Παναθηναϊκός: Η «5άρα» έφερε και μία σειρά από ρεκόρ για το «τριφύλλι» (vids)

Παναθηναϊκός: Η «5άρα» έφερε και μία σειρά από ρεκόρ για το «τριφύλλι» (vids)

Νότης Χάλαρης
ελλαδα

bet365

Τα πέντε γκολ που σημείωσε ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Παναιτωλικό (5-0) έφερε μία σειρά από ρεκόρ τόσο για την ομάδα όσο και για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο Παναθηναϊκός μετέτρεψε σε... θρίαμβο την εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στον Παναιτωλικό καθώς επικράτησε με το ευρύ 5-0 και έκανε το 3/3 στο φετινό πρωτάθλημα έχοντας και ματς λιγότερο.

Απόλυτος πρωταγωνιστής ήταν ο Μπερνάρ, καθώς πέτυχε το πρώτο του χατ-τρικ έπειτα από δέκα χρόνια και την περίοδο που φορούσε τη φανέλα της Ατλέτικο Μινέιρα. Ωστόσο δεν ήταν το μοναδικό ρεκόρ που έσπασε το συγκεκριμένο σκορ καθώς τόσο η ομάδα όσο και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα θυμούνται τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

*Αρχικά είναι η μεγαλύτερη νίκη του έμπειρου τεχνικού όσο βρίσκεται στον πάγκο του «τριφυλλιού». Συγκεκριμένα ο Γιοβάνοβιτς είχε νικήσει δύο φορές τον Βόλο με σκορ 5-1, με αποτέλεσμα το 5-0 κόντρα στον Παναιτωλικό να γίνεται αυτομάτως η μεγαλύτερη επικράτηση στην παρουσία του στον Παναθηναϊκό.

Όσον αφορά την καριέρα του 61χρονου προπονητή, πρόκειται για την 5η μεγαλύτερη νίκη του αφού είχε νικήσει με το ίδιο σκορ όσο ήταν στον ΑΠΟΕΛ, τις Πέγεια και Απόλλωνα Λεμεσού ενώ είχε πανηγυρίσει και νίκη με 6-0 κόντρα στον Πάφο αλλά και 6-1 στην ηγεσία της Αλ Νασρ απέναντι στην Αλ Γουάσλ.

*Από εκεί και πέρα, συνολικά ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε το μεγαλύτερο τρίποντο από τη σεζόν 2016/17, δηλαδή κοντά στα οκτώ χρόνια από τη μέρα που επικράτησε με τόσο υψηλό σκορ. Συγκεκριμένα εκείνη τη χρονιά, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη στον πάγκο του, είχε νικήσει τόσο τη Βέροια όσο και στον Αστέρα Τρίπολης με 5-0.

*Φυσικά πρόκειται για τη μεγαλύτερη νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στον Παναιτωλικό στην ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων τόσο στο Αγρίνιο όσο και γενικά ανεξαρτήτου έδρας. Η δεύτερη ήταν με 4-0 εντός έδρας, τη σεζόν 2018/19 στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής της Stoiximan Superleague με σκόρερ τους Μακέντα (2), Εμμανουηλίδη και Χατζηγιοβάννη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα