντο. Η ουσία. Το 2/2. Και με όλα τα παραπάνω δεδομένα η αξία της νίκης του Παναθηναϊκού στους Ζωσιμάδες είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Και φυσικά του δίνει την ηρεμία να δουλέψει ήσυχος στην διακοπή, έχοντας βάλει ένα τεράστιο τικ στο πρώτο μικρό κουτάκι της σεζόν. Δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στη Super League, δύο σπουδαίες προκρίσεις με Ντνίπρο και Μαρσέιγ, αποτελέσματα που δείχνουν την συνεχόμενη πρόοδο αυτής της έκδοσης, η οποία φέτος έχει πληθώρα επιλογών σε όλες τις γραμμές.

Σε ακόμη ένα ματς αυτοί που ήρθαν από τον πάγκο ήταν απόλυτα καθοριστικοί. Ο Μπερνάρντ βλέπει το 1vs1 του Μαντσίνι στα δεξιά και με μεγάλη μπαλιά μεταφέρει γρήγορα το παιχνίδι και ο Αργεντινός εξτρέμ είναι εκείνος που δημιουργεί το γκολ στον Παλάσιος. Αμφότεροι πάτησαν το χορτάρι ως επιλογές από τον πάγκο και συνεργάστηκαν άψογα δύο λεπτά μετά την εντολή από τον πάγκο για αλλαγή στις πτέρυγες.

Γενικά ο Μαντσίνι και ξέχωρα από την ασίστ ήταν εκείνος που έδωσε πνοή, φαντασία, ηρεμία και σωστές επιλογές στα τελευταία μέτρα του γηπέδου, όντας ο κορυφαίος σε απόδοση.

Ένα γκολ που μπορεί ο Τούκου να παίρνει όλη την δόξα για τον τρόπο που τελείωσε την φάση και το πόσο όμορφα έβαλε το σώμα του για να βρει την μπάλα με το πλασέ και να την στείλει στο πλεκτό, αλλά πάνω από όλα είναι ένα ομαδικό. Με τρεις στη σειρά ποιοτικότατες επαφές. Το άνοιγμα στα δεξιά του Μπερνάρντ, η σέντρα του Μαντσίνι, το σουτ του Παλάσιος.

Την είχε μεγάλη ανάγκη αυτή την σύνδεση με το αντίπαλο πλεκτό ο Τούκου. Είχε να σκοράρει από το 2-0 επί του Παναιτωλικού στις 6 Μαρτίου, από τότε αγωνίστηκε σε 17 παιχνίδια χωρίς να σκοράρει! Πάντα στη καριέρα του, όσον αφορά το γκολ, ο Αργεντινός εξτρέμ ήταν παίκτης ψυχολογίας, χωρίς να φημίζεται για τον κυνισμό ή την ποιότητα στις εκτελέσεις του. Όταν η μπάλα ''έγραφε'', έπαιρνε τα πάνω του και συνέχιζε να σκοράρει με καλή συχνότητα. Όταν έχανε κάποιες ευκαιρίες, τον έπαιρνε η κάτω βόλτα και αργούσε πολύ να ξαναπετύχει γκολ.

Η αλήθεια είναι πως το άξιζε αυτό το γκολ, στα παιχνίδια με την Μπράγκα ήταν καλός, με την Μαρσέιγ στο Βελοντρόμ επίσης και γενικά η καλοκαιρινή του εικόνα είναι πέρα για πέρα θετική, με τον Γιοβάνοβιτς να τον στηρίζει και εκείνον να τον δικαιώνει.

Ο Παναθηναϊκός ξέχωρα από τους βαθμούς και τους πρωταγωνιστές-καλός ήταν και ο Αράο στο διάστημα που έπαιξε ως στόπερ- απέδειξε για ακόμη μία φορά στους Ζωσιμάδες το πόσο σκληρός είναι ως ομάδα, το πόσο γερά έχει σφυρηλατηθεί αυτή την διετία, το πόσο πολύ έχει αλλάξει η συνολική του νοοτροπία, έχοντας γίνει πλέον μία ομάδα πρωταθλητισμού που μπορεί ακόμη και στην κακή της ημέρα, να βρει τον τρόπο να πάρει αυτό που θέλει.

Οι ''πράσινοι'' έπρεπε πάση θυσία να επιστρέψουν από την Ήπειρο με το τρίποντο και τα κατάφεραν. Σε αυτή την στιγμή δεν έχει σημασία το πως, δεν έχει σημασία ο τρόπος. Σημασία έχει το τρίποντο.

Μόνο που αυτές οι βραδιές, οι βραδιές που δεν βλέπεσαι και νικάς, θα πρέπει στη πορεία της σεζόν να αποτελούν την εξαίρεση και σε καμία περίπτωση όχι τον κανόνα, γιατί χωρίς καλή απόδοση, χωρίς καλό ποδόσφαιρο, χωρίς κυριαρχική εικόνα, δεν μπορείς να φτάσεις μέχρι το τέλος του δρόμου...

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.