ΑΕΚ: Η έξυπνη διαχείριση του Αλμέιδα

ΑΕΚ: Η έξυπνη διαχείριση του Αλμέιδα

Δημήτρης Βέργος
Ο Ματίας Αλμέιδα και οι παίκτες της ΑΕΚ

bet365

Ο Ματίας Αλμέιδα με μαεστρικό τρόπο και εκμεταλλευόμενος πλήρως την ποιότητα και το βάθος του ρόστερ έχει διαχειριστεί άψογα τις συνεχόμενες αναμετρήσεις το τελευταίο διάστημα, με την ΑΕΚ παράλληλα να χτίζει σερί νικών.

Από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και μετά το πρόγραμμα ήταν ιδιαιτέρως απαιτητικό για την ΑΕΚ καθώς μέσα σε μια εβδομάδα είχε να αντιμετωπίσει τόσο την Μπράιτον στην Αγγλία όσο και τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, πριν έρθει το χθεσινό ματς με τον Ατρόμητο. Και έπεται συνέχεια καθώς την εβδομάδα που ακολουθεί πριν τη διακοπή για τις Εθνικές ομάδες η Ένωση έχει να πάει στην Κρήτη τη Δευτέρα για να αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ, έχει να υποδεχτεί την Πέμπτη τον Άγιαξ στην OPAP Arena και έχει να φιλοξενήσει στη Νέα Φιλαδέλφεια τον Παναιτωλικό την Κυριακή στην εξ αναβολής αναμέτρηση της πρεμιέρας.

Ο Ματίας Αλμέιδα από τον Ολυμπιακό και μετά έχει προχωρήσει σε μια έξυπνη διαχείριση του ρόστερ του εκμεταλλευόμενος απόλυτα την ποιότητα και το βάθος του. Χρησιμοποιώντας σχεδόν το σύνολο των παικτών του, προσπαθώντας να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερη φρεσκάδα παρά τα συνεχόμενα ματς μέσα σε λίγες μέρες και φυσικά να πάρει και τα θετικά αποτελέσματα. Μετά την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό, τα μεγάλα διπλά με Μπράιτον και Παναθηναϊκό απέδειξαν την επιτυχία του πλάνου του, ενώ με τον Ατρόμητο, παρά την πολύ αγχωτική νίκη στο φινάλε, οι τρεις βαθμοί που ήταν το ζητούμενο μπήκαν στο σακούλι.

Και όλα αυτά ενώ ο Αλμέιδα είχε να αντιμετωπίσει και σημαντικές απουσίες καθώς πήγε στην Αγγλία για να κοντραριστεί με την Μπράιτον χωρίς το βασικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Βίντα και Μουκουντί. Εκεί ο «Πελάδο» αναγκάστηκε να βάλει πλάι στον Μήτογλου τον Σιμάσνκι, φρέσκαρε τα άκρα της άμυνας με τους Χατζισαφί και Σιντιμπέ που δεν είχαν ξεκινήσει με τον Ολυμπιακό, επανέφερε τον Πινέδα στο κέντρο της μεσαίας γραμμής μαζί με τον Γιόνσον, άλλαξε τα φτερά του με τους Γκατσίνοβιτς και Άμραμπατ αντί των Τσούμπερ και Ελίασον, ενώ επανήλθε ο Λιβάι Γκαρσία στην κορυφή μετά τον τραυματισμό του, με τον Αραούχο να διατηρείται στη θέση πίσω από τον φορ.

Έχοντας γυρίσει με ένα ιστορικό διπλό στις αποσκευές της, η ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, μετά από ένα παιχνίδι στο Μπράιτον όπου τα έδωσε όλα σε υψηλούς ρυθμούς, εμφανίστηκε στη Λεωφόρο με έξι αλλαγές στο αρχικό σχήμα από τον «Πελάδο». Με τις σοβαρές απουσίες των Βίντα και Μουκουντί να παραμένουν στην άμυνα και σε αυτές να προστίθεται και εκείνη του Χατζισαφί. Οι Μοχαμάντι και Ρότα επανήλθαν στα άκρα της άμυνας, ο Κάλενς προστέθηκε στο ντεμπούτο του πλάι στον Μήτογλου στο κέντρο της αμυντικής γραμμής, ο Γαλανόπουλος μπήκε στον άξονα δίπλα στον Πινέδα για να πάρουν ανάσες ο Σιμάνσκι με τον Γιόνσον, ο Ελίασον ξεκίνησε δεξιά αντί του Άμραμπατ αντίθετα από ό,τι είχε συμβεί στην Αγγλία και ο Τσούμπερ αυτή τη φορά ξεκίνησε αντί του Αραούχο πίσω από τον προωθημένο Λιβάι Γκαρσία που διατήρησε τη θέση του στην κορυφή της επίθεσης, όπως και ο Γκατσίνοβιτς που παρέμεινε στην αριστερή πλευρά.

Με την ΑΕΚ να παίρνει μια επιβλητική νίκη στη Λεωφόρο επικρατώντας στο κομμάτι της πίεσης και της έντασης πάνω στο χορτάρι, και έχοντας βγάλει τη «διαβολοβδομάδα» των τριών πολύ απαιτητικών ματς, απολύτως φυσιολογικά ο Αλμέιδα συνέχισε με βαθύ rotation στο εντός έδρας ματς με τον Ατρόμητο. Έδωσε ανάσες σε Πινέδα και Μοχαμάντι, άφησε τελικά εκτός και τον Λιβάι Γκαρσία που είχε ξεκινήσει βασικός σε Μπράιτον και Λεωφόρο και προχώρησε αυτή τη φορά σε οκτώ αλλαγές στο αρχικό σχήμα διατηρώντας μόνο τον Στάνκοβιτς στην εστία και τους Κάλενς και Μήτογλου στο κέντρο της άμυνας. Οι Χατζισαφί και Σιντιμπέ επανήλθαν στα δύο άκρα της αμυντικής γραμμής, όπως και ο Γιόνσον στον άξονα της μεσαίας γραμμής μαζί με τον Μάνταλο αυτή τη φορά. Ο Πισάρο πήρε φανέλα βασικού αριστερά, ο Άμραμπατ επανήλθε αντί του Ελίασον στην ενδεκάδα, όπως και οι Αραούχο και Πόνσε στην επίθεση.

Με την ίδια φιλοσοφία ο Αλμέιδα αναμένεται να κινηθεί και την ερχόμενη εβδομάδα στα πολύ σημαντικά παιχνίδια που έρχονται με ΟΦΗ και Παναιτωλικό στην Ελλάδα, με στόχο η ΑΕΚ να κλείσει με νίκες εντός των συνόρων πριν τη διακοπή, αλλά και στο μεγάλο ευρωπαϊκό ματς με τον Άγιαξ ενδιάμεσα στη Νέα Φιλαδέλφεια που μπορεί να αλλάξει εντελώς τα αρχικά δεδομένα στον όμιλο του Europa League σε περίπτωση νίκης των κιτρινόμαυρων. Ο «Πελάδο» έχει τονίσει επανειλημμένως ότι εμπιστεύεται απόλυτα όλους τους παίκτες του ρόστερ και φροντίζει να το δείχνει εμπράκτως, συνδυάζοντας το με νίκες. Με λίγα λόγια κάνει μια έξυπνη και αποτελεσματική διαχείριση.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα