Ολυμπιακός: Το level up του ρόστερ με την υπογραφή του Κορδόν

Ολυμπιακός: Το level up του ρόστερ με την υπογραφή του Κορδόν

ελλαδα

bet365

Η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώθηκε... Ο Ολυμπιακός συμπλήρωσε όλα τα κομμάτια του παζλ που είχε στο μυαλό του ο Αντόνιο Κορδόν και το Gazzetta σας παρουσιάζει την τελική μορφή του ρόστερ.

Το φετινό καλοκαίρι ήταν από τα πιο δραστήριο της σύγχρονης ιστορίας του Ολυμπιακού. Όχι μόνο για τις δεκάδες προσθήκες (15+1) και αποχωρήσεις (21) αλλά και το γεγονός πως προχώρησε σε ένα ολικό λίφτινγκ του ρόστερ σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Μικρότερος αριθμός ποδοσφαιριστών, νέος προπονητής και το κυριότερο, είσοδος στην εποχή του Αντόνιο Κορδόν. Ένα από τα πιο τρανταχτά ονόματα στους τεχνικούς διευθυντές σε όλη την Ευρώπη, πάτησε στο... λιμάνι και κλήθηκε να δημιουργήσει τις κατάλληλες υποδομές για το παρόν αλλά και το μέλλον του συλλόγου.

Το Gazzetta πιάνει κάθε κομμάτι ξεχωριστά και σας παρουσιάζει τη μεγάλη εικόνα για το ρόστερ. Ποιοι έφυγαν, ποιοι ήρθαν στη θέση τους και πόσο ανέβηκε το επίπεδο του συνόλου που προπονείται αυτή τη στιγμή στο Ρέντη.

Αξιοσημείωτο δε πως όλες οι γραμμές είχαν από τουλάχιστον μία προσθήκη ή αποχώρηση εκτός από του τερματοφύλακα. Πέρα από την αποχώρηση του Κρίστινσον ως ελεύθερο, η θέση του τερματοφύλακα ήταν η μόνη που δεν άλλαξε το φετινό καλοκαίρι. Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης κράτησε (και με το σπαθί του) τα γάντια του βασικού και αντίστοιχα ο Κωνσταντίνος Τζολάκης κέρδισε την εμπιστοσύνη στο να βρίσκεται δεύτερος στην ιεραρχία. Τέλος, ο Θάνος Παπαδούδης ολοκληρώνει την τριάδα εφόσον δεν έχουμε τίποτα απρόοπτο.

Στόπερ: Η αναγέννηση του Ρέτσου δίπλα στον ηγετικό Φρέιρε

οσφπ

Μία από τις θέσεις που δέχθηκαν τις περισσότερες αλλαγές είναι αυτή του στόπερ. Με τον Παναγιώτη Ρέτσο και τον Ανδρέα Ντόι να παραμένουν (ο Σισέ είναι εκτός πλάνων και μετράει αντίστροφα για να αποχωρήσει) στο δυναμικό του Ολυμπιακού, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος αποχώρησε ως ελεύθερος καθώς δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιο του ενώ ο Ουσεϊνού Μπα παραχωρήθηκε ως δανεικός στην Μπασακσεχίρ.

Από εκεί και πέρα, οι «ερυθρόλευκοι» προχώρησαν στην ενίσχυση της συγκεκριμένης θέσης, κάνοντας δικό τους αρχικά τον Νίκολας Φρέιρε που ήρθε ως δανεικός από την Πούμας και κάλυψε τον έναν από τους δύο στόπερ (αριστερά κιόλας). Ο ανεβασμένος Ρέτσος εξελίχθηκε γρήγορα σε παρτενέρ και έτσι η απόκτηση του 22χρονου Τζάκσον Πορόζο μοιάζει περισσότερο για επένδυση με παρόν αλλά και μέλλον. Τέλος, στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου αποκτήθηκε και ο 23χρονος Τζουλιάν Μπιανκονέ που μπορεί να αγωνιστεί τόσο στα δύο άκρα της άμυνας όσο και ως στόπερ.

Έφυγαν: Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Ελεύθερος), Ουσεϊνού Μπα (Δανεικός στην Μπασακσεχίρ)
Ήρθαν: Νίκολας Φρέιρε (Δανεικός), Τζάκσον Πορόζο (Δανεικός), Τζουλιάν Μπιανκονέ

Ακραία μπακ: Η αναβάθμιση της αριστερής πλευράς

οσφπ

Η μεταμόρφωση στα άκρα της άμυνας έγινε κυρίως στα αριστερά, αφού τόσο ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ όσο και ο Ραμόν αποτέλεσαν παρελθόν το φετινό καλοκαίρι, με τον πρώτο να αποχωρεί έναντι έξι εκατ. ευρώ για την Σπαρτάκ Μόσχας και ο δεύτερος με τη μορφή δανεισμού στην Εσπανιόλ. Η αντικατάστασή τους ήταν άμεση, με τον Ολυμπιακό να δίνει 4,5 εκατ. ευρώ στη Βελέζ για να φέρει στην Ελλάδα τον Φρανσίσκο Ορτέγα και να πάρει φανέλα βασικού.

Από την άλλη πλευρά, ως δανεικός από τη Νότιγχαμ Φόρεστ ήρθε ο 25χρονος ακραίος μπακ Ομάρ Ρίτσαρντς, ο οποίος έπειτα από τις εξαιρετικές εμφανίσεις με τη Ρέντινγκ και την παρουσία του στην Μπάγερν Μονάχου, δεν κατάφερε να καθιερωθεί λόγω των τραυματισμών στην Αγγλία. Έτσι βλέπει τον Ολυμπιακό ως μία εξαιρετική ευκαιρία να ανανεώσει την καριέρα του.

Τέλος, ο Ροντινέι δεν παίζει... μόνος του πλέον τη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα καθώς ο Κίνι αποκτήθηκε με στόχο να προσφέρει «ανταγωνισμό» στον Βραζιλιάνο αμυντικό να είναι μία έξτρα λύση και για τα αριστερά. Στα δεξιά της άμυνας είναι και η καλή θέση του Τζουλιάν Μπιανκόνε, ο οποίος όπως αναφέραμε, παίζει κάλλιστα και στα αριστερά.

Έφυγαν: Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ (Πώληση στην Σπάρτακ Μόσχας), Ραμόν (Δανεικός στην Εσπανιόλ)
Ήρθαν: Κίνι (Ελεύθερος), Ομάρ Ρίτσαρντς (Δανεικός), Φρανσίσκο Ορτέγα (Μεταγραφή)

Μεσαία γραμμή: Ταλέντο, τρεξίματα και... Μαντί

οσφπ

Εξίσου μία θέση που έγιναν αρκετές αλλαγές και μάλιστα σε πρόσωπα που πέρσι ήταν από αυτούς που... επιβίωσαν. Ο Γιαν Εμβιλά δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό και έτσι από τις αρχές Ιουλίου είναι ελεύθερος και ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Κάτι παρόμοιο συνέβη και με τον Παϊτίμ Κασάμι ο οποίος έπεισε τον Αντρέα Πίρλο στην Ιταλία και πλέον θεωρείται ποδοσφαιριστής της Σαμπντόρια, επιστρέφοντας τη γειτονική χώρα μετά από 12 χρόνια. Παρελθόν από τους Πειραιώτες αποτέλεσε και ο Ανδρέας Μπουχαλάκης καθώς η Χέρτα δαπάνησε σχεδόν 400 χιλιάδες ευρώ για να τον αποκτήσει.

Τέλος, τα όσα έγιναν με τον Ινμπόμ Χουάνγκ έριξαν από τα «σύννεφα» τους φίλους της ομάδας. Η στάση του διεθνή χαφ τον έφερε και στην έξοδο από τον Ολυμπιακό, με τον Ερυθρό Αστέρα να προχωρά στην απόκτησή του έναντι 5,5 εκατ. ευρώ. Από την άλλη, ο αναγεννημένος Μαντί Καμαρά που επέστρεψε από τον δανεισμό στη Ρόμα, συνδυάστηκε με τη μεταγραφή του 21χρονου Σαντιάγκο Έσε έναντι 4 εκατ. ευρώ ενώ με τη μορφή δανεισμού αποκτήθηκε και ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος από την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας. Την τετράδα στα χαφ ολοκληρώνει ο Βιθέντε Ιμπόρα που αποτέλεσε την πρώτη μεταγραφή της εποχής Κορδόν.

Έφυγαν: Μπουχαλάκης (Μεταγραφή στη Χέρτα), Ινμπόμ Χουάνγκ (Μεταγραφή στον Ερυθρό Αστέρα), Γιαν Εμβιλά (Ελεύθερος), Παϊτίμ Κασάμι (Ελεύθερος)
Ήρθαν: Βιθέντε Ιμπόρα (Ελεύθερος), Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος (Δανεικός), Σαντιάγκο Έσε (Μεταγραφή)

Μεσοεπιθετικός: Ο αρχηγός Φορτούνης και η βραζιλιάνικη αύρα του Σκάρπα

οσφπ

Η αποχώρηση του Ματιέ Βαλμπουενά είναι η μόνη στη συγκεκριμένη θέση καθώς μετά τη λήξη του συμβολαίου του, ο Γάλλος ήθελε να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο, την ίδια στιγμή που ο Ολυμπιακός του πρόσφερε πόστο. Έτσι ο 39χρονος μεσοεπιθετικός τα βρήκε στη συνέχεια με τον Απόλλωνα Λεμεσού στην Κύπρο όμως η παρουσία των Κώστα Φορτούνη και Πεπ Μπιέλ (αν και χρησιμοποιείται περισσότερο ως εξτρέμ) στη θέση «10» δεν είναι η μοναδική.

Από τη Νότιγχαμ Φόρεστ ήρθε με τη μορφή δανεισμού και ο Γκουστάβο Σκάρπα, ο οποίος είχε ακουστεί το περσινό καλοκαίρι για τον Ολυμπιακό. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός πρόσθεσε ακόμα περισσότερη ποιότητα στη συγκεκριμένη θέση και ένα ακόμα... χαρτί στα χέρια του Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Έφυγαν: Ματιέ Βαλμπουενά (Ελεύθερος)
Ήρθαν: Γκουστάβο Σκάρπα (Δανεικός)

Εξτρέμ: Η «βόμβα» με Ποντένσε και η πολλά υποσχόμενη τετράδα

οσφπ

Ο Ολυμπιακός έψαχνε να βρει κάποιον ως νέο... Ποντένσε. Τελικά έφερε πίσω τον ίδιο, στη μεγαλύτερη μεταγραφική κίνηση του καλοκαιριού στην Ελλάδα. Ο 28χρονος εξτρέμ παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού από τη Γουλβς για έναν χρόνο και ανέβασε κατακόρυφα την ποιότητα στα «φτερά» των Πειραιωτών. Νωρίτερα οι «ερυθρόλευκοι» είχαν προκαλέσει αίσθηση και με την απόκτηση του Όλα Σολμπάκεν, επίσης με δανεισμό από την Ρόμα, με τον 24χρονο Νορβηγό να κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις με την Μπόντο Γκλιμτ.

Τέλος ο 21χρονος και πολλά υποσχόμενος Ίβαν Μπρίνιτς είναι ο παίκτης που μαζί με τον Μασούρα και τον Μπιέλ ολοκληρώνουν τα πρόσωπα στη θέση του εξτρέμ στο ρόστερ. Ο Κροάτης ποδοσφαιριστής κόστισε 1,5 εκατ. ευρώ για να αφήσει τη Μάριμπορ και είναι ένα project που πιστεύουν πολύ στον Πειραιά. Από την άλλη, είχαμε και αρκετές αποχωρήσεις στη συγκεκριμένη θέση.

Ο Φίλιπ Ζίνκερναγκελ επέστρεψε στο Βέλγιο αλλά αντί για την Σταντάρ Λιέγης, επέλεξε την Κλαμπ Μπριζ, η οποία πλήρωσε συνολικά 2,5 εκατ. ευρώ στον Ολυμπιακό. Ο Ζίμερ Μπουτούτσι αποφάσισε να πάρει και εκείνος τον δρόμο της επιστροφής στην Τουρκία για την Αντάλιασπορ (έναντι 500 χιλιάδων ευρώ) όπως και ο Γκάρι Ροντρίγκες με ελεύθερη μεταγραφή για την Ανκαραγκούτσου.

Έφυγαν: Φίλιπ Ζίνκερναγκελ (Μεταγραφή στη Κλαμπ Μπριζ), Ζίμερ Μποτούτσι (Μεταγραφή στην Αντάλιασπορ), Γκάρι Ροντρίγκες (Ελεύθερος)
Ήρθαν: Ντάνιελ Ποντένσε (Δανεικός), Όλα Σολμπάκεν (Δανεικός), Ίβαν Μπρίνιτς (Μεταγραφή)

Επιθετικός: Ο «killer» Ελ Καμπί και ο ποιοτικός Γιόβετιτς

οσφπ

Η κατάσταση με τον Σεντρίκ Μπακαμπού ήταν που κράτησε αρκετό καιρό όσον αφορά την ανανέωση του συμβολαίου του. Ο πρώτος σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος ήταν από τους αρχικούς στόχους των Πειραιωτών ώστε να παραμείνει στο ρόστερ αλλά ο ίδιος τα βρήκε εν τέλει με την Αλ Νασρ και αποφάσισε να αποχαιρετίσει την Ελλάδα. Βέβαια, όσα βρήκε στα ΗΑΕ δεν του άρεσαν και τόσο, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει λίγες μέρες μετά, με προορισμό την Γαλατασαράι.

Η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν... διπλή. Με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί ήδη στο ρόστερ, ο Ολυμπιακός απέκτησε τον συμπατριώτη του Αγιούμπ Ελ Καμπί και προχώρησε στην προσθήκη του Στέβαν Γιόβετιτς που είχε μείνει ελεύθερος από την Χέρτα και συμπλήρωσε την τριάδα του φορ.

Έφυγαν: Σεντρίκ Μπακαμπού (Ελεύθερος)
Ήρθαν: Αγιούμπ Ελ Καμπί (Ελεύθερος), Στέβαν Γιόβετιτς (Ελεύθερος)

Επιτυχία και στο ξεκαθάρισμα

Εκτός από τις παραπάνω πωλήσεις, ο Κορδόν πιστώνεται και μερικές αποχωρήσεις παικτών που δεν υπολογίζονταν από τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Εκτός από τον Χένρι Ονιεκούρου που είχε ρήτρα υποχρεωτικής αγοράς στην Αδάνα Ντερμισπόρ από την περασμένη σεζόν (3,5 εκατ. ευρώ), ο Ισπανός παράγοντας βρήκε τη λύση σε αρκετές περιπτώσεις.

Ο Πέπε έφυγε εκ νέου δανεικός παρότι ακολούθησε την αποστολή στην προετοιμασία και εντάχθηκε στην Πάφο. Εκεί πουλήθηκε και ο Κανέ έναντι ενός εκατ. ευρώ ενώ δανεικός στη Ροσάριο της Αργεντινής δόθηκε και ο Μάξι Λοβέρα. Ούτε ο Αγκιμπού Καμαρά έπεισε τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ με αποτέλεσμα να μείνει για ακόμα έναν χρόνο στον Ατρόμητο ενώ με τον ίδιο τρόπο (δανεισμό) αποκτήθηκε από την ομάδα του Περιστερίου και ο Πιέρ Κούντε. Τέλος, ο Φώτης Κίτσος κατέληξε στον Βόλο ενώ ο Αχμέντ Χασάν επέστρεψε στην Τουρκία για την Πεντικσπόρ.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα