Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας: Η προσέγγιση του Μπένετ μετά τις επιστολές της Λίγκας

Ο Μπένετ

bet365

Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής σύμφωνα με το ρεπορτάζ εμμένει στη θέση που έχει εκφράσει μέσω της ανακοίνωσης της ΚΕΔ / ΕΠΟ προ ημερών παρά τις επιστολές από τη Λίγκα και όλα όσα έχουν βγει στην επιφάνεια.

Ο Στιβ Μπένετ έχει συμβόλαιο με την ΕΠΟ έως και το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου αλλά ήδη καιρό τώρα έχει παρουσιάσει δείγματα του πλάνου του. Ποια ήταν αυτά; Να εφαρμόσει - ή να προσπαθήσει έστω να το κάνει - ότι είχε κατά νου από πέρυσι δίνοντας περισσότερο ρόλο στους Έλληνες διαιτητές και βάζοντας και Έλληνες στα ντέρμπι. Και έχοντας πια λιγότερους ξένους στο να σφυρίζουν στην Ελλάδα.

Την περασμένη Δευτέρα η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας κατέστησε σαφές μέσω ανακοίνωσής της πως το project για φέτος θα είναι με Έλληνες ρέφερι και όπου είναι εφικτό και μέσω του προγράμματος ανταλλαγής διαιτητών (με Γαλλία και με Πορτογαλία) θα έχουμε ξένους. Στο μεταξύ όμως από τη Δευτέρα και μετά υπήρξαν ένα σωρό επιστολές και αντιδράσεις από τη Λίγκα και την ΕΠΟ με τελευταία χρονικά αυτή της Πέμπτης από τον πρόεδρο της Super League, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Μία επιστολή στην οποία απάντηση δεν δόθηκε. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν ο ίδιος ο Στιβ Μπένετ εμμένει στα όσα ανακοίνωσε προσφάτως η ΚΕΔ / ΕΠΟ. Θυμίζουμε τ τι ανέφερε η ανακοίνωση αυτή:

Σε συνέχεια της πρόσφατης αλληλογραφίας μεταξύ του Προέδρου της Ε.Π.Ο. κου Μπαλτάκου και του Προέδρου της UEFA, κου Ceferin, η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας αντιλαμβάνεται ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει καμία αλλαγή μετά την επιστολή της UEFA με ημερομηνία 1η Μαΐου 2023 που να τροποποιεί την απόφαση σχετικά με την «απόσυρση στήριξης» για το θέμα ορισμών Ξένων Αξιωματούχων Διαιτησίας.

Ως εκ τούτου, η ΚΕΔ/ΕΠΟ θα ορίζει Έλληνες Αξιωματούχους Διαιτησίας σε αγώνες της Super League 1 και, όπου είναι δυνατόν, ξένους μέσω του «Προγράμματος Ανταλλαγής Αξιωματούχων Διαιτησίας» της UEFA, σύμφωνα με τον Κανονισμό Διαιτησίας (Άρθρο 35.5) όπως ο τελευταίος επικυρώθηκε στην Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Ο. στις 30 Ιουνίου 2023.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα