Φορτούνης-Ροντινέι: Βρίσκονται με κλειστά μάτια και κάνουν... παπάδες (vid)

Φορτούνης-Ροντινέι: Βρίσκονται με κλειστά μάτια και κάνουν... παπάδες (vid)

Newsroom
Φορτούνης - Ροντινέι

bet365

Ο Φορτούνης έχει βρει στο πρόσωπο του Ροντινέι έναν αξιόπιστο παρτενέρ στη δημιουργία φάσεων. Οι δυο τους... ζωγραφίζουν στο χορτάρι και με τη βοήθεια του WyScout, το Gazzetta σάς παρουσιάζει το πώς οι δυο τους βρίσκονται με κλειστά μάτια.

Γράφουν οι Παναγιώτης Δαλαταριώφ, Δημήτρης Τομαράς

Ο Φορτούνης είναι ο παίκτης που κάνει τα πάντα για τον Ολυμπιακό και αποτελεί σημείο αναφοράς στο δημιουργικό και εκτελεστικό κομμάτι. Από την άλλη, ο Ροντινέι, έχει κι αυτός εξαιρετική μερίδιο στο γεγονός ότι η ομάδα του Πειραιά φέτος έχει εντελώς διαφορετικό πρόσωπο στο κομμάτι της παραγωγής φάσεων. Οι δυο τους βρίσκονται με... κλειστά μάτια και με τη βοήθεια του WyScout σάς παρουσιάζουμε τις... ομορφιές που βγαίνουν από τις συνεργασίες τους.

Κώστας Φορτούνης: Ο αρχηγός και ηγέτης του Ολυμπιακού που είναι σε δαιμονιώδη φόρμα κι η συνεισφορά του στην ομάδα απεικονίζεται με το που βγαίνει από την 11άδα. Είναι αυτός από τον οποίο περνάει σχεδόν πάντα η μπάλα και συνδέει την ομάδα άψογα με την ποιότητα και την τεχνική του. Σύμφωνα με το WyScout, σε 10 ματς φέτος μετράει μέχρι στιγμής 794' με 3 γκολ και 6 ασίστ. Παράλληλα έχει 23 σουτ στην αντίπαλη εστία με 34.8 ποσοστό επιτυχίας και 2.32 xG (xGoals). Εχει μοιράσει 469 πάσες (78%) και από τις 42 μακρινές μπαλιές του το 81% ήταν επιτυχημένο. Μετράει 38 σέντρες (23.7%) και 64 ντρίμπλες με ποσοστό επιτυχίας 65.6%. Εχει τεράστια συμμετοχή στο πρέσινγκ της ομάδας του στο αντίπαλο μισό με 40 προσπάθειες για ανάκτηση της μπάλας και 77.5% επιτυχία, ενώ έχει κόψει 18 προσπάθειες του αντιπάλου για να περάσει η μπάλα στην περιοχή της ομάδας του.

Ο Ροντινέι είναι, δίχως αμφιβολία το μπακ που έψαχναν στο Λιμάνι μετά την αποχώρηση του Ομάρ Ελαμπντελαουί. Ο Βραζιλιάνος με την ικανότητά του στο ένας μ' έναν αλλά και το γεγονός ότι έχει στο ρεπερτόριό του το ντριμπλάρισμα, πατάει συχνά στην αντίπαλη περιοχή, στήνει τρίγωνα και συνεργασίες με Φορτούνη - Μασούρα ή και Μπιέλ και βοηθάει στο να πηγαίνει η μπάλα στο αντίπαλο τρίτο.

Σύμφωνα με το WyScout, έχει φέτος μέχρι στιγμής σε 843', 2 ασίστ, 4 γκολ στο στόχο και έχει ο δείκτης xG (xGoals) είναι στο 0.32. Εχει μοιράσει 386 πάσες εκ των οποίων το 81.6% είναι επιτυχημένο και οι μακρινές του μεταβιβάσεις έχουν επιτυχία κατά 55% (20). Από τις 44 σέντρες του το 27.3% πηγαίνει σε συμπαίκτη του, ενώ έχει ντριμπλάρει 52 φορές με ποσοστό επιτυχίας 63.5%. Από τις 169 μονομαχίες που έχει δώσει έχει κερδίσει παραπάνω από τις μισές (59.2%), ενώ στο ψηλό παιχνίδι έχει δώσει 14 μονομαχίες κερδίζοντας το 24.6% εξ αυτών. Εχει κόψει την πορεία της μπάλας προς την περιοχή της ομάδας του 25 φορές και έχει προσπαθήσει να ανακτήσει την κατοχή της μπάλας 72 φορές με ποσοστό 41.7%.

Μαζί έχουν παίξει σε 27 ματς και 1.861' καθαρά αγωνιστικά λεπτά.Σ' αυτά τα ματς, ο Ολυμπιακός σκόραρε συνολικά 58 γκολ και δέχτηκε η ομάδα 20.

Ροντινέι-Φορτούνης

Οι συνεργασίες των Φορτούνη - Ροντινέι

Ολυμπιακός-Γκενκ 1-0: Από τη σέντρα του Βραζιλιάνου, η μπάλα χτυπάει σε αντίπαλο αμυντικό, πηγαίνει στον Φορτούνη κι εκείνος ανοίγει εντυπωσιακά το σκορ!

Γκενκ


ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1: Ο Φορτούνης πασάρει στην Ροντινέι, ο Βραζιλιάνος βλέπει την κίνηση του Ποντένσε κι εκείνος σερβίρει στον Ελ Καμπί για το 1-1.

Πασα

ΠΆΣΑ

Πριν το γκολ, στο 26', οι δυο τους είχαν συνεργαστεί με τον Ροντινέι να έχει ένα σουτ, χωρίς να απειλεί.

πΆΣΑ

Ολυμπιακός-Ατρόμητος: Εδώ βλέπουμε τον Φορτούνη να βλέπει την τρύπα στην αντίπαλη άμυνα, πετάει τη μπάλα βλέποντας την κίνηση του Βραζιλιάνου ο οποίος στην τελική του έπιασε ένα χλιαρό σουτ.

Ατρόμητος

Ολυμπιακός-Πανσερραϊκός: Από τη συνεργασία τους, ο «Φόρτου» παίρνει το πέναλτι και γίνεται το 2-0.

Συνεργασία

Ολυμπιακός-Φράιμπουργκ: Ο Φορτούνης πασάρει στον Ροντινέι, εκείνος σεντράρει κι ο Ελ Καμπί που... είναι «killer» μέσα στο κουτί πετάγεται και σκοράρει.

Φορτούνης-Φράιμπουργκ

Και κάτι από... πέρυσι, με τον Φορτούνη να εκτελεί το κόρνερ στον Ροντινέι με τον Βραζιλιάνο να πλασάρει και να απειλεί:

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0: Στο ματς όπου οι πράσινοι ήθελαν τη νίκη για να παλέψουν για το πρωτάθλημα, ο Ρέαμπτσιουκ... γκρέμισε κάθε όνειρο, σ' ένα γκολ που προήλθε από πάσα του Φορτούνη στον Ροντινέι και σέντρα «πάρε-βάλε» του Βραζιλιάνου.

Παο

Ροντινέι - Φορτούνης: Εξαιρετική «χημεία» των δύο και εκτός γηπέδου

Ροντινέι - Φορτούνης

Ο έμπειρος Βραζιλιάνος μπακ δεν είναι μόνο ένας πολύ ποιοτικός ακραίος μπακ. Είναι και ένας άνθρωπος έξω καρδιά με τρομερό χιούμορ και άνεση και με τους Έλληνες παίκτες που ήδη έχει μάθει να λέει και λέξεις στα ελληνικά. Όσο δουλευταράς είναι στην προπόνηση άλλο τόσο είναι χαβαλές όταν χρειάζονται όλοι μία χαλαρή ή ευχάριστη στιγμή. Με τον Φορτούνη έχουν «δέσει» όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και ως άνθρωποι. Είναι πολύ καλοί φίλοι και κάνουν πολύ καλή παρέα και εκτός γηπέδου σχεδόν από το πρώτο διάστημα που ήρθε στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό ο Ροντινέι.

Ο «Ρόντι» και ο «Φόρτου» έχουν σε πολύ μεγάλη εκτίμηση ο ένας τον άλλον και δεν είναι τυχαίο το πόσο καλά βρίσκονται μέσα στο γήπεδο. Έχουν βρει τη κατάλληλη γλώσσα επικοινωνίας μεταξύ τους και διαρκώς βελτιώνουν ο ένας τον άλλον μέσα στο γήπεδο. Μάλιστα δεν είναι υπερβολή το να τονιστεί πως ο Ροντινέι είναι ο καλύτερος φίλος του Φορτούνη από τους ξένους παίκτες του Ολυμπιακού. Ο ίδιος ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ έχει επιβεβαιώσει όλα τα παραπάνω μιλώντας στη COSMOTE TV προσφάτως σχετικά με τον έμπειρο Έλληνα μεσοεπιθετικό και εκ των αρχηγών του Ολυμπιακού: «Ο Φορτούνης είναι ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής. Ένας από τους καλύτερους συμπαίκτες που είχα (ποτέ) και έχει φοβερή ποιότητα. Όταν παίζεις πίσω από έναν παίκτη με τόσο μεγάλη ποιότητα τότε είναι πολύ πιο εύκολη η δουλειά σου.

Είναι αλήθεια πως έχουμε πάρα πολύ καλή συνεργασία και επικοινωνία μέσα στο γήπεδο και αυτό οφείλεται στην ποιότητα του Κώστα. Όμως έχουμε πολύ καλή σχέση και εκτός γηπέδου καθώς γνωρίζονται και οι οικογένειες μας. Γενικώς είναι ένας παίκτης που τον εκτιμώ και τον θαυμάζω πάρα πολύ.

Όταν παίζουμε μαζί αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να δείχνουμε στον κόσμο την καλύτερη δυνατή απόδοση μας. Ο κόσμος είναι πάντα εκεί και μας στηρίζει και εμείς θέλουμε να του προσφέρουμε στιγμές απόλαυσης. Όταν ένας παίκτης έχει τόσο καλή απόδοση, έχει και μεγάλη αποδοχή από τον κόσμο και αυτό συμβαίνει με τον Φορτούνη. Όλοι γνωρίζουν πως οι Βραζιλιάνοι φημίζονται για την τεχνική τους. Έχουν παίξει σπουδαίοι Βραζιλιάνοι εδώ όπως ο Ριβάλντο και ο Ζιοβάνι. Με την τεχνική που έχει ο Κώστας θα μπορούσε φυσικά να είναι Βραζιλιάνος.

Έχει πολύ υψηλή ποιότητα και τον εκτιμώ μέσα και έξω από το γήπεδο και είναι τιμή μου που παίζω στο πλευρό του. Είναι Έλληνας, είναι αναγνωρισμένος στην χώρα του και πολύ αγαπητός στον κόσμο αλλά με την τεχνική που έχει θα μπορούσε σίγουρα να είναι Βραζιλιάνος».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα