ΑΕΚ: Με γεμάτο «οπλοστάσιο» για το απόλυτο πριν τη διακοπή

ΑΕΚ: Με γεμάτο «οπλοστάσιο» για το απόλυτο πριν τη διακοπή

Δημήτρης Βέργος
Το γκολ του Άμραμπατ στο ΑΕΚ-Ατρόμητος

bet365

Τρία ματς ακολουθούν την ερχόμενη εβδομάδα πριν τη διακοπή για την ΑΕΚ, με τον Ματίας Αλμέιδα να έχει πλέον ουσιαστικά όλους τους παίκτες του διαθέσιμους και το ζητούμενο είναι το τρία στα τρία αρχής γενομένης από την Κρήτη κόντρα στον ΟΦΗ.

Η έξυπνη διαχείριση του Ματίας Αλμέιδα με το rotation -άλλοτε βαθύτερο, άλλοτε μικρότερο- από παιχνίδι σε παιχνίδι συνέβαλε στο να χτίσει η ΑΕΚ ένα σερί νικών με τελευταία όπως εξελίχθηκε την αγχωτική επικράτηση με τον Ατρόμητο και να πετύχει παράλληλα και μεγάλα αποτελέσματα όπως τα διπλά σε Παναθηναϊκό και Μπράιτον. Το πρόγραμμα, ωστόσο, συνεχίζεται χωρίς ανάσα καθώς ως τη διακοπή για τους αγώνες των Εθνικών ομάδων ακολουθούν την ερχόμενη εβδομάδα τρεις αναμετρήσεις.

Τη Δευτέρα απέναντι στον ΟΦΗ στο Ηράκλειο σε μια επικίνδυνη έξοδο, την Πέμπτη κόντρα στον Άγιαξ στην OPAP Arena για τη δεύτερη αγωνιστική του ομίλου του Europa League και την Κυριακή ξανά στη Νέα Φιλαδέλφεια απέναντι στον Παναιτωλικό στο εξ αναβολής ματς της πρεμιέρας. Τρία παιχνίδια στα οποία το ζητούμενο φυσικά είναι οι τρεις νίκες τόσο για τον εγχώριο ανταγωνισμό όσο και για το μέλλον στον ευρωπαϊκό όμιλο, όπου μετά το διπλό στην Αγγλία, ένα νέο τρίποντο απέναντι στον πάντα μεγάλο «Αίαντα» θα άλλαζε ριζικά τα δεδομένα που υπήρχαν πριν την έναρξή του.

Ο Ματίας Αλμέιδα σίγουρα τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση για το γεγονός ότι μετά από κάμποσες εβδομάδες θα μπορεί να υπολογίζει σε όλες τις μονάδες του καθώς τη δεδομένη στιγμή η ΑΕΚ είναι ουσιαστικά πλήρης μετά τις διαδοχικές επιστροφές των παικτών που απουσίαζαν πρόσφατα. Και αυτό θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη άνεση στον «Πελάδο» προκειμένου να συνεχίσει αυτή την αποτελεσματική διαχείριση στην απαιτητική εβδομάδα που έρχεται.

Πριν το σημαντικό ευρωπαϊκό ματς με τον Άγιαξ, ωστόσο, προέχει το διπλό στο Ηράκλειο τη Δευτέρα. Η τελευταία προπόνηση θα λάβει χώρα την Κυριακή στα Σπάτα και στη συνέχεια η αποστολή της ΑΕΚ θα αναχωρήσει για την Κρήτη. Είναι πιθανό ο Αλμέιδα να επαναφέρει το βασικό αμυντικό δίδυμο των Βίντα και Μουκουντί ενόψει και του Άγιαξ. Δεδομένα ο Ρότα θα ξεκινήσει δεξιά στην αμυντική γραμμή καθώς ο Σιντιμπέ είναι τιμωρημένος λόγω της κόκκινης που δέχθηκε με τον Ατρόμητο, ενώ αριστερά ο Μοχαμαντί που δεν ήταν καν στην αποστολή διεκδικεί τη θέση με τον Χατζισαφί, με τον Στάνκοβιτς φυσικά να διατηρείται στο τέρμα.

Από τη μέση και μπροστά ο Αλμέιδα έχει πολύ μεγάλη ευελιξία κινήσεων και κάθε επιλογή θα φάνταζε ως πιθανή. Ο Γιόνσον μάλλον θα ξεκουραστεί μένοντας στον πάγκο καθώς έβγαλε σχεδόν όλο το ματς με τον Ατρόμητο και θέση στο βασικό σχήμα αναμένεται να πάρει ο Σιμάνσκι που δεν αγωνίστηκε, λογικά μαζί με τον Πινέδα, ο οποίος είχε μείνει εκτός αποστολής. Οι Γκατσίνοβιτς και Ελίασον που μπήκαν αλλαγή την Πέμπτη έχουν πιθανότητες να βρεθούν στην ενδεκάδα στις δύο πτέρυγες, ενώ Τσούμπερ και Αραούχο διεκδικούν τη θέση πίσω από την κορυφή της επίθεσης, όπου αναμένεται να επιστρέψει ο Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος επίσης πήρε ανάσες ξεκούρασης με τον Ατρόμητο μένοντας την τελευταία στιγμή εκτός 20άδας.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα