Η χαμένη «ευκαιρία» του ΠΑΟΚ και η «δήλωση» ότι πάει για πρωτάθλημα!

Η χαμένη «ευκαιρία» του ΠΑΟΚ και η «δήλωση» ότι πάει για πρωτάθλημα!

bet365

Ο Σταύρος Σουντουλίδης γράφει για το τι πραγματικά μπορεί να δηλώνει για τον ΠΑΟΚ η αποψινή εμφάνιση και η ισοπαλία στα… χασομέρια με τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της Λεωφόρου.

Δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο ντέρμπι που δεν το κερδίζει μια ομάδα που έχει σφιχταγκαλιάσει τη νίκη μέχρι την τελευταία φάση του. Αυτό το ξέραμε πολύ πριν το ζήσουμε -εκ νέου- σήμερα με το… buzzer beater του Γερεμέγεφ.

Ο ΠΑΟΚ δεν έχασε για τέταρτη σερί επίσκεψη του στη Λεωφόρο, αφού αρχικά γλίτωσε στα πρώτα 15 λεπτά, με τον Παναθηναϊκό να έχει μπει στο χορτάρι και να ζητάει επιτακτικά το γκολ. Από το ματς του Αυγούστου στο Σπλιτ κόντρα στη Χάιντουκ είχα να αισθανθώ έτσι, βλέποντας τους παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου διαρκώς πίσω από την μπάλα, απλώς να αμύνονται, κι αυτό όχι με τον σωστό τρόπο.

Με το που κύλησε η μπάλα σε «ασπρόμαυρα» πόδια, ο «Δικέφαλος» έφτασε στο 0-1 με τον Μπράντον Τόμας. Ακολούθησε η ισοφάριση από τον Παλάσιος, σε μια στιγμή αδράνειας της άμυνας, νέα «πράσινη» πίεση, με τη χαμένη ευκαιρία του Κωνσταντέλια (που ο Πορτογάλος «ρεφ» την έκοψε ανακαλύπτοντας χέρι), να μοιάζει το σινιάλο της «ασπρόμαυρης» αντεπίθεσης απέναντι στην κλιμακούμενη απογοήτευση των παικτών του Γιοβάνονοβιτς που έβλεπαν πως ό,τι κι αν δοκίμαζαν, έπεφταν σε τοίχο αδιαπέραστο.

Ο ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα του β’ μέρους μπήκε στο τερέν της Λεωφόρου «φωνάζοντας πως είναι εδώ για να τα πάρει όλα και να φύγει. Θα μπορούσε. Δοκάρι ο Μπράντον, γκολ-σεμινάριο (για το πως γίνεται η σωστή μετάβαση από φάση άμυνας στην επίθεση μέσα σε χρόνο ρεκόρ) ο Ζίβκοβιτς.

Ο Ζίβκοβιτς σκοράρει στη Λεωφόρο

Σε τούτο το σημείο του αγώνα, ο «Δικέφαλος» είχε «ρυθμό νίκης». Το σχέδιο του Λουτσέσκου οδηγούσε τον ΠΑΟΚ σε ένα σπουδαίο «διπλό». Η «ασπρόμαυρη» άμυνα έδιωχνε εύκολα κάθε κίνδυνο, ωστόσο αντί η τεράστια χαμένη ευκαιρία του Σαμάτα αντί να βάλει στην πράξη τους τίτλους τέλους του ματς, το άφησε ζωντανό για να γίνει η ζημιά στο τελευταίο δευτερόλεπτο κι αφού είχε ξεπεραστεί ο χρόνος των καθυστερήσεων.

Ο Ρουμάνος, έστω και αν δεν είπε σχεδόν τίποτα για το αγωνιστικό, αντίθετα στο flash interview εξαπέλυσε κεραυνούς για την κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου, ήταν φανερό ότι είχε σχέδιο και το εφάρμοσε με απόλυτη επιτυχία από την στιγμή που η ομάδα του μπήκε για δεύτερη φορά μπροστά στο σκορ. Το σχέδιο ήταν απλό. Πρώτα περιορίζουμε τον Παναθηναϊκό, δεν τον αφήνουμε να μας απειλήσει, βγάζουμε όσο μπορούμε από την περιοχή μας τον Ιωαννίδη και προσέχουμε Μπερνάρ και Παλάσιος. Ο Κουλιεράκης, πρωτίστως, με τον Έκονγκ καθάριζαν τα πάντα. Επίσης, καθοριστική ανασταλτικά ήταν η πολύ καλή παρουσία του Σαμάτα. Για τέτοιου είδους ματς, στα οποία η ομάδα δέχεται πίεση και κυρίως αμύνεται και δεν επιτίθεται, ο Τανζανός έδειξε να είναι πολύτιμος. Αν έβρισκε στόχο στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, θα έμπαινε στη λίστα των κορυφαίων.

Ο Πορτογάλος Μαρτίνς στη Λεωφόρο

Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας της αστάθειας και της αβεβαιότητας στο τοπίο. Συμβαίνουν πολλά. Ο ΠΑΟΚ έχασε βαθμό στο 95’ κόντρα στον ΟΦΗ. Δεν νίκησε τον Άρη στην Τούμπα. Ο Οκτώβριος, ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος είναι, πάλι, οι μήνες στους οποίους η καθεστηκυία τάξη κατά κανόνα αποκαθίσταται. Θα μπορούσε να αρχίσει, πρώτη του μήνα, με ένα… εξάποντο μέσα στη Λεωφόρο. Γιατί τέτοιο θα ήταν, αν δεν βρισκόταν ο Γερεμέγεφ να το κλέψει την μπουκιά μέσα απ' το στόμα...

Ένα είναι σίγουρο και απολύτως τσεκαρισμένο. Ο ΠΑΟΚ με όλη τη φασαρία που κάνει απόψε το βράδυ, δηλώνει ευθαρσώς ότι πάει για πρωτάθλημα!

Ποδοσφαιρική πολιτική, εξ ορισμού, πρωτίστως παράγει η ομάδα. Ακολουθεί ο προπονητής, αν και στην περίπτωση του Λουτσέσκου, κάτι τέτοιο δεν ισχύει σε απόλυτο βαθμό. Ο Ρουμάνος κάνει και πολιτική κάνει και επικοινωνία. Εξ ου και οι κινήσεις των χεριών του αποχωρώντας για τα αποδυτήρια, που θύμισαν… Μουρίνιο.

Ο Λουτσέσκου στη Λεωφόρο α λά Μουρίνιο

Έχει δίκιο να είναι εκνευρισμένος και να το δείχνει για την «πολιτική» που αποφάσισε απόψε ο Πορτογάλος Μαρτίνς. Κιτρίνησε με χαρακτηριστική ευκολία τον Μπάμπα, το φάουλ πάνω στον Τάισον έγινε κίτρινη κάρτα για τον Βραζιλιάνο, ενώ στο β’ μέρος χαρίστηκε σε Παλάσιος και Γεντβάι. Γενικώς, η διαχείριση του Πορτογάλου διαιτητή σου έδινε την αίσθηση ότι δεν σφυρίζει το ίδιο και για τις δύο ομάδες.

Ο οργανισμός του ΠΑΟΚ δεν φωνάζει τόσο γιατί χάθηκαν δύο πολύτιμοι βαθμοί στο 96ο λεπτό, ο εκνευρισμός του Λουτσέσκου και των υπολοίπων στελεχών του «Δικεφάλου» έχει να κάνει περισσότερο για την συνέχεια των όσων έγιναν στους αγώνες της εμβόλιμης 6ης αγωνιστικής και των διαιτησιών που είχαν οι ομάδες που ανταγωνίζεται για το πρωτάθλημα, την ίδια στιγμή που εκείνος έχει έρθει αντιμέτωπος με τραγικές διαιτησίες στα δικά του παιχνίδια από την αρχή της χρονιάς συγκριτικά με των άλλων ομάδων.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.