Η ΑΕΚ ταξίδεψε, αλλά "δεν" έπαιξε στην Κρήτη!

Η ΑΕΚ ταξίδεψε, αλλά "δεν" έπαιξε στην Κρήτη!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Η ΑΕΚ ταξίδεψε, αλλά "δεν" έπαιξε στην Κρήτη!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την κάκιστη εικόνα των νταμπλούχων που δεν άξιζαν τίποτα παραπάνω από την ήττα από τον ΟΦΗ και έχει υστερόγραφα...

Μια κακή, για την ακρίβεια κάκιστη, μέρα στη δουλειά την έχουν όλοι, την είχε και η ΑΕΚ στο ματς με τον πολύ δυνατό ΟΦΗ στην έδρα του, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να πετύχουν μια εύκολη νίκη. Πιο εύκολη ίσως από ότι θα περίμεναν και οι ίδιοι πριν τον αγώνα. Απόλυτα δίκαια αφού από το πρώτο λεπτό έως το τελευταίο μια ομάδα απέδειξε στο χορτάρι ότι θέλει το ματς. Είναι η πρώτη αναμέτρηση επί των ημερών του Ματίας Αλμέιδα όπου, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, η εικόνα ήταν τέτοια που θύμιζε αγγαρεία. Προς Θεού δεν εννοώ ότι δεν ήθελαν, ή δεν προσπάθησαν, καμιά σχέση.

Απλά δεν έβγαλαν την γνωστή τους ένταση σε καμία περίπτωση, δεν θύμισαν την ΑΕΚ του Πελάδο που διεκδικεί και το μισό ...χαμένο εκατοστό στο χορτάρι, την οποία διεκδικούμενη μπάλα, δεν έβγαλαν αυτή τη λύσσα που μας έχουν συνηθίσει. Συμβαίνει να μην γίνεται να ανταποκριθείς σε ένα ματς, να είσαι από μέτριος έως κακός, να μη σου βγαίνει και τίποτα. Όμως η αλήθεια είναι πως στο ματς με τον ΟΦΗ οι γηπεδούχοι (και μπράβο τους) έβγαλαν όλα εκείνα τα στοιχεία που έπρεπε να διακρίνουν τους νταμπλούχους για να φύγουν με διπλό, ή έστω χωρίς ήττα από την καλύτερη έδρα στην επαρχία έως σήμερα, έτσι όπως ήταν η ΑΕΚ δεν άξιζε τίποτα περισσότερο από την ήττα.

Οι "κιτρινόμαυροι" ταξίδεψαν στην Κρήτη αλλά πραγματικά "δεν" έπαιξαν στο Ηράκλειο. Τουλάχιστον όχι η ομάδα που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στους αγωνιστικούς χώρους. Σε καμία των περιπτώσεων δεν σου έβγαζε, ή έστω προσωπικά δεν το εισέπραξα που ήμουν στο γήπεδο, πως θα ...πεθάνει στον αγωνιστικό χώρο για να πάρει το ματς, ή έστω κάτι από αυτό. Κανένα πρόσωπο φυσικά δεν ξεχώρισε, αφού όσοι ξεκίνησαν και εκείνοι που ήρθαν από τον πάγκο, δεν κατάφεραν να δώσουν κάτι στην ΑΕΚ: έστω ορμή, ίσως επιθυμία, λίγο λύσσα για να μη χάσουν. Ειδικά απέναντι σε μια τόσο καλή ομάδα και δύσκολη έδρα, οι νταμπλούχοι έπρεπε να βγάλουν μεγαλύτερη προσπάθεια από την περσινή για παράδειγμα!

Έχασε ευκαιρία, δεν πήρε τίποτα από βασικούς και αλλαγές!

ΑΕΚ-ΟΦΗ

Είναι ένα μεγάλο και ουσιαστικό ερώτημα που πρέπει να έχει απάντηση γιατί η εικόνα της ΑΕΚ δεν ήταν αυτή που μας έχει συνηθίσει. Επαναλαμβάνω πάντα με δεδομένο ότι υπάρχουν και οι μέρες εκείνες στη δουλειά που δεν είναι καθόλου καλές, μέτριες έως κακές, για την Ένωση θα είναι καλό να προκύπτει αυτό το αποτέλεσμα για αυτόν τον λόγο. Διότι διαφορετικά θα το βρει μπροστά της σε συνέχεια αγώνων και για την εικόνα συνολικά δεν χωράει δικαιολογία των απουσιών, σε καμιά των περιπτώσεων, διότι άσχετα με το αν βγαίνει, ή όχι το πλάνο, θα πρέπει να νιώθεις και να καταλαβαίνεις πως το θέλουν αρκετά και ας μην τους βγει...

Δυστυχώς χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για να πλησιάσει στην κορυφή, να προσπεράσει τον Παναθηναϊκό και να κλείσει στο πρωτάθλημα μια σειρά αγώνων απόλυτα επιτυχημένα. Αντίθετα άνοιξε η διαφορά από τον Ολυμπιακό και χάνει ένα σημαντικό ματς, σίγουρα αντίστοιχα δύσκολο θα είναι και για τους ανταγωνιστές της, αλλά αυτό δεν μπορεί να αφορά την ΑΕΚ τούτη την ώρα. Ο Ματίας Αλμέιδα και οι συνεργάτες του, μαζί με τους ποδοσφαιριστές, οφείλουν να δουν και να ξαναδούν το ματς, να αναλύσουν την κακή τους εικόνα, να εξηγήσουν μεταξύ τους γιατί δεν ήταν σε επίπεδο ενέργειας, έντασης και προσπάθειας, αυτοί που έπρεπε.

Δεν μπορώ και δεν θέλω να πιστέψω ότι μπορεί το ματς της Πέμπτης με τον Άγιαξ να επηρέασε και να χάλασε το μυαλό της ομάδας. Αλλά δεν εξηγείται και εύκολα το γεγονός πως όσοι έπαιξαν, αλλά και εκείνοι που ήρθαν από τον πάγκο, δεν ήταν σε επίπεδο έντασης, επιθυμίας και τελικά προσπάθειας στο επιθετικό παιχνίδι, αυτοί που απαιτούν τέτοια ματς για να τα κερδίσεις. Από την άλλη παίζει και ο αντίπαλος και είναι άδικο για τον ΟΦΗ, τον εξαιρετικό προπονητή του, τους ποδοσφαιριστές τους, να μη τους αναγνωριστεί πως ήταν καλύτεροι και έβγαλαν στο χορτάρι μεγαλύτερο "θέλω" για τη νίκη από την ΑΕΚ. Διαβάζουμε συνέχεια μετά ματς όλων των ομάδων για κατοχή (67%), είχε τάχα μου περισσότερες τελικές, όμως στην ουσία ήταν η χειρότερη εικόνα της ομάδας επί των ημερών Αλμέιδα!

Ο πάγκος της ΑΕΚ

Υγ: Για δεύτερο ματς η ΑΕΚ δεν παίρνει κάτι από τις αλλαγές της. Σωστές ήταν οι επιλογές του Αργεντινού τεχνικού για να αλλάξει το ματς, πλην του Ζίνι δεξιά, μια αλλαγή που οφείλω να ομολογήσω δεν την κατάλαβα. Δεν πήρε ούτε από τους βασικούς της πράγματα, ούτε από τις αλλαγές, έχασε το πλεονέκτημα από το διπλό στην Λεωφόρο και μετά τον Άγιαξ έχει τεράστια υποχρέωση νίκης με τον Παναιτωλικό στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Υγ2: Επιβεβαιώθηκε αυτό που υπογραμμίζαμε όλοι, μα όλοι, πως δεν γίνεται να δέχεσαι σε κάθε ματς πρώτη γκολ και να το γυρνάς. Δυστυχώς η ΑΕΚ το εμπέδωσε με οδυνηρό τρόπο... Θα συμφωνήσω ότι δεν πρόκειται για θέμα συγκέντρωσης, τουλάχιστον, στο ματς με τον ΟΦΗ, αλλά λαθών σε μαρκαρίσματα σε χώρο, παίκτες και κίνηση για κάλυψη των κενών που δημιουργούσαν αυτά τα λάθη!

Υγ3: Ήττα έπειτα από 7 μήνες και μετά 15 ματς στο πρωτάθλημα και γενικά εντός συνόρων. Λογικό να μας έχει κακομάθει η ΑΕΚ του Αλμέιδα...

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...