Ο διαιτητής του ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός έχει να παίξει 3 μήνες!

Ο διαιτητής του ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός έχει να παίξει 3 μήνες!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τον διαιτητή elite του ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακό.

Όχι δεν έχω καμία…μαγική σφαίρα και πρόβλεψα χθες το πρωί ότι ο Άγγλος αρχιδιαιτητής Μπένετ θα έφερνε Πορτογάλο διαιτητή στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό-απλά μετά από τόσα χρόνια μπορώ και καταλαβαίνω κάποια πράγματα…

Για τον Αρτούρ Ντίας έχω να πω κάποια πράγματα. Κατ΄ αρχάς, επειδή το θέμα δεν είναι να κρύβουμε πράγματα, αναδείχθηκε την περασμένη σεζόν από την ομοσπονδία των διαιτητών της χώρας του ως ο καλύτερος ρέφερι στην Πορτογαλία. Η δε UEFA ως elite ρέφερι τον εμπιστεύθηκε κι έπαιξε ημιτελικό Τσάμπιονς Λιγκ, Ρεάλ-Μάντσεστερ Σίτι, όπως και προημιτελικά Γιουρόπα Λιγκ, Σεβίλλη-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Άρα, είναι ένας καλός διαιτητής με παραστάσεις υψηλού επιπέδου.

Από εκεί και πέρα, μου κάνει εντύπωση ότι δεν έχει πάρει ορισμό εδώ και τρεις μήνες! Το ντέρμπι-ΑΕΚ-Ολυμπιακός είναι το πρώτο που θα σφυρίξει μετά τις 11 Ιουνίου, όταν είχε παίξει το μπαράζ Σαντ-Βιλαβερντένσε! Έκτοτε, έχουν γίνει δεκάδες ευρωπαϊκά παιχνίδια και καμιά 50αριά στην Πορτογαλία και δεν έχει αγωνιστεί σε κανένα. Προφανώς θα είχε τραυματισμό, δεν εξηγείται αλλιώς.

Παρεμπιπτόντως, να μην τον γρουσουζεύουμε τον άνθρωπο αλλά είχε τραυματιστεί στο Βιζέλα-Αρούκα πέρυσι και είχε αποσυρθεί στο ημίχρονο: αν τραυματιστεί μεθαύριο στη διάρκεια του ντέρμπι ο Πορτογάλος, τη θέση του θα πάρει ο 4ος, ο Διαμαντόπουλος, που έχει παίξει 10 φορές την ΑΕΚ την προηγούμενη τετραετία και η ΑΕΚ έχει 10 νίκες. Ο δε Διαμαντόπουλος, ως 4ος, θα είναι ο Έλληνας που θα τον συνοδεύει από κοντά αυτό το διήμερο της παραμονής του στην Αθήνα.

paok_aek

Έμπειρος διαιτητής ο Ντίας, στα 44 χρόνια του. Τον έχουμε δει και στο ελληνικό πρωτάθλημα τρεις φορές. Τελευταία, στο ντέρμπι ΠΑΟ-ΑΕΚ 0-0 τον περασμένο Απρίλιο, το οποίο αν το έπαιρνε ο Παναθηναϊκός θα ήταν κατά πάσα πιθανότητα πρωταθλητής. Σε εκείνο το ντέρμπι, ο Πορτογάλος διεθνής διαιτητής χάρισε δύο αποβολές σε παίκτες της ΑΕΚ, και δη στους δύο στόπερ, στον Μουκουντί στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου και στον Βίντα στο 80ο λεπτό.

Μπορείτε εδώ να δείτε πώς είχε σχολιάσει τη διαιτησία του ο Έλληνας τηλεκριτικός διαιτησίας Κουτσιαύτης στο Open.

Ο Ντίας είχε ξαναπαίξει την ΑΕΚ στο παρελθόν, το 2020, σε εκείνο το επεισοδιακό παιχνίδι Κυπέλλου ΑΕΚ-Άρης 2-1 στο ΟΑΚΑ. Τότε που ο ίδιος είχε γράψει στο φύλλο αγώνα για την επίθεση που δέχθηκαν από τους αξιωματούχους των γηπεδούχων ο ίδιος κι οι βοηθοί του στο ημίχρονο (είχε σφυρίξει πέναλτι υπέρ του Άρη), με συνέπεια την καθυστερημένη κατά 25 λεπτά έναρξη του β΄ ημιχρόνου. Λεπτομέρεια: με το που ξεκίνησε το β΄ ημίχρονο, ο Πορτογάλος απέβαλλε παίκτη του Άρη.

ΑΕΚ ΑΡΗΣ ΚΥΠΕΛΛΟ 2019 ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟΒΟΛΗ ΜΑΤΙΓΙΑ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΑΡΤΟΥΡ ΣΟΑΡΕΣ ΝΤΙΑΣ

Την ΑΕΚ ο Ντίας την έχει παίξει και σε ευρωπαϊκό παιχνίδι, πάλι μετά από εκείνο το «συμβάν» στο παιχνίδι με τον Άρη: στο ΑΕΚ-Βόλφσμπουργκ 2-1 το 2020, με την πρόκριση της ΑΕΚ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, όταν είχε σφυρίξει πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ. Άρα, η ΑΕΚ με τον Ντίας έχει σε τρία παιχνίδια δύο νίκες (στο ένα με πέναλτι υπέρ με το αποτέλεσμα 0-0…και στο άλλο με αποβολή στο 48’ υπέρ…) και μία ισοπαλία στη Λεωφόρο.

Όπως είχε παίξει ο Πορτογάλος και μία φορά και τον Ολυμπιακό στο παρελθόν, το 2020 επίσης, το Ολυμπιακός-ΠΑΟ 1-0. Διαβάζω δε στο gazzetta την κριτική του ρεπόρτερ μας Παναθηναικού, Νίκου Αθανασίου, που χαρακτηρίζει πολύ καλή τη διαιτησία.

Κατά τα άλλα, όπως σημείωνα από χθες, ΠΡΙΝ ανακοινωθούν οι ορισμοί, πρώτον την περασμένη σεζόν την ΑΕΚ την έπαιξαν τέσσερις φορές Πορτογάλοι διαιτητές, με τρεις νίκες (1-0 τον ΠΑΟ μέσα, 2-0 τον Άρη έξω και 3-0 τον Άρη μέσα με υπέρ της πέναλτι κι αποβολή) και μία ισοπαλία, στο 0-0 με τον ΠΑΟ στη Λεωφόρο με τον Ντίας, αποτέλεσμα που εν τέλει μέτρησε καταλυτικά στη μάχη του τίτλου. Και δεύτερον, πάντα στο περασμένο πρωτάθλημα έπαιξαν τον Ολυμπιακό δύο φορές Πορτογάλοι διαιτητές στο Καραϊσκάκη χωρίς νίκη (0-0 με ΠΑΟ και 2-2 με Άρη)…

Αυτά είναι τα διαιτητικά δεδομένα ενόψει ντέρμπι, τουλάχιστον με τη δική μου ματιά.

Για τον VAR (Ούγκο Μιγκέλ) που είναι τιμωρημένος από την πορτογαλική ομοσπονδία γιατί μέτρησε οφσάιντ γκολ της Σπόρτινγκ πριν ένα μήνα, φαντάζομαι τα έχετε ήδη διαβάσει…

Ο δε ΑVAR Ψαρρής είναι σχεδόν μόνιμος από πέρυσι στα ντέρμπι της ΑΕΚ.

Άσχετο: Τελικά ούτε η Βιγιαρεάλ πήρε τον Ραούλ για τον πάγκο της-φοβήθηκε την απειρία του, όπως κι ο Ολυμπιακός, όταν τον Ιούνιο του είχε προταθεί ο παλιός μεγάλος άσος της Ρεάλ. Προτίμησε η Βιγιαρεάλ τον Πατσέτα, που δεν έχει κάνει κάτι στην καριέρα του, αλλά είναι έμπειρος. Νομίζω ότι δεν θα κάνει παρέλαση κι αυτός, αλλά τέλος πάντων.

Η φωτογραφία της ημέρας: H Ρούμπιν ανακοίνωσε ότι ο Ραντζέλοβιτς υπέγραψε μαζί της μονοετές συμβόλαιο. Οπότε λογικά ο Ολυμπιακός πρέπει να κρατάει ακόμη ένα μεγάλο κομμάτι των δικαιωμάτων του Λάζαρ.

ρατζελοβιτς

Παρεμπιπτόντως, αν ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Χασάν στην Πέντικσπορ, τότε θα παίζουν στο νέο τουρκικό πρωτάθλημα ένα σωρό παίκτες που ήταν την περασμένη σεζόν στον Ολυμπιακό, αν υπολογίσουμε και τους Μπακαμπού (Γαλατασαράι), Γκάρι Ροντρίγκες (Άνκαραγκουτσου), Μπιτίκι (Αντάλιασπορ) και φυσικά Ουσεϊνού Μπα (Μπασάκσεχιρ), ενώ μην ξεχνάμε ότι το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός πούλησε τον Ονιεκούρου στην Άδανα Ντεμίρσπορ (που με τη σειρά της τον μεταπώλησε στην Σαουδική Αραβία).

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.