Ντίνο Γκρόζντανιτς: Ο «εκλεκτός» του Ντάνιελ Τσέζαρεκ, υπόσχεται... μεγάλα πράγματα

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Γκρόζντανιτς

bet365

Ο Ντίνο Γκρόζντανιτς... έβγαλε μάτια στο Πανθεσσαλικό κόντρα στον Βόλο και μιλούν στο Gazzetta γι' αυτόν ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ που τον έφερε στον Αστέρα Τρίπολης αλλά κι ο Πάρης Ανδράλας, στα χέρια του οποίου εξελίχθηκε στον Διαγόρα!

Ντίνο Γκρόζντανιτς: Ο 20χρονος Κροάτης που σκόραρε στη νίκη του Αστέρα με τον Βόλο ήρθε στην Ελλάδα όχι απλά για να μείνει αλλά για να μείνει και να πετύχει.

Ενα τηλεφώνημα του Ντάνιελ Τσέζαρεκ στους φίλους του στην ομάδα της Τρίπολης ήταν αρκετό για να του ανοίξει ο δρόμος για την Αρκαδία.

Δοκιμάστηκε αρχικά από τους ανθρώπους της Ακαδημίας οι οποίοι άναψαν το πράσινο φως για την απόκτησή του. Την πρώτη του χρονιά με την Κ19 είχε εξαιρετική σεζόν ως στόπερ με 20 ματς και 2 γκολ. Η ομάδα του εκείνη τη χρονιά κατέκτησε τη 2η θέση στο πρωτάθλημα

Στη συνέχεια δίνεται δανεικός στην Καλαμάτα, αλλά εκεί δεν του δόθηκε η πρέπουσα σημασία. Επόμενος σταθμό η Ρόδος για τον Διαγόρα και σήμερα στα χέρια του Ράσταβατς αποτελεί ένα σημαντικό «όπλο» για τα πλάνα του.

Κι ο 20χρονος εκμεταλλεύτηκε δύο σημαντικά χαρακτηριστικά του στο Πανθεσσαλικό: Την αντίληψη και το ύψος του για να σκοράρει το παρθενικό του γκολ στη Stoiximan Super League.

Ντάνιελ Τσέζαρεκ στο Gazzetta: «Πήγα τον Ντίνο στον Αστέρα γιατι είναι η ιδανική ομάδα γι' αυτόν»

Ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ, ο άνθρωπος που έχει πετύχει σε 78 ματς, 29 γκολ και 10 ασίστ, μπορεί να έχει φύγει από την Αρκαδία και την Ελλάδα, αλλά οι κιτρινομπλέ είναι μέσα στην καρδιά του. «Αγαπώ τον Αστέρα», λέει στο Gazzetta και καταλαβαίνεις πως δεν υπήρχε περίπτωση να πρότεινε έναν καλό παίκτη σε άλλη ομάδα.

«Βρήκα τον Ντίνο όταν έπαιζε στην Ακαδημία της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, μέσω ενός φίλου μου. Μου έκανε εντύπωση γιατί είναι ένα ψηλό παιδί, αριστεροπόδαρο. Η κανονική του θέση είναι στόπερ».

Γιατί το πήγες στον Αστέρα Τρίπολης κι όχι σε άλλη ομάδα;

«Είναι η ιδανική ομάδα γι' αυτόν ώστε να εξελιχθεί ποδοσφαιρικά. Είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και αγαπώ πολύ τον Αστέρα. Όταν τους πήρα τηλέφωνο για τον Ντίνο, ανταποκρίθηκαν και ευτυχώς τον πήραν. Πήγε δανεικός σε Καλαμάτα και Διαγόρα και τώρα χαίρομαι που τον βλέπω να παίζει στην πρώτη ομάδα. Είναι ένα πολύ καλό παιδί, δουλεύει πολύ και είναι πολύ πειθαρχημένος. Νομίζω ότι θα έχει μεγάλο μέλλον στην Ελλάδα».

Γκρόζντανιτς

Πάρης Ανδράλας στο Gazzetta: «Σεβαστικό παιδί, με θέληση να παίξει ποδόσφαιρο. Τον ζόρισα να οδηγεί τη μπάλα»

Στην Καλαμάτα, δεν έδωσαν στον Γκρόζντανιτς την προσοχή που άξιζε. Στο Διαγόρα όμως δεν ήταν το ίδιο. Ο Πάρης Ανδράλας τον έβαλε να παίξει και τον... έψησε ποδοσφαιρικά με τον 19χρονο τότε να καταγράφει στη Super League 2 13 ματς. Μιλώντας στο Gazzetta, ο άλλοτε τεχνικός της ομάδας της Ρόδου καταγράφει αναλυτιά τα στοιχεία που κάνουν τον Κροάτη να ξεχωρίζει.

«Πρόκειται για έναν εξαιρετικό επαγγελματία με πολύ καλή νοοτροπία. Εχει θέληση για να παίξει ποδόσφαιρο. Εύκολα κάποιος μπορεί να διακρίνει την καλή τεχνική με τη μπάλα αλλά και την ταχύτητά του. Εχει πολύ καλό ύψος για τη φυσική του θέση που είναι στόπερ. Επαιξε και στο 3-5-2 μαζί μου στη μέση των τριών στόπερ αλλά και στο 4-2-3-1. Είναι πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι και πρόκειται για ένα παιδί με πολλά περιθώρια εξέλιξης,

Αυτό μου έχει κάνει εντύπωση είναι ότι παίζει αμυντικό χαφ στον Αστέρα. Μπορεί να παίξει εκεί λόγω της αντίληψης που έχει κ αυτό που είδα είναι ότι παίζει απλά και σίγουρα. Δίνει ασφάλεια στον Ράσταβατς και δύναμη στο ψηλό παιχνίδι. Μπορεί να προβλέψει και να διαβάσει τις φάσεις που πάνε να δημιουργηθούν».

Σε ξένισε το γεγονός ότι ο Ράσταβατς τον βάζει χαφ;

«Κουμπώνει στον Αστέρα σ'αυτήν τη θέση γιατί ο Ράσταβατς θέλει συγκεκριμένα πράγματα από το παίκτη στο 6. Συγκεκριμένα, Θέλει ασφάλεια, σίγουρη πάσα, καλές τοποθετήσεις και πάντα να έχει καλή μετάβαση. Οποτε το παιδί παίζει εκεί γιατί μπορεί να τα δώσει αυτά. Συν ότι είναι πολύ πειθαρχημένος.

Δεν θα ανέβει ποτέ ο Αστέρας να πιέσει ψηλά ώστε να ανεβούν όλες οι γραμμές συγχρονισμένα και να αναγκαστούν τα χαφ του σε περισσότερα τρεξίματα. Πάει στα σίγουρα. Πάντα περιμένει κι έχει καλή μετάβαση από άμυνα σε επίθεση. Σε σετ παιχνίδι έχει καλή κυκλοφορία και πολύ καλούς παίκτες που παίρνουν καλές αποφάσεις. Ο Ράσταβατς είναι ο προπονητης που δεν θα ρισκάρει ανεβάζοντας τις γραμμές ψηλά. Κι ο Γκρόζντανιτς εξυπηρετεί το παιχνίδι του».

Τι σου είχε κάνει εντύπωση από τη μεταξύ σας συνεργασία;

«Πρόκειται για ένα υπάκουο και πολύ σεβαστικο παιδί. Δεν μιλούσε πολύ. Εκανε μόνο προπόνηση και ό,τι του ζητούσα προσπαθούσε να το κάνει με ζήλο. Κάποια στιγμή τού είχα πει σε μια προπόνηση πως πρέπει να παίζει με μεγαλύτερη προσωπικότητα και να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες στο επιθετικό κομμάτι γιατί ήταν λίγο μαγκωμενος. Του ζητούσα να οδηγήσει τη μπάλα στην επόμενη ζώνη γιατί έχει τη δυνατότητα να το κάνει.Τον ζόρισα σ' αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού για να βγάλει το φόβο και να νιώσει πιο σίγουρος για τον εαυτό του. Ηθελα να συμμετέχει πολύ στο επιθετικό κομμάτι και του το είχα πει πολλές φορές. Πρώτο ματς που έπαιξε μαζί μας ήταν στο Ηρακλής-Διαγόρας.Τον έβαλα αλλαγή στο 3-5-2 κι έπαιξε στη μέση των τριών στόπερ. Ηταν πολύ καλός.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα