Ολυμπιακός: Κράτησε όσους ήθελε παρά τις... σειρήνες

Ολυμπιακός: Κράτησε όσους ήθελε παρά τις... σειρήνες

Ο Μαντί Καμαρά

bet365

Ο Ολυμπιακός δέχθηκε και φέτος... πρέσινγκ από συλλόγους του εξωτερικού για παίκτες του, πλην όμως η στόχευσή του ήταν να διατηρήσει στο δυναμικό του όλους τους βασικούς ποδοσφαιριστές του.

Ο Ολυμπιακός - και φέτος - είχε μία γεμάτη μεταγραφική περίοδο, που έφτασε να κρατήσει φυσικά πάνω από 3 μήνες και ενώ μέχρι 30 Σεπτεμβρίου υπάρχει η προθεσμία για τους ελεύθερους. Ξέχωρα όμως από τις ανάγκες του και τις προσθήκες που έκανε υπήρχαν και περιπτώσεις παικτών του που τους είχε - και έχει ακόμα - στα βασικά πλάνα του και δέχθηκε αρκετές κρούσεις έτσι ώστε να τους παραχωρήσει.

Ωστόσο το πλάνο των Πειραιωτών ήταν από την αρχή να διατηρήσουν τα βασικά τους στελέχη στο δυναμικό τους εκτός πια εάν επρόκειτο για μία... εξωπραγματική πρόταση. Στην κατηγορία των παικτών που θα μπορούσαν να είχαν αποχωρήσει αλλά αυτό δεν συνέβη είναι κυρίως τρεις από όσους λογίζονται ως βασικοί.

Η μία περίπτωση είναι του Κώστα Φορτούνη χωρίς όμως να υπάρξει τελικώς επίσημη πρόταση από ομάδα ή ομάδες της Σαουδικής Αραβίας. Υπήρξε όμως ένα επιβεβαιωμένο ενδιαφέρον αλλά και το δέλεαρ ενός μεγάλου συμβολαίου για τον παίκτη. Συμβολαίου της τάξεως των 2.5 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Ο Ολυμπιακός από τη μεριά του δεν θα ήθελε να αποχωριστεί τον έμπειρο χαφ και αρχηγό του. Τελικώς για τον άλλοτε πλέον διεθνή μεσοεπιθετικό (καθώς επέλεξε να αποχωρήσει από την Εθνική για τους γνωστούς λόγους) ο δρόμος που υπήρξε και επελέγη ήταν αυτός της παραμονής στην ομάδα.

Οι άλλες δύο υποθέσεις έχουν να κάνουν με τον Μαντί Καμαρά και τον Μπιελ. Ο Μαντί είχε ομάδες που τον ήθελαν και από την Τουρκία και από τη Γαλλία. Πριν την κρούση της Λιόν υπήρξαν προτάσεις για εκείνον κοντά στα 5 εκατ. ευρώ. Η Λιόν πήγε σε οικονομικά επίπεδα πάνω από αυτές και άνω των 7 εκατ. ευρώ, παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός έκρινε σκόπιμο ότι ο έμπειρος μέσος έπρεπε να μείνει στην ομάδα και αυτό συνέβη.

Ίδια κατάσταση και με τον Πεπ Μπιελ. Όλο το καλοκαίρι είχε συνδεθεί με αρκετές ομάδες. Εσχάτως προέκυψε η Κράσνονταρ που φέρεται να έκανε δύο προτάσεις. Η τελευταία χρονικά της τάξεως των 4.5 εκατ. ευρώ (4 εκατ. συν μπόνους 500.000 ευρώ). Όμως ο Ολυμπιακός αρνήθηκε και αυτές τις προτάσεις διαλέγοντας να διατηρήσει τους βασικούς του παίκτες και αυτούς που πραγματικά ήθελε στο έμψυχο δυναμικό του, κάτι που σίγουρα θα τον βοηθήσει αισθητά για τη συνέχεια και τη σεζόν αυτή γενικότερα.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα