ΠΑΟΚ: Ο «Έλληνας» Ντεσπόντοφ και η τρέλα των Βούλγαρων για το πιο λαμπρό αστέρι τους (vids)

ΠΑΟΚ: Ο «Έλληνας» Ντεσπόντοφ και η τρέλα των Βούλγαρων για το πιο λαμπρό αστέρι τους (vids)

Σταύρος Σουντουλίδης
Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ είναι Νο1 πρόσωπο στην επικαιρότητα της Βουλγαρίας

bet365

Ημέρες… Μπερμπάτοφ ξαναζούν στη Θεσσαλονίκη, οκτώ χρόνια μετά τον ερχομό του Βούλγαρου σούπερ σταρ στον ΠΑΟΚ, αυτή τη φορά με κεντρικό πρωταγωνιστή τον Κίριλ Ντεσπόντοφ.

Μόλις 150 χιλιόμετρα χωρίζουν την πόλη της Κρέσνα στην επαρχία του Μπλαγκόεβγκραντ από τη Θεσσαλονίκη, με τον Κίριλ Ντεσπόντοφ να νιώθει «σαν το σπίτι του» ντυμένος με τα «ασπρόμαυρα» στην πόλη του ΠΑΟΚ.

Οι πρώτες εικόνες καταγράφηκαν στην προπόνηση της Τρίτης (12/9), με τον διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος, Χρήστο Καρυπίδη, να καλωσορίζει το 26χρονο Βούλγαρο μεσοεπιθετικό στο αθλητικό κέντρο της Νέας Μεσημβρίας και να τον βάζει στο κλίμα της νέας ομάδας του.

Τα καλοκαίρια στη Χαλκιδική

«Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει…», λέει και το εννοεί ο Βούλγαρος σταρ, που έχει περάσει αμέτρητα καλοκαίρια στο δεύτερο πόδι, εξάλλου η Κρέσνα βρίσκεται στον αυτοκινητόδρομο Ε79, ο οποίος οδηγεί από τη Σόφια στα ελληνικά σύνορα του Προμαχώνα, λατρεύει την ελληνική μουσική και το ελληνικό φαγητό. Δικός μας άνθρωπος…

Όσοι γνωρίζουν τον Κίριλ Ντεσπόντοφ λένε πως πρόκειται για έναν ήρεμο χαρακτήρα. Όταν άρχισε να πρωτοεμφανίζεται στη βουλγαρική σκηνή του ποδοσφαίρου ορισμένα βουλγαρικά media απευθύνθηκαν στους γείτονές του με σκοπό να μάθουν για εκείνον και άπαντες είπαν τα καλύτερα, ενώ υπογράμμισαν πως κάνει πολύ καλή ζωή.

Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ στις παραλίες της Χαλκιδικής
Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ στις παραλίες της Χαλκιδικής

«Όταν έχουμε ρεπό, πηγαίνω στο σπίτι μου στην Κρέσνα για να δω την οικογένειά μου. Ακόμα κι αν είναι για μια μόνο μέρα, επιλέγω να βρεθώ κοντά τους», λέει ο 26χρονος ποδοσφαιριστής. Τι του αρέσει εκτός γηπέδων; «Να πηγαίνω στον κινηματογράφο και το χειμώνα για κυνήγι», απαντά την ίδια στιγμή που ο Τύπος δίνει «μάχη» για μια φωτογραφία του σε κάποιο κλαμπ, αλλά δύσκολα θα τον συναντήσετε εκεί.

Πριν από λίγους μήνες τον προσκάλεσαν να επισκεφτεί το δημοτικό σχολείο "St. Paisiy Hilendarski" στη γενέτειρά του, εκεί όπου είχε περάσει τα πρώτα μαθητικά του χρόνια. Δεν περίμενε ότι η συνάντηση με τα παιδιά, θα του δημιουργούσε ένα πολύ μεγάλο προβληματισμό. Πήγε πίσω στο χρόνο και θυμήθηκε πώς ήταν να είσαι μαθητής, να κάνει παιδιά όνειρα, να αγωνίζεσαι για τους στόχους σου και να έχεις κάποιον να σε υποστηρίζει.

Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ στο δημοτικό σχολείο όπου φοίτησε στην πόλη Κρέσνα
Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ στο δημοτικό σχολείο όπου φοίτησε στην πόλη Κρέσνα

Έτσι, αποφάσισε να δώσει κάτι πίσω στο σχολείο. Γι' αυτό θέσπισε την Υποτροφία Κίριλ Ντεσπόντοφ, με την οποία θα βοηθάει ετησίως τους καλύτερους μαθητές. «Είμαι ευγνώμων που έχω την ευκαιρία να βοηθήσω τόσο έξυπνα και ευαισθητοποιημένα μικρά παιδιά», είχε πει προτού ξεκινήσει μια δημόσια αντιπαράθεση με τον δήμαρχο της πόλης, Νικολάι Γκεόργκιεφ, ο οποίος δεν προσκλήθηκε στην εκδήλωση και αποφάσισε να «τιμωρήσει» τα μικρά παιδιά στερώντας τους μια προγραμματισμένη αργία!

Βουλγαρικά ΜΜΕ στην Τούμπα

Στη Θεσσαλονίκη ταξίδεψε το βουλγαρικό «sportal» για χάρη του Κίριλ Ντεσπόντοφ. Οι Βούλγαροι δημοσιογράφοι επισκέφτηκαν το γήπεδο της Τούμπας και την μπουτίκ του ΠΑΟΚ, εκεί όπου αντιλήφθηκαν τη λατρεία των φίλων του «Δικεφάλου» για το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας.

«Εδώ και αρκετές ημέρες στη Θεσσαλονίκη, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ βρίσκονται σε ευφορία μετά τη μεταγραφή του Κίριλ Ντεσπόντοφ. Ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της Βουλγαρίας τα τελευταία δύο χρόνια είναι η νέα προσθήκη στην ομάδα από τους νότιους γείτονές μας. Επισκεφθήκαμε το «ασπρόμαυρο» μαγαζί στο γήπεδο της Τούμπας και οι εργαζόμενοι μας έδειξαν τη φανέλα με το 77 που θα φοράει ο Ντεσπόντοφ», σημειώνεται στο ρεπορτάζ.

«Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τη φανέλα του Κίριλ Ντεσπόντοφ. Από τη στιγμή που υπέγραψε στον ΠΑΟΚ έχει ήδη πουληθεί ένα σοβαρό νούμερο από φανέλες με το όνομά του. Οι φίλαθλοι περιμένουν με ανυπομονησία να τον δουν να αγωνίζεται», υποστήριξε ένας υπάλληλος της μπουτίκ.

Η φανέλα με το «77» και ο Μπερμπάτοφ

Επίσης, οι συμπατριώτες του ετοίμασαν ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα, που συνδέει τον ίδιο με τον αριθμό «77», τον ΠΑΟΚ και τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ.

«Ο νούμερο 1 Βούλγαρος ποδοσφαιριστής, Κίριλ Ντεσπόντοφ θα αγωνίζεται με το νούμερο «77» στον ΠΑΟΚ. Ο ποδοσφαιριστής είναι πιθανό να χρειαστεί να αντικαταστήσει τον Κάλεντ Νάρεϊ, ο οποίος φορούσε το ίδιο νούμερο κι αγωνιζόταν στην δεξιά πλευρά της επίθεσης. Ο Νάρεϊ παραχωρήθηκε το φετινό καλοκαίρι στη Σαουδική Αραβία και την Αλ Καλίτζ, μετά από μια χρονιά στον ΠΑΟΚ. Το «77» έφερε τύχη στον Νάρεϊ, στις πρώτες του εμφανίσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ντεσπόντοφ: Η φανέλα με το 77 στην πλάτη
Κίριλ Ντεσπόντοφ: Η φανέλα με το 77 στην πλάτη 

Ο τελευταίος ποδοσφαιριστής που φόρεσε το «77» του ΠΑΟΚ πριν από τον Νάρεϊ, ήταν ο πρώην αρχηγός της ομάδας, Δημήτρης Πέλκας, μέχρι τη σεζόν 2017/18.

Μάλιστα, ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ δεν έκρυβε τη συμπάθεια του για τον Έλληνα ποδοσφαιριστή προβλέποντας ένα λαμπρό μέλλον για αυτόν», αναφέρουν οι Βούλγαροι.

@Photo credits: PAOK FC, facebook.com/KirilDespodov.official

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα