ΟΦΗ - Ατρόμητος 1-1: Απόδραση από το Γεντί Κουλέ! (vids)

bet365

Με το τέρμα του Φελίπε ο ΟΦΗ βρέθηκε αγκαλιά με το «3x3» στο γήπεδο του, νίκη θα τον έστελνε στην κορυφή της βαθμολογίας, όμως ο Ατρόμητος, αφού άντεξε στην πίεση των γηπεδούχων, βρήκε γκολ... απόδρασης και βαθμού με τον Γιουμπιτάνα στο 86'. Δύο δοκάρια οι Κρητικοί, ένα οι Περιστεριώτες.

Ο Ατρόμητος κατάφερε να.. κλέψει τον βαθμό της ισοπαλίας από τον ΟΦΗ χάρη στο γκολ του Γιουμπιτάνα (86') με το οποίο ισοφάρισε το τέρμα του Φελίπε και διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Έτσι έπαιξαν

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε με τον Σωτηρίου στα καρέ, τους Καρώ, Πασαλίδη και Βούρο στην τριάδα της άμυνας ενώ ο Αμπάντα με τον Λάρσον έπαιξαν το αριστερό και δεξί άκρο αντίστοιχα. Στη μεσαία γραμμή ήταν ο Γκαγιέγος με τον Μεγιάδο και τον Μπάκιτς ενώ μπροστά τους έπαιξε ο Τοράλ και στην κορυφή μόνος του ο Φελίπε.

Ο Ατρόμητος από την άλλη παρατάχθηκε με τον Τσιντώτα στην εστία, τους Κεσχρίντα, Ασεβέδο, Τζαβέλλα και Ντε Μποκ στην τετράδα της άμυνας, ο Γκονζάλες με τον Φριντζόνσον μοιράστηκαν τη μεσαία γραμμή, έχοντας μπροστά τους τον Αγκιμπού Καμαρά ενώ ο Βάλενσια με τον Ρομπάιγ έπαιξαν στα δύο άκρα της επίθεσης. Τέλος ο Ανγκιέλσκι ήταν στην κορυφή ως φορ.

Ο Μπάκιτς τις ευκαιρίες, ο Φελίπε το... γκολ

Ο Ατρόμητος πάτησε καλύτερα στο παιχνίδι από ότι ο ΟΦΗ και για αυτό μέχρι το 30' είχε αρκετές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Μόλις στο 4ο λεπτό ο Ανγκιέλσκι έκανε το σουτ μέσα στην περιοχή των Κρητικών αλλά η κόντρα σε παίκτη του ΟΦΗ, έστειλε την μπάλα κόρνερ. Λίγα δευτερόλεπτα μετά ήρθε η σειρά του Ρομπάιγ να απειλήσει όταν η σέντρα του πήρε αρκετά φάλτσα και κατέληξε λίγο δίπλα από το δοκάρι του Σωτηρίου.

Η απάντηση του ΟΦΗ ήρθε από τον Μπάκιτς και μάλιστα τρεις φορές από το 12' μέχρι το 27' (!). Τις δύο πρώτες φορές, το σουτ του διεθνή χαφ κατέληξε εύκολα στην αγκαλιά του Τσιντώτα αλλά στο τρίτο, ο έμπειρος μέσος έκανε το σουτ στα όρια της περιοχής, η μπάλα κόντραρε και πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι του Έλληνα πορτιέρε.

Η μεγαλύτερη στιγμή του Ατρομήτου ήταν αυτή στο 29ο λεπτό, με τον Ρομπάιγ. Συγκεκριμένα οι φιλοξενούμενοι συνεργάστηκαν εξαιρετικά, ο Κεσχρίντα πρόλαβε την έξοδο του Σωτηρίου, ο Πασαλίδης δεν απομάκρυνε καλά σε πρώτη φάση, ο Γάλλος εξτρέμ έκανε το σουτ σε κενή εστία αλλά ο Έλληνας στόπερ έκανε μία τρομερή επέμβαση με το πόδι και έστειλε την μπάλα σε κόρνερ.

Αυτή ήταν και η τελευταία ευκαιρία του Ατρομήτου πριν πάρει τα ηνία του αγώνα ο ΟΦΗ. Στο 31' ο Μπάκιτς είχε την 4η (!) τελική του, καθώς δεν εκμεταλλεύθηκε την ασταθή έξοδο του Τσιντώτα και το σουτ του κατέληξε λίγο δίπλα από το δοκάρι.

Τελικά ότι δεν έκανε ο Μαυροβούνιος χαφ, το έκανε το Φελίπε στην πρώτη του φάση. Στο 33ο λεπτό, ο Αμπάντα έκανε εξαιρετική σέντρα από τα αριστερά, ο Βραζιλιάνος φορ πήρε την κεφαλιά από τον Τζαβέλλα και άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

Πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, ο Ατρόμητος είχε απλά μία καλή στιγμή και πάλι με τον Ρομπάιγ, όταν έφυγε στην αντεπίθεση, έφερε την μπάλα στο αριστερό και το σουτ πήγε δίπλα από την εστία του Σωτηρίου.

ΟΦΗ vs Ατρόμητος στα δοκάρια 2-1

Όπως άρχισε το πρώτο μέρος, έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο, με τον Ατρόμητο να μπαίνει πιο δυναμικά και να έχει σπουδαία ευκαιρία για να ισοφαρίσει μόλις στο 47ο λεπτό. Ο Ανγκιέλσκι έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Βαλένσια έπιασε το σουτ αλλά η μπάλα σταμάτησε στην κάθετη δοκό του Σωτηρίου.

Η απάντηση του ΟΦΗ ήρθε δέκα λεπτά μετά, όταν ο Τοράλ συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον Βούρο, έκανε το σουτ στα όρια της περιοχής αλλά ο Τσιντώτας με τη βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού, έστειλε την μπάλα με δυσκολία σε κόρνερ.

Αμφότερες οι ομάδες είχαν καλές στιγμές όμως δεν είχαν απειλήσει σε τόσο μεγάλο βαθμό τους πορτιέρε της κάθε εστίας. Μέχρι το 77ο λεπτό, όπου οι Κρητικοί είχαν και δεύτερο δοκάρι. Συγκεκριμένα ο Μοσκέρα πήρε την μπάλα από τα αριστερά, μπήκε προς τα μέσα και με το δεξί έκανε ένα εξαιρετικό σουτ, χωρίς όμως να τραντάξει τα αντίπαλα δίχτυα καθώς τον σταμάτησε στο δοκάρι.

«Ψυχρολουσία» με τον Γιουμπιτάνα που πρόσφερε τον βαθμό στον Ατρόμητο

Ο ΟΦΗ φάνηκε να ελέγχει το ματς, είχε αντισταθεί στην όποια πίεση του Ατρομήτου και προσπάθησε να διαχειριστεί τις δυνάμεις του προς το τέλος του αγώνα. Ωστόσο μία στιγμή αδράνειας ήταν αρκετή για τον Γιουμπιτάνα ώστε να ισοφαρίσει.

Συγκεκριμένα στο 86ο λεπτό, ο Κεσχρίντα κέρδισε την μπάλα, ο Έντερ βρήκε με εντυπωσιακή μπαλιά τον νεαρό εξτρέμ, εκείνος πάτησε στην περιοχή, έκανε το πλασέ και νίκησε τον Σωτηρίου για το 1-1. Παρά την πίεση των Κρητικών, οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν την ισοπαλία και έφυγαν από το Γεντί Κουλέ με την ισοπαλία.

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Καρώ, Πασαλίδης, Βούρος, Αμπάντα, Λάρσον, Γκαγιέγος (80’ Θοράρινσον), Μεγιάδο (64’ Γκλαζέρ), Μπάκιτς, Τοράλ (80’ Νέιρα), Φελίπε (72’ Μοσκέρα).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Τσιντώτας, Κεσχρίντα, Ασεβέδο, Τζαβέλλας, Ντε Μποκ, Γκονζάλες, Φριντζόνσον (46’ Κούντε), Αγκιμπού Καμαρά (64’ Γουμπιτάνα), Βάλενσια (81’ Κουέν), Ρομπάιγ, Ανγκιέλσκι.

MVP: Ο Έντερ Γκονζάλεζ έχει κάνει ένα γεμάτο παιχνίδι. Έτρεξε, έκλεψε, κάλυψε οποιοδήποτε κενό στη μεσαία γραμμή και πιστώνεται μία εξαιρετική ασίστ στο γκολ της ισοφάρισης. Από την πλευρά του ΟΦΗ, ο Πασαλίδης είναι ο άνθρωπος που έσωσε στη γραμμή στο 29ο λεπτό, όταν το σκορ ήταν ακόμα 0-0. Μία αρκετά κομβική φάση για την αναμέτρηση.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Ο Αμπάντα, στο πρώτο του παιχνίδι ως βασικός, έχει κάνει την ασίστ στον Φελίπε για το 1-0 και γενικά έχει μία αρκετά καλή παρουσία. Το ίδιο και ο Μπάκιτς από τον οποίο έλλειψε το γκολ αλλά και ο Λάρσον. Για τον Ατρόμητο ο Κεσχρίντα έχει κάνει μεγάλο ματς, ο Γιουμπιτάνα ισοφάρισε και ο Τσιντώτας έχει φωνάξει... παρών όπου έπρεπε.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Θοράρινσον μπήκε ως αλλαγή και δεν φάνηκε καθόλου στο ματς. Δεν βοήθησε τον ΟΦΗ και στη στιγμή της ισοφάρισης λείπει τελείως στο αριστερό άκρο.

Η ΓΚΑΦΑ: Δεν υπάρχει κάποια μεγάλη γκάφα στο ματς. Ίσως η αδράνεια στην άμυνα και στα δύο τέρματα του αγώνα.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Αλέξανδρος Τσακαλίδης προσπάθησε να αφήσει τη ροή του αγώνα αλλά και οι δύο ομάδες έχουν παράπονα για κάποια μαρκαρίσματα και φάουλ. Δεν έγινε όμως το μεγάλο λάθος που άλλαξε το αποτέλεσμα.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Το αποτέλεσμα μπορεί να προσφέρει χαμόγελα στον Ατρόμητο. Από τη μία έφυγε με τον βαθμό ισοπαλίας σε μία δύσκολη έδρα που Άρης και ΠΑΟΚ ηττήθηκαν και από την άλλη, με βάση την έκβαση του παιχνιδιού, ο ένας βαθμός ήταν αρκετό. Από την άλλη ο ΟΦΗ δεν έκανε το 3/3 στην έδρα του και μετά την ισοπαλία κόντρα στη Λαμία (2-2), άφησε ακόμα δύο βαθμούς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα