ΑΕΚ: Εκτός ο Πινέδα, μέσα ο Μουκουντί για την πρώτη φετινή νίκη στη Φιλαδέλφεια

ΑΕΚ: Εκτός ο Πινέδα, μέσα ο Μουκουντί για την πρώτη φετινή νίκη στη Φιλαδέλφεια

Δημήτρης Βέργος
Ο Αλμέιδα και οι παίκτες της ΑΕΚ

bet365

Η ΑΕΚ μετά τις μεγάλες εκτός έδρας νίκες με Μπράιτον και Παναθηναϊκό θέλει να δώσει συνέχεια στο σερί νικών απέναντι στον Ατρόμητο για την πρώτη εντός έδρας φετινή της επικράτηση. Προπονήθηκε και μπήκε στην αποστολή ο Μουκουντί, επιστρέφει και ο Χατζισαφί. Ανάσες σε Πινέδα και Μοχαμάντι, εκτός παραμένει ο Βίντα.

Τα μεγάλα διπλά σε Μπράιτον και Λεωφόρο έφτιαξαν ακόμα πιο πολύ την αυτοπεποίθηση την ΑΕΚ ενόψει συνέχειας. Δεν ήταν μόνο τα αποτελέσματα αλλά και η συνολική εμφάνιση της Ένωσης σε αυτά τα δύο παιχνίδια με τους κιτρινόμαυρους να αρχίζουν να βρίσκουν όλο και περισσότερο τα γνωστά τους υψηλά στάνταρ και πλέον μέχρι τη διακοπή ο στόχος είναι ένας: να συνεχιστεί το σερί νικών σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η Ένωση με τη φόρα των διπλών απέναντι σε Μπράιτον και Παναθηναϊκό υποδέχεται τον Ατρόμητο το βράδυ της Πέμπτης (28/9, 21:00) στοχεύοντας στην πρώτη της φετινή νίκη στη Νέα Φιλαδέλφεια. Καθώς στην Ευρώπη μετράει το 2-2 με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ και την ήττα με 1-2 από την Αντβέρπ, ενώ στην Ελλάδα μέχρι στιγμής είχε την γκέλα στο 1-1 με τον Πανσερραϊκό και το ισόπαλο (1-1) ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό.

Ο Ματίας Αλμέιδα λογικά θα προχωρήσει και σε αυτό το ματς σε διαχείριση του ρόστερ λόγω των συνεχόμενων ματς καθώς την επόμενη εβδομάδα έρχονται άλλες τρεις αναμετρήσεις. Τη Δευτέρα στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ, την Πέμπτη στην OPAP Arena με τον Άγιαξ και την Κυριακή το εξ αναβολής ματς με τον Παναιτωλικό στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο Αργεντινός τεχνικός είδε τον Μουκουντί να ξεπερνάει τη λοίμωξη, να προπονείται κανονικά το απόγευμα της Τετάρτης στα Σπάτα και να μπαίνει στην αποστολή, ενώ διαθέσιμος μετά τη διάσειση είναι ξανά ο Χατζισαφί. Ο «Πελάδο» άφησε εκτός τους Πινέδα και Μοχαμάντι για λόγους ξεκούρασης, ενώ εκτός παραμένει ο Βίντα που συνεχίζει την αποκατάσταση με το πρόβλημα στα πλευρά, αλλά και ο Φαν Βέερτ που δεν συμπεριλήφθηκε ξανά στην αποστολή.

Μια εκτίμηση για το αρχικό σχήμα της ΑΕΚ είναι με τον Στάνκοβιτς στην εστία, λογικά ο Κάλενς μαζί με τον Μήτογλου θα διατηρηθεί στο κέντρο της άμυνας, ενώ στα άκρα θα παίξουν ο Χατζισαφί και πιθανότατα ο Σιντιμπέ. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα ξεκινήσει σίγουρα ένας εκ των Γιόνσον ή Σιμάνσκι, ενώ στο «8» ενδεχομένως να παίξει ο Μάνταλος. Αριστερά ενδέχεται να πάρει φανέλα βασικού ο Πισάρο, δεξιά αναμένεται να ξεκινήσει ο Άμραμπατ, ενώ στην επίθεση ο Αραούχο είναι πιθανό να ξεκινήσει πίσω από τον Πόνσε, καθώς ο Λιβάι Γκαρσία έπαιξε βασικός και στην Αγγλία και στη Λεωφόρο.

Η αποστολή της ΑΕΚ για το ματς με τον Ατρόμητο στην OPAP Arena: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Ρότα, Κάλενς, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Άμραμπατ, Λιβάι Γκαρσία, Τσούμπερ, Αραούχο, Πόνσε, Ελίασον, Πισάρο, Ζίνι.

Η αποστολή της ΑΕΚ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα