Ντέμης: Όσα είπε για το χέρι του Ζίνι και το πέναλτι του Τζούρισιτς (vid)

Ντέμης Ζίνι Τζούρισιτς

bet365

Ο Ντέμης Νικολαΐδης σχολίασε τις διαιτητικές αποφάσεις που σήκωσαν... σκόνη σε «OPAP Arena» και Τρίπολη αναφορικά με το ενδεχόμενο να υπάρχει χέρι στην φάση του Ζίνι και το αν είναι μέσα ή όχι το πέναλτι που υποδείχθηκε υπέρ του Τζούρισιτς.

Ο Ντέμης Νικολαΐδης μίλησε στην εκπομπή του «Monday FC» για τις αμφισβητούμενες φάσεις σε «OPAP Arena» και Τρίπολη που δημιούργησαν αρκετές απορίες σχετικά με το αν ήταν σωστές ή όχι οι υποδείξεις των διαιτητών στις φάσεις αυτές.

Στην φάση του Ζίνι αφού ξεκαθάρισε πως δεν έχει δει καλά τη φάση και δεν ξέρει αν βρίσκει η μπάλα, ανέφερε πως σύμφωνα με τον κανονισμό, η πρόθεση στο χέρι μετράει μόνο αν παίκτης που το κάνει, σκοράρει στην συνέχεια, ειδάλλως, σε περίπτωση σαν εκείνη του Ζίνι, ο διαιτητής έκρινε πως ο παίκτης δεν είχε πρόθεση και επομένως δεν υπάρχει λόγος να καταλογιστεί παράβαση αν τελικά υπάρχει επαφή.

Στην φάση του Τζούρισιτς ο Ντέμης σχολίασε πως είναι ξεκάθαρο πέναλτι γιατί, σύμφωνα με τον κανονισμό, δεν έχει σημασία, αν ξεκινήσει η παράβαση εκτός περιοχής, αλλά πως συνεχίζεται μέσα σ' αυτή οπότε είναι πέναλτι.

Αναλυτικά όλα όσα είπε για τις φάσεις του Ζίνι και του Τζούρισιτς:

 

Για εκείνη του Ζίνι:

«Προλαβαίνει ο Μάνταλος την μπάλα και ο αντίπαλός του τον βρίσκει από κάτω. Υπάρχει επαφή, είναι πέναλτι. Το είδα δύο φορές, θέλω να το ξαναδώ. Δεν πρόλαβα να το δω στην μετάδοση από πολλές γωνίες αν βρίσκει ή όχι. Κάτι παρόμοιο θα πούμε και στο ματς του Παναθηναϊκού. Το θέμα είναι αν ο επιθετικός βρει την μπάλα με το χέρι, έστω και καταλάθος, αλλά σκοράρει μετά, και καταλάθος να είναι το χέρι, ο κανονισμός λέει πως είναι χέρι. Δεν έχει σημασία η πρόθεση. Θα το δούμε και στο ματς της Τρίπολης. Δεν είμαι σίγουρος αν βρήκε ή όχι. Αν βρήκε και δεν το έδωσε μπορεί να υπέθεσα ο VAR πως πήγε να κάνει κεφαλιά-ψαράρι και καταλάθος κατέληξε στο χέρι του η μπάλα, οπότε δεν το δίνει, επειδή δεν είναι σκόρερ. Αν βρήκε στο χέρι, επειδή δεν είναι ο σκόρερ, μπορεί να άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί, αφού δεν πήγε να την παίξει με το χέρι και πήγε να κάνει κεφαλιά. Ξαναλέω, δεν το είδα, δεν ξέρω καν αν βρίσκει».

Δείτε στο 11:50 του βίντεο:

Για το πέναλτι του Τζούρισιτς:

«Εδώ είναι περίεργη η φάση. Τι λέει ο κανονισμός. Είναι έξω από την περιοχή με την μπάλα και πάει να μπει μέσα, τραβάς την φανέλα και διανύει την απόσταση, μπαίνει στην περιοχή και συνεχίζεις να τον πιάνεις από την φανέλα, είναι πέναλτι.

Δεν έχει σημασία από που ξεκίνησε το μαρκάρισμα. Υπάρχει ένα πλάνο που δείχνει ότι το αριστερό χέρι τον πιάνει από την μέση, για να το δώσει πέναλτι, μάλλον θεωρεί ότι είναι συνεχόμενο μαρκάρισμα, έτσι υποθέτω εγώ. Το αριστερό χέρι που τον πιάνει είναι μέσα, ο κανονισμός λέει ότι δεν έχει σημασία που ξεκινάει η παράβαση, αν συνεχιστεί και πέσει στην περιοχή είναι πέναλτι».

Δείτε στο 8:40 του βίντεο:

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα