Ατρόμητος - Αστέρας Τρίπολης 0-0: Η «Χ»αρά αγνοείται!

bet365

Mατς που... ξεχάστηκε ήδη έγινε στο Περιστέρι. Ατρόμητος και Αστέρας Τρίπολης έμειναν στο 0-0, με τους γηπεδούχους (που έπαιζαν με 10 από το 56' λόγω αποβολής του Κούντε) να συνεχίζουν χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα.

Χωρίς σκορ (0-0) έληξε το σημερινό (2/10) παιχνίδι του Ατρόμητου με τον Αστέρα Τρίπολης, που δεν είχε ιδιαίτερα πολλές φάσεις όμως κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον ως το τέλος. Ετσι οι Περιστεριώτες παρέμειναν χαμηλά στην κατάταξη και χωρίς νίκη, ενώ οι Αρκάδες βρέθηκαν ακόμη πιο κοντά στην εξάδα.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Τσιντώτα κάτω από τα γκολπόστ, τους Κεσχρίντα, Τσακμάκη, Τζαβέλλα, Ντε Μποκ τετράδα στην άμυνα, τους Εντερ, Κουντέ, Καμαρά στον άξονα με τον τελευταίο να έχει πιο δημιουργικό ρόλο, τους Ρομπάιγ, Βαλένσια στα άκρα και τον Ανγκέλσκι στο «9».

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Παπαδόπουλο στο τέρμα, τους Γκαρθία, Καστάνιο, Ζουκάνοβιτς, Χουχούμη τετράδα στην άμυνα, τους Μουνάφο, Σουρλή στα «6αρο-8άρια», τους Ρεγκίς, Καλτσά στα άκρα και τον Μπαρτόλο πίσω από τον «φουνταριστό» Μάντζη.

Πιο δραστήριος ο Αστέρας, ο Σουρλής τη μεγαλύτερη ευκαιρία

Σέντρα στο ματς και το πρώτο ημίχρονο κύλησε σε σετ τέμπο, καθώς και οι δύο ομάδες έδειξαν μεγάλη προσοχή στα «μετόπισθέν» τους.

Ο Αστέρας πάντως ήταν πιο απειλητικός/δραστήριος και εκείνος που πάτησε με περισσότερες αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ, καθώς με τον Μπαρτόλο βρήκε σε ορισμένες περιπτώσεις κενούς χώρους από τον άξονα και παράλληλα ο Καλτσάς ήταν κινητικός από τα δεξιά.

Ο Αργεντινός «έφτιαξε» με κάθετη ανάπτυξη την καλή φάση του Σουρλή στο 22' (ο Τσιντώτας αντέδρασε σωστά στο μεταξύ τους τετ α τετ), ενώ στο 41' ο ίδιος δεν βρήκε την μπάλα για εκατοστά και από το ύψος της μικρής περιοχής ύστερα από σέντρα του Καλτσά.

Ο Ατρόμητος από την πλευρά του είχε ένα επικίνδυνο σουτ του Κούντε στο 19' που πέρασε άουτ, ο Κεσχρίντα πήρε πρωτοβουλίες από την πλευρά του, αλλά η ανάπαυλα βρήκε την αναμέτρηση χωρίς σκορ και ιδιαίτερα «τρελό» ρυθμό.
...

Ο Γιουμπιτάνα «ζωήρεψε» τον Ατρόμητο

Στην ανάπαυλα οι γηπεδούχοι θέλησαν να αλλάξουν πράγματα ώστε να γίνουν πιο απειλητικοί και για αυτό πέρασαν στο ματς τον Γιουμπιτάνα αντί του Ρομπάιγ. Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός πέρασε πίσω από τον φορ. ο Καμαρά πήγε στα άκρα και αυτή η εξέλιξη «ζωήρεψε» τον Ατρόμητο που στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μισού πήρε τα ηνία. Μάλιστα βρήκε 1-2 σουτ και άρχισε να κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του στα αντίπαλα καρέ.

Με 10 ο Ατρόμητος, ο Αστέρας δεν βρήκε κάποιο γκολ

Στο 56' όμως διαφοροποιήθηκαν τα δεδομένα, αφού αποβλήθηκε τότε με απευθείας κόκκινη ο Κούντε για φάουλ επί του Μάντζη και ο Αστέρας απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα. Από εκείνο το σημείο και μέχρι το φινάλε ο αγώνας παίζονταν ως επί το πλείστων στο μισό των γηπεδούχων, οι οποίοι με τη σειρά τους έβαζαν όλο και περισσότερους ανασταλτικούς παίκτες ώστε να κρατήσουν το «μηδέν», ελέω των συνθηκών που επικρατούσαν, και παράλληλα αναζητούσαν κάποια κόντρα.

Στο πρώτο κομμάτι τα πήγαν πολύ καλά, αφού ναι μεν οι φιλοξενούμενοι διατηρούσαν την κατοχή σε μεγάλα επίπεδα, ωστόσο πλην λίγων στιγμών (π.χ. μία κεφαλιά του Μάντζη και ένα σουτ του Καλτσά), δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Τσιντώτα.
..


MVP: Ο Εντερ Γκονζάλες. Ηταν ο βασικός λόγος που ο Αστέρας δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό του πλεονέκτημα. Ο Ισπανός χαφ «δέσποζε» στον άξονα, στο δεύτερο μισό.

Στο ύψος του: Ο Τσιντώτας ήταν σταθερότατος για τους γηπεδούχους, όπως και το δίδυμο των στόπερ του (Τζαβέλλας, Τσακμάκης). Οι Μπαρτόλο, Καλτσάς παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα απειλητικοί για τον Αστέρα στο πρώτο ημίχρονο.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ρομπάιγ. Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός δεν έκανε την άμυνα του Αστέρα να τον «αισθανθεί» και αντικαταστάθηκε στην ανάπαυλα.

Το «στραγάλι»: Σε ροή αγώνα ακυρώθηκαν τα γκολ των Αντζιέλσκι και Καλτσά, στο 9' και το 17' αντίστοιχα, για οφ σάιντ των σκόρερ και σε αμφότερες των περιπτώσεων «συμφώνησε» και το VAR. Στο 58' αποβλήθηκε ο Κούντε για φάουλ επί του Μάντζη, σε μία φάση όπου ο ρέφερι Φωτιάς ενημερώθηκε να τη δει στο VAR και μόλις το έπραξε του έδειξε την κόκκινη κάρτα. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα.
..

Το «ταμείο» του Gazzetta: Στο πρώτο ημίχρονο ο Αστέρας ήταν πιο δραστήριος, ενώ στο δεύτερο μισό ο Ατρόμητος ξεκίνησε καλύτερα. Μετά την αποβολή οι γηπεδούχοι διαχειρίστηκαν το αριθμητικό τους μειονέκτημα και οι φιλοξενούμενοι δεν εκμεταλλεύτηκαν το αντίστοιχο δικό τους πλεονέκτημα (σ.σ. στο φινάλε «έχασαν» και τον Αλβαρες με τραυματισμό). Ηταν ένα ματς που θα ξεχαστεί γρήγορα (οι τελικές ήταν 6-8, λίγες οι εκατέρωθεν «καθαρές» φάσεις).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κρις Κόλμαν): Τσιντώτας, Κεσχρίντα, Ντε Μποκ, Τζαβέλλας, Τσακμάκης, Γκονζάλες, Κούντε, Καμαρά (88’ Κούεν), Ρομπάιγ (45’ Γιουμπιτάνα), Βαλένσια (67’ Ερλινγκμαρκ), Αντζιέλσκι (67’ Βέργος).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Χουχούμης (60’ Αλβαρες), Γκαρθία, Μουνάφο, Σουρλής (60’ Γκρόζντανιτς), Κρέσπι, Μπαρτόλο, Καλτσάς (83’ Σίτο), Μάντζης (60’ Μιριτέλο).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα