Ολυμπιακός: Οι 10+1 μεταγραφές που διεκδικούν ή θα έχουν βασικό ρόλο

Ολυμπιακός: Οι 10+1 μεταγραφές που διεκδικούν ή θα έχουν βασικό ρόλο

Ο Ποντένσε

bet365

Ο Ολυμπιακός έχει πλέον περισσότερους από δέκα παίκτες - από τις προσθήκες του - που είτε προορίζονται για το αρχικό σχήμα είτε διεκδικούν θέση για τη βασική ενδεκάδα των Πειραιωτών στη φετινή σεζόν.

Οι Ερυθρόλευκοι φέτος προχώρησαν σε ένα σημαντικό λίφτινγκ σχετικά με το ρόστερ τους και κάνοντας αρκετές μεταγραφές. Και μέσα σε αυτές είχαν και πολύ δυνατές προσθήκες όπως του Ποντένσε ή και του Γιόβετιτς (και όχι μόνο).

Από τα νέα πρόσωπα που έφερε στην Ελλάδα (μέσα σε αυτά βέβαια και ένας... παλιός, ο Ντάνιελ Ποντένσε) ο Ολυμπιακός είναι το λιγότερο δέκα που είτε θα είναι βασικά στελέχη είτε θα έχουν σημαντικές πιθανότητες να διεκδικούν θέση στην 11άδα. Ειδικότερα:

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΡΕΙΡΕ: Αποκτήθηκε για βασικός στόπερ, παρότι το deal έγινε με δανεισμό. Ο έμπειρος Αργεντίνος κεντρικός αμυντικός σε αυτή τη φάση υπολογίζεται για βασικός στόπερ μαζί με τον Ρέτσο.

ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ ΟΡΤΕΓΑ: Μία ιδιαίτερα δαπανηρή μεταγραφή για τον Ολυμπιακό. Ο Ορτέγα προερχόμενος από το αργεντίνικο Πρωτάθλημα προορίζεται για βασικός αριστερός μπακ των Πειραιωτών για την επόμενη σεζόν. Ως αντί-Ρέαμπτσιουκ δηλαδή.

ΚΙΝΙ: Στη θέση του, αυτή του δεξιού μπακ, έχει μπροστά του τον Ροντινέι. Όμως ο Κίνι μπορεί να παίξει και δεξιά και αριστερά. Είναι ένας από τους παίκτες που θα διεκδικούν διαρκώς θέση στη βασική 11άδα και ήδη έχει προσφέρει με γκολ αλλά και με συμβολή στο δημιουργικό σκέλος.

ΒΙΘΕΝΤΕ ΙΜΠΟΡΑ: Ο πολύπειρος Ισπανός έκλεισε με την προοπτική να είναι το βασικό εξάρι. Η έλευση του Εσε αλλάζει τα δεδομένα, βάζοντας τον Αργεντίνο χαφ σε πρώτο πλάνο. Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός θα αξιοποιήσει την ποιότητα και την εμπειρία του Ιμπόρα.

Ο Εσε

ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ ΕΣΕ: Εξαροοκτάρι κυρίως αλλά διαφαίνεται πως θα είναι ο βασικός αμυντικός χαφ των Πειραιωτών. Κανείς δεν παίρνει σερί φανέλα βασικού ή τη φανέλα στο... σπίτι του, πόσο μάλλον σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, όμως τα πολύ καλά δείγματα και η αξία του Αργεντίνου τον τοποθετούν σε τέτοια θέση.

ΓΚΟΥΣΤΑΒΟ ΣΚΑΡΠΑ: Μπορεί να δώσει αισθητές βοήθειες ως δεκάρι ή ως εξτρέμ. Ένας φοβερά ποιοτικός μεσοεπιθετικός, που αποκτήθηκε για βασικό δεκάρι, όμως χρειάζεται ακόμα χρόνο ενώ και για τη θέση 10 και για τη θέση του εξτρέμ θα έχει μεγάλο αγωνιστικό ανταγωνισμό.

ΝΤΑΝΙΕΛ ΠΟΝΤΕΝΣΕ: Ο Πορτογάλος άλλοτε σταρ της Γουλβς - με το παρατσούκλι του Superman - επέστρεψε στην ομάδα που τόσο αγάπησε και αγαπήθηκε. Ο Ποντένσε έκανε το come back του στους Πειραιώτες για να αποτελέσει ξανά βασικό στέλεχος του Ολυμπιακού.

ΟΛΑ ΣΟΛΜΠΑΚΕΝ: Υπό κανονικές αγωνιστικές συνθήκες και εάν δείξει αυτά που πρέπει και μπορεί θα είναι εκ των φαβορί για τη μία εκ των δύο θέσεων των wingers. Μπορεί βέβαια να λειτουργήσει και σε άλλες θέσεις στην επίθεση.

ΑΓΙΟΥΜΠ ΕΛ ΚΑΜΠΙ: Ο Μαροκινός έχει ήδη βάλει τα πρώτα γκολ του στον Ολυμπιακό. Έχει κερδίσει με το... σπαθί του μία θέση στη βασική 11άδα όμως η προσθήκη του Γιόβετιτς θα τον... ζορίσει. Θα είναι βέβαια ένας υγιής αγωνιστικός ανταγωνισμός.

Ο Γιόβετιτς

ΣΤΕΦΑΝ ΓΙΟΒΕΤΙΤΣ: Ο έμπειρος Μαυροβούνιος - με το προσωνύμιο του Spiderman - έκλεισε για να αποτελέσει τον Νο1 φορ της ομάδας. Ο Γιόβετιτς σίγουρα όμως θα χρειαστεί και αυτός τον χρόνο του και για να βρει φουλ τα πατήματά του. Και από τον Γιόβετιτς πάντως θα υπάρχουν υψηλές προσδοκίες.

  • ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Έλληνας μέσος είναι το... συν ένα. Ο διεθνής χαφ δεν αντιμετωπίζεται στον αγωνιστικό σχεδιασμό της ομάδας και του Μαρτίνεθ ως βασικός. Αντιμετωπίζεται όμως ως μία πολύ καλή προσθήκη. Είναι ένας ταχυδυναμικός παίκτης που είναι σε θέση να δώσει λύσεις και βέβαια μην ξεχνάμε και το κομβικό του γκολ με τη Γκενκ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα