ΟΦΗ: Ο Αμπάντα σε μόλις 46' έδειξε πως δεν είναι απλά ένα μπακ (vids)

ΟΦΗ: Ο Αμπάντα σε μόλις 46' έδειξε πως δεν είναι απλά ένα μπακ (vids)

Γιώργος Ντυμένος
abanta

bet365

Ο Λερόι Αμπάντα ήρθε από τον πάγκο στα ματς του ΟΦΗ με τον ΠΑΟΚ και τον Αρη, παρόλα αυτά σημείωσε ένα γκολ, έδωσε μία ασίστ και έδειξε πως είναι πολλά περισσότερα από έναν... κλασικό αριστερό μπακ.

Με το «απόλυτο» στο «Γεντί Κουλέ» συνεχίζει ο ΟΦΗ, αφού μετά το 3-2 της πρεμιέρας κόντρα στον Αρη κέρδισε την περασμένη Κυριακή (3/9) τον ΠΑΟΚ με 1-0.

Κοινός παρανομαστής των παραπάνω αναμετρήσεων ήταν πως οι Κρητικοί «χτύπησαν» στο φινάλε και σε αμφότερες των περιπτώσεων εκ των «πρωταγωνιστών» στα νικητήρια γκολ τους ήταν ο Λερόι Αμπάντα.

Ο Γάλλος ήταν αυτός που κόντρα στους «κίτρινους» έδωσε στο 90'+1' την ασίστ στον Χουάν Νέιρα που από κοντά διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικό αποτέλεσμα, ενώ με αντίπαλο τον «Δικεφάλο» βρήκε ο ίδιος δίχτυα με πολύ όμορφο τρόπο στο 90'+7'.

Ο 23χρονος λοιπόν ήταν άμεσα «μέσα» σε δύο φάσεις που απέφεραν για το club του τέσσερις βαθμούς, από τους συνολικά έξι που έχει συγκεντρώσει ως τώρα, και πλέον στην «εξίσωση» της κουβέντας γύρω από το όνομά του μπαίνει το εύρημα πως πρόκειται για κάτι περισσότερο από έναν... κλασικό αριστερό μπακ.

Με την τελευταία «ιδιότητα» μας συστήθηκε πέρσι όταν και ήρθε στα μέρη μας για λογαριασμό της Λαμίας, ενώ μετά το φινάλε της περασμένης αγωνιστικής περιόδου υπέγραψε στον ΟΦΗ.

Την 1η αγωνιστική λοιπόν πέρασε στο γήπεδο στο 83' αντί του Θοράρινσον και πήρε όλη την πλευρά στο 3-5-2 του Βάλντας Νταμπράουσκας. Το 3-2 ξεκίνησε για την ομάδα του από τα δεξιά λίγο μετά τη συμπλήρωση του 90λεπτου και εκείνος όχι μόνο ακολούθησε τη φάση αλλά όπως φαίνεται διέσχισε με και χωρίς την μπάλα περίπου 80 μέτρα σε μόλις 11 δευτερόλεπτα!

Πιο συγκεκριμένα ξεκίνησε έξω από τα καρέ του Μανδά, άλλαξε μία πάσα στο χώρο της μεσαίας γραμμής με τον Λουίζ Φελίπε, «κουβάλησε» την κατοχή, ύστερα έπαιξε για τον Ντίκο, ακολούθησε το over lap του, υποδέχθηκε την μεταβίβαση από τον 31χρονο στράικερ και έπαιξε παράλληλα για τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό. Ολα αυτά έγιναν από το 90':31'' ως το 90':42''!
..
..
..

Με τον ΠΑΟΚ αντίθετα αντικατέστησε τον Μάρκο Μπάκιτς στο 73' και πέρασε αριστερά στον άξονα, στο «τρίγωνο» με τους Μιγκέλ Μεγιάδο και Φελίπε Γκαγιέγος, ενώ στο 82' τη θέση του τελευταίου πήρε ο Νέιρα.

Στη φάση του γκολ λειτούργησε ως παίκτης γραμμής, αφού τη «διάβασε», αμέσως μόλις ο Γιαν Τοράλ πήρε την κατοχή αριστερά και πίσω από τη σέντρα, ξεκίνησε κούρσα για να βγει μπροστά του και στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας (το έπραξε ταχύτατα), ο Ισπανός τον βρήκε την κατάλληλη στιγμή, εκείνος πάτησε στα καρέ των φιλοξενουμένων και από δύσκολη γωνία και με πολύ ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
..

Σε αυτά τα δύο παιχνίδια λοιπόν ο Αμπάντα έπαιξε αθροιστικά 46' αλλά «πρόλαβε» και σημείωσε ένα γκολ, έδωσε μία ασίστ, έδειξε πως μπορεί να λειτουργήσει ως μπακ, φουλ μπακ, εξτρέμ, χαφ αλλά και φορ ελέω τελειώματος, ενώ παράλληλα παρουσιάστηκε ιδιαίτερα γρήγορος με και χωρίς την μπάλα στα πόδια.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα