Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-2: Σαν πρωταθλήτρια στη Λεωφόρο, 2-1 με ανατροπή! (vid)

Νίκος Αθανασίου
Ο Πινέδα πανηγυρίζει στη Λεωφόρο

bet365

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε νωρίς με καταπληκτικό γκολ του Τζούρισιτς, αλλά η ΑΕΚ με σκόρερς τους κορυφαίους Tσούμπερ (38') και Πινέδα (68') ανέτρεψε το σκορ και έφυγε νικήτρια από τη Λεωφόρο για πρώτη φορά επί Αλμέιδα.

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ: Έτσι έπαιξαν

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με τρεις αλλαγές σε σχέση με τους έντεκα που επέλεξε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς κόντρα στην Βιγιαρεάλ. Τα νέα πρόσωπα ήταν οι Χουάνκαρ, Βιλένα και Τζούρισιτς. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε τον Μπρινιόλι. Αριστερός μπακ ο Χουάνκαρ, δεξιός ο Κώτσιρας και ο Σένκεφελντ με τον Μάγκνουσον οι δύο στόπερ. Ρούμπεν, Βιλένα, Τζούρισιτς στη μεσαία γραμμή. Δεξιός εξτρέμ ο Μαντσίνι, αριστερός ο Μπερνάρντ και στην κορυφή ο Ιωαννίδης. Στη πρώτη φάση του αγώνα ο Μάγκνουσον τραυματίστηκε σοβαρά και την θέση του πήρε ο Γεντβάι.

Η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα έκανε μεγαλύτερο rotation, καθώς έξι διαφορετικοί παίκτες πήραν φανέλα βασικού σε σύγκριση με το μεγάλο διπλό στο Μπράιτον. Ο Στάνκοβιτς υπερασπίστηκε την εστία της Ένωσης. Ο Κάλενς στο ντεμπούτο του ήταν μαζί με τον Μήτογλου στο κέντρο της άμυνας. Αριστερός μπακ ο Μοχαμάντι, δεξιός ο Ρότα. Γαλανόπουλος και Πινέδα οι δύο κεντρικοί μέσοι. Ο Γκατσίνοβιτς αριστερός χαφ, ο Ελίασον δεξιός, ο Τσούμπερ σε ελεύθερο ρόλο και... φουνταριστός ο Λιβάι Γκαρσία.

Πράσινο ξεκίνημα, κιτρινόμαυρη συνέχεια!

Το Τριφύλλι με την αύρα της έδρας και την ώθηση που παίρνει από αυτή στο ξεκίνημα των παιχνιδιών έκανε ιδανική εκκίνηση στο ντέρμπι. Μόλις στο 10' το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς άνοιξε το σκορ, όταν μετά από κάθετη πάσα του Ιωαννίδη, ο Τζούρισιτς από τρομερά δύσκολη γωνία... κεραυνοβόλησε τον Στάνκοβιτς και άνοιξε το σκορ.

Η αντίδραση της ΑΕΚ ήταν άμεση. Οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν, βρήκαν ενέργειες από τα άκρα και από τον άξονα, είχαν περισσότερες κερδισμένες μονομαχίες, μεγαλύτερη ένταση αλλά ο Λιβάι Γκαρσία σπατάλησε τρεις μεγάλες στιγμές. Στο 12' ο Μπρινιόλι έβγαλε το τετ α τετ και στην συνέχεια της φάσης ο Βιλένα απομάκρυνε την δεύτερη προσπάθεια του κιτρινόμαυρου φορ. Η Ένωση στο 24' απείλησε εκ νέου αλλά και πάλι ο πορτιέρε των γηπεδούχων είχε απάντηση στην κεφαλιά του Λιβάι.

Από το 30' και έπειτα ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κρατήσει περισσότερο την μπάλα αλλά στο 37' η ΑΕΚ πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης. Από την απομάκρυνση του Χουάνκαρ, κανείς από την άμυνα του Τριφυλλιού δεν έπεσε πάνω στον Τσούμπερ και ο Ελβετός με ψύχραιμο πλασέ πέτυχε το 1-1.

Ισορροπία, υπέροχο τρανζίσιον και μεγάλο διπλό για την ΑΕΚ

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν σαφώς πιο ισορροπημένο στα πρώτα είκοσι λεπτά του, με τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή αλλά να μην μπορεί να απειλήσει, με εξαίρεση ένα σουτ του Βιλένα στο 53'. Αυτή την ισορροπία ήρθε να αλλάξει ένα εξαιρετικό ξεδίπλωμα της ΑΕΚ από τα αριστερά, με τον Τσούμπερ στο 66' να γυρίζει προς την περιοχή και τον Πινέδα να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Μπρινιόλι.

Όπως ήταν λογικό οι γηπεδούχοι έβγαλαν αντίδραση σε ένα παιχνίδι που στο τελευταίο τέταρτο άνοιξε αρκετά. Στο 74' εντυπωσιακά ο Στάνκοβιτς έδιωξε σε κόρνερ την κεφαλιά του Ιωαννίδη ενώ στα... καπάκια ο αμαρκάριστος Αράο με κεφαλιά αστόχησε στο πρώτο δοκάρι. Στο 86' ο Σπόραρ εντός περιοχής σούταρε ψηλά άουτ.

Η ΑΕΚ στους ανοιχτούς χώρους έψαξε να βρει και τρίτο γκολ, σπαταλώντας μεγάλες στιγμές και προϋποθέσεις για να... καθαρίσει το ματς, με μεγαλύτερο το χαμένο τετ α τετ του Ελίασον στο 84'.

Ο Παναθηναϊκός πίεσε, οι φιλοξενούμενοι, όμως, είχαν και συγκέντρωση και καλές τοποθετήσεις και ψυχραιμία, φεύγοντας από την Λεωφόρο με ένα σπουδαίο διπλό.

MAN OF THE MATCH: Στίβεν Τσούμπερ. Μεγάλο παιχνίδι από τον Ελβετό που ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης. Σκόραρε το 1-1, δημιούργησε με φοβερό γύρισμα από αριστερά το 2-1 και ήταν καθοριστικός για την ΑΕΚ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ορμπελίν Πινέδα. Πέτυχε το γκολ της νίκης αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Έκανε πολύ δουλειά στη μεσαία γραμμή και κέρδισε αρκετές μάχες από τα κεντρικά χαφ του Παναθηναϊκού.

Από την πλευρά του Παναθηναϊκού ξεχώρισε ο Φώτης Ιωαννίδης.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Τόνι Βιλένα. Ο Ολλανδός χαφ του Παναθηναϊκού δεν ήταν καλός και θα έπρεπε να έχει αντικατασταθεί. Ειδικά στο ανασταλτικό κομμάτι δεν μπορούσε να ακολουθήσει τους χαφ της ΑΕΚ.

Η ΓΚΑΦΑ: Το κέντρο της άμυνας του Παναθηναϊκού απουσίαζε και από τα δύο γκολ της ΑΕΚ, η οποία χτύπησε ακριβώς εκεί. Κακή συνεργασία απόψε από Σένκεφελντ-Γεντβάι, οι οποίοι έχουν χάσει και τις δύο φάσεις.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Σιμόνε Σότσα θα μπορούσε να τα έχει πάει καλύτερα, ειδικά στον πειθαρχικό έλεγχο. Μέσω VAR μέτρησε το γκολ του Πινέδα που αρχικά είχε ακυρώσει ο δεύτερος επόπτης, Ντελ Τζιοβάνε. Ο Παναθηναϊκός διαμαρτύρεται για δεύτερη κίτρινη στον Γαλανόπουλο στο 61' για μαρκάρισμα πάνω στον Μαντσίνι.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η ΑΕΚ ήθελε μόνο νίκη απόψε στη Λεωφόρο, ήταν πιο κυνική και την πήρε. Το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα έκανε την ανατροπή και πήρε μία τεράστια νίκη στη Λεωφόρο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον (4’ Γέντβαϊ), Χουάνκαρ (79’ Μλαντένοβιτς), Πέρεθ (71’ Αράο), Βιλένα, Μπερνάρ, Τζούρισιτς (71’ Παλάσιος), Ιωαννίδης, Μαντσίνι (78’ Σπόραρ).

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Κάλενς (59’ Σιμάνσκι), Μοχαμάντι (76’ Μάνταλος), Γαλανόπουλος (64’ Πισάρο), Ελίασον, Γκατσίνοβιτς (63’ Γιόνσον), Πινέδα, Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία (75’ Αραούχο).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα