ΠΑΟΚ – Βόλος 3-0: Τριάρα, εύκολα κι απλά!

bet365

Ξεκούραστο βράδυ για τον ΠΑΟΚ των τριών γκολ και των δύο δοκαριών! Ο Δικέφαλος με τα τέρματα των Κουλιεράκη, Μουργκ και Σαμάτα επικράτησε εύκολα 3-0 του Βόλου και βρίσκεται στο -3 από την κορυφή.

Ο ΠΑΟΚ έχοντας το μυαλό και στο ντέρμπι της Λεωφόρου πήρε εύκολα τη νίκη με 3-0 απέναντι στο Βόλο και έμεινε στο κυνήγι του πρωτοπόρου Ολυμπιακού. Οι «ασπρόμαυροι» έπαιξαν μπαλάρα, πέτυχαν τρία γκολ, με τρεις διαφορετικούς σκόρερ και έδειξαν να μην επηρεάζονται από τις πολλές αλλαγές και πάλι στις οποίες προχώρησε ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Με αλλαγές ο ΠΑΟΚ, με απουσίες ο Βόλος

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ είχε πολλά νέα πρόσωπα και στην αποψινή αναμέτρηση στο γήπεδο της Τούμπας, με το μυαλό των «ασπρόμαυρων» να είναι από σήμερα στο ντέρμπι που ακολουθεί στη Λεωφόρο την Κυριακή (1/10) απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Οι Σάστρε, Εκονγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Μουργκ, Ζίβκοβιτς, Σαμάτα -που δεν είχαν ξεκινήσει στο ματς με τον ΠΑΣ στους «Ζωσιμάδες»- ξεκίνησαν απέναντι στην ομάδα του Βόλου. Μόνο οι Κοτάρσκι και Τάισον ήταν την περασμένη Κυριακή στην αρχική ενδεκάδα. Οι 9/11 αλλαγές και πάλι από τον Λουτσέσκου, δείχνουν το βάθος που υπάρχει φέτος στο ρόστερ του «Δικεφάλου»!

Ο Ζόαν Σάστρε έχει μπει για τα καλά στο rotation και μετά τα 15 λεπτά συμμετοχής στον αγώνα με τον ΠΑΣ, ξεκίνησε βασικός στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Έκονγκ επέστρεψε στην ενδεκάδα αποτελώντας με τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη το δίδυμο των στόπερο, ο Μπάμπα Ράχμαν ήταν στα αριστερά της άμυνας.

Επιστροφή και για το δίδυμο Χάρη Τσιγγάρα και (του εορτάζοντα) Στέφαν Σβαμπ στους εσωτερικούς μέσους, στη μεσοεπιθετική γραμμή επανήλθαν ο Άντρια Ζίβκοβιτς και ο Τόμας Μουργκ, ενώ φανέλα βασικού πήρε και πάλι ο Άλι Σαμάτα.

Ο Βόλος ήρθε στην Τούμπα με πολλές απουσίες, καθώς ο Κώστας Μπράτσος είχε να διαχειριστεί αρκετές απουσίες. Εκτός ήταν τόσο ο Μίλος Ντέλετιτς, που υπέστη θλάση, όσο και ο Χρίστος Σιέλης που αποχώρησε με δεμένο ώμο στο τελευταίο ματς κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Παράλληλα εκτός έμεινε και ο Μάριος Σιαμπάνης, ενώ για πρώτη φορά συμπεριλήφθηκε στην αποστολή ο 19χρονος στόπερ Αλέξης Καλογερόπουλος.

Δύο γκολ, δύο δοκάρια, πολλές ευκαιρίες ο ΠΑΟΚ

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν το 1-0

Ο Βόλος απείλησε πρώτος (με τον Μαχαίρα στο 5ο λεπτό), ωστόσο ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που κυριάρχησε από το ξεκίνημα του αγώνα στο χορτάρι της Τούμπας, ωστόσο οι «ασπρόμαυροι», είτε είδαν τον Παπαδόπουλο να λέει «όχι» στις προσπάθειες του Ζίβκοβιτς και του Τάισον, είτε είδαν τα σουτ των Σβαμπ (24’), Σάστρε (28’) να σταματούν στο δοκάρι και τον Τσιγγάρα να αστοχεί σε κενή εστία!

Τη λύση για την ομάδα του Λουτσέσκου την έδωσε ένας αμυντικός. Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης είδε την μπάλα να του έρχεται… λουκούμι στο κεφάλι από την εκτέλεση φάουλ του Τάισον και δεν είχε πρόβλημα να την στείλει στα δίχτυα για το 1-0 (39’).

Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο εύκολα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον ΠΑΟΚ να χτυπάει στο transition και με δημιουργό τον Τάισον να φτάνει στο 2-0 με σκόρερ τον Τόμας Μουργκ.

«Απασφάλισε» και ο Σαμάτα

Ο Αλι Σαμάτα

Ο Άλι Σαμάτα το έψαχνε καιρό αυτό το πρώτο γκολ. Μέχρι και το 54ο λεπτό δεν είχε και πάλι τελική προς την αντίπαλη εστία. Όμως, ο Τανζανός επιθετικός, όχι μόνο σκόραρε στο επόμενο λεπτό, αλλά ήταν αυτός που δημιούργησε από την αρχή τη φάση με την οποία ο «Δικέφαλος» ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0. «Σεντρεφορίσιο» γκολ.

Ο ΠΑΟΚ έψαξε κι άλλα γκολ, ο Λούνα πρόλαβε και έδιωξε την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή στο σουτ του Ζίβκοβιτς (58’), ο Τσιγγάρας δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή (64’), με τον Λουτσέσκου να ρίχνει στο ματς τους Κωνσταντέλια, Ντεσπόντοφ και Οζντόεφ, έχοντας στο μυαλό του και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Στο αποψινό ματς ο «ασπρόμαυρος» πάγκος ήταν από… χρυσάφι!

Αυτός που προσπάθησε περισσότερο για ένα γκολ ήταν ο Κίριλ Ντεσπόντοφ. Ο Βούλγαρος έψαξε τους συμπαίκτες του, αλλά σε τρεις περιπτώσεις (με πιο χαρακτηριστική την ευκαιρία του Τζίμα στο 82’) καμία από τις πάσες «πάρε-βάλε» δεν έγιναν γκολ.

MVP: Όρθια η Τούμπα αποθέωσε τον Τάισον για την εντυπωσιακή εμφάνιση του. Ο Βραζιλιάνος σε 65 λεπτά μέτρησε δύο ασίστ και ήταν από τους κορυφαίους του ΠΑΟΚ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Ο ΠΑΟΚ πήρε εκτός από τα γκολ κι άλλα πράγματα από τους Κουλιεράκη, Σαμάτα, αλλά και τον Τσιγγάρα, που τελείωσε το ματς με το περιβραχιόνιο του αρχηγού!

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η άμυνα του Βόλου αν και προσπάθησε πολύ, έδειχνε σε πολλές στιγμές του αγώνα να πελαγοδρομεί.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Τσοκάνης στη φάση του 3-0 είναι αυτός που κάνει άτσαλο κοντρόλ μέσα στην περιοχή και στρώνει την μπάλα στον Σαμάτα.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ «υποδέχθηκαν» με έντονες αποδοκιμασίες τον Τάσο Σιδηρόπουλο (ήταν VAR στο πρόσφατο ΠΑΟΚ-Άρης), που χαρίστηκε σε μια δύο περιπτώσεις με τις κίτρινες. O VAR (Μανούχος) τον έστειλε να δει on the field τη φάση του γκολ από τον Κουλιεράκη για το αν επηρεάζει με κάποιο τρόπο ο Έκονγκ.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Εύκολο και ξεκούραστο τρίποντο για τον ΠΑΟΚ, παρά τις πολλές και πάλι αλλαγές από τον Λουτσέσκου. Οι «ασπρόμαυροι» κυριάρχησαν, έβαλαν τρία γκολ, είχαν δύο δοκάρια και πολλές χαμένες ευκαιρίες απέναντι σε έναν Βόλο με πολλές απουσίες, αλλά και πολλές αδυναμίες.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Έκονγκ, Κουλιεράκης (77’ Νάσμπεργκ), Μπάμπα, Τσιγγάρας, Σβαμπ (65’ Οζντόεφ), Ζίβκοβιτς (65’ Ντεσπόντοφ), Μουργκ, Τάισον (65’ Κωνσταντέλιας), Σαμάτα (81’ Τζίμας).

ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ (Κώστας Μπράτσος): Παπαδόπουλος, Άλχο, Λούνα, Τάχατος, Τσοκάνης (80’ Ασλανίδης), Γκλάβτσιτς, Τρουιγιέ, Κόμπα, Κορνέ, Μαχαίρας, Γκαρσία.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα