Ολυμπιακός: Οι πιο σημαντικοί παίκτες του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και η θέληση να καταθέσει την αγωνιστική ταυτότητά του

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Οι πιο σημαντικοί παίκτες του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και η θέληση να καταθέσει την αγωνιστική ταυτότητά του

bet365

Ο Ολυμπιακός την Κυριακή έχει μπροστά του μία δυνατή αγωνιστική... μάχη με αντίπαλο την ΑΕΚ στην OPAP Arena όπου θέλει να του βγουν όλα τα κομβικά ατού του. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το βράδυ του Σαββάτου την προετοιμασία του για το ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Opap Arena, έχοντας την αποφασιστικότητα, τη θέληση και τη διάθεση να βγάλει στο γήπεδο την κατάλληλη αγωνιστική ταυτότητα και όλα τα καλά του στοιχεία.

Ο ίδιος ο Μαρτίνεθ έχει ήδη δώσει το στίγμα του για το παιχνίδι. Ο Ισπανός θεωρεί την ΑΕΚ μία πολύ καλή ομάδα με έναν πολύ καλό προπονητή, από την άλλη όμως εκτιμά πως έχει στα χέρια του φέτος έναν διαφορετικό Ολυμπιακό. Με έναν διαφορετικό τρόπο και ένα άλλο στιλ ποδοσφαίρου.

Όπως επίσης αντιλαμβάνεται πως η μεγάλη διαφορά με την ΑΕΚ είναι πως είναι μία ομάδα που δουλεύει μαζί έναν χρόνο ενώ ο Ολυμπιακός σε αυτήν την αγωνιστική του έκδοση δουλεύει λιγότερο χρόνο μαζί (παίκτες και προπονητής).

Ο Ισπανός θέλει να καθιερωθεί αυτή η νέα αγωνιστική ταυτότητα και φιλοσοφία των Πειραιωτών. Ο Μαρτίνεθ δε έδωσε και την απάντηση για το τι χρειάζεται για τη νίκη ο Ολυμπιακός: «Θέλουμε να συνεχίσουμε να βγάζουμε την ταυτότητα και την προσωπικότητα που επιδιώκουμε να έχουμε. Πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι σε όλο το ματς γιατί πρόκειται πραγματικά για ένα δύσκολο παιχνίδι.

Ο Μαρτίνεθ

Θα χρειαστεί να κερδίσουμε τις μονομαχίες και να είμαστε αποτελεσματικοί και στις δύο περιοχές γιατί πάντα αυτή η ομάδα είναι που κερδίζει. Επομένως, συγκέντρωση, προσωπικότητα, προσήλωση στον στόχο και κυρίως να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

Οι χαφ και οι πιο σημαντικοί παίκτες για το ντέρμπι

Προφανώς και σε έναν αγώνα μπορεί να κάνει τη διαφορά οποιοσδήποτε παίκτης και να γίνει πρωταγωνιστής. Για τον Ολυμπιακό όμως σε αυτό το ντέρμπι με την ΑΕΚ υπάρχουν συγκεκριμένοι παίκτες που θα έχουν πιο μεγάλη αξία για τη ροή του αγώνα.

Είναι δεδομένα οι δύο χαφ (εκτός εάν δούμε καθαρή τριάδα στον άξονα) που εκτός απροόπτου θα είναι ο Εσε με τον Μαντί. Είναι αναμφίβολα τα δύο άκρα της άμυνας και σε επίπεδο άμυνας και στην επίθεση, που αναμένεται να είναι οι Ροντινέι και Κίνι και από εκεί και πέρα είναι και η κατάσταση στην οποία θα βρεθούν ο Φορτούνης με τον Μασούρα.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει σημασία μόνο το τι θα μπορέσει να βγάλει δημιουργικά αλλά και στην επίθεση αλλά και το πως θα αντιμετωπίσει παίκτες όπως οι Άμραμπατ, Τσούμπερ και Πινέδα. Και γενικότερα τι τακτική και αμυντική στάση θα έχει στον αγώνα.

Το βράδυ της Κυριακής ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί 11 μεγάλους... μαχητές συν την μαχητικότητα όσων έρθουν από τον πάγκο για τη δυνατή αγωνιστική... μονομαχία με την ΑΕΚ. Και μετά από τα δυνατά του στοιχεία να βρει τον τρόπο να ανταπεξέλθει και στα όποια εμπόδια θα έχει μέσα στο παιχνίδι αλλά και στην πίεση που θα δεχθεί.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.