Παναθηναϊκός - Ατρόμητος 5-0: «Χόρευαν» Παλάσιος - Τζούρισιτς (vids)

Νίκος Αθανασίου

bet365

Εχοντας σε καταπληκτική μέρα τους Τζούρισιτς - Παλάσιος, ο Παναθηναϊκός πρόσφερε γκολ και θέαμα (5-0) στους φίλους του, επικρατώντας εύκολα επί του Ατρομήτου που αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 45'+2' λόγω αποβολής του Ασεβέδο.

Παναθηναϊκός-Aτρόμητος: Έτσι έπαιξαν

Οκτώ αλλαγές σε σχέση με την Χάιφα είχε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς απόψε κόντρα στον Ατρόμητο. Ο Λοντίγκιν ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Γεντβάι, Σένκεφελντ οι δύο στόπερ, αριστερός μπακ ο Μλαντένοβιτς και δεξιός ο Βαγιαννίδης. Ρούμπεν, Βιλένα, Τζούρισιτς η τριάδα στη μεσαία γραμμή. Αριστερός εξτρέμ ο Βέρμπιτς, δεξιός ο Παλάσιος και στην κορυφή ο Σπόραρ.

Ο Ατρόμητος του Κρις Κόουλμαν παρατάχθηκε με τον Τσιντώτα στην εστία. Κεσχρίντα δεξιά, Ντε Μποκ αριστερά και ο Ασεβέδο με τον Τζαβέλλα στο κέντρο της άμυνας. Έντερ, Αγκιμπού, Έρλινγκμαρκ η τριάδα στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Γιουμπιντάνα στο δεξί ''φτερό'', Βαλένσια στο αριστερό και... φουνταριστός ο Βέργος.

Αυτοδύναμος από τον... πρώτο γύρο

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε. Ο Παναθηναϊκός ήταν ισοπεδωτικός στο πρώτο ημίχρονο και για να είμαστε σε mood εκλογών, βγήκε δήμαρχος, έφτασε στην αυτοδυναμία από τον πρώτο γύρο. Η βραδιά ξεκίνησε για το Τριφύλλι με τον ιδανικότερο τρόπο. Ρούμπεν διαγώνια μπαλιά, Μλαντένοβιτς σέντρα, Τζοὐρισιτς κεφαλιά και 1-0, μόλις στο 3'.

Οι ''πράσινοι'' δεν σταμάτησαν εκεί, επένδυσαν στο γρήγορο γκολ και πέτυχαν ακόμη ένα... καθαρίζοντας το ματς. Ο Τζούρισιτς με κλέψιμο στη μεσαία γραμμή, ντρίμπλα στον Τζαβέλλα και υπέροχη πάσα... σέρβιρε στον Παλάσιος, με τον Αργεντινό στο 33' να γράφει το 2-0 με φοβερό διαγώνιο σουτ.

Ο ''Τούκου'' είχε τρομερά κέφια, ήταν ασταμάτητος και στο φινάλε του ημιχρόνου κέρδισε πέναλτι από τον Ασεβέδο που είδε απευθείας κόκκινη.

Ο Σπόραρ ανέλαβε την εκτέλεση και με το πρώτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα έκανε το 3-0 μέσα σε μία Λεωφόρο που είχε στήσει το δικό της πάρτι, βλέποντας το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να κάνει σκόνη και θρύψαλα τον Ατρόμητο.

Πεντάρα, ντεμπούτο Ζέκα με αποθέωση και αποβολή και τώρα Φάληρο

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν τυπική διαδικασία. Ο Παναθηναϊκός, πάντως, δεν άφησε το πόδι από το γκάζι και στο 60' πέτυχε και τέταρτο γκολ με τον Σπόραρ να σερβίρει στον Τζούρισιτς για το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Η μεγάλη στιγμή, πάντως, ήρθε στο 58' όταν ο Ζέκα πάτησε το χορτάρι της Λεωφόρου, γνωρίζοντας την αποθέωση στο επίσημο ντεμπούτο της επιστροφής του. Ένα ντεμπούτο που δεν πήγε όπως θα τα ήθελε ο captain, καθώς στο 85' είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα.

Το Τριφύλλι, πάντως, πέτυχε και πέμπτο γκολ στο φινάλε. Ο Κώτσιρας έκανε την σέντρα, ο Παλάσιος την κεφαλιά και σε κενή εστία ο Γερεμέγεφ πέτυχε το δεύτερό του γκολ, διαμορφώνοντας το τελικό 5-0.

Η διακοπή έρχεται πάνω στην ώρα για τον Παναθηναϊκό που στην επανέναρξη πηγαίνει για ντέρμπι κορυφής στο Καραϊσκάκη.

MAN OF THE MATCH: Φίλιπ Τζούρισιτς. Ο Σέρβος ήταν καταπληκτικός απόψε στη Λεωφόρο. Σκόραρε δύο φορές, δημιούργησε το γκολ του Παλάσιος και διέλυσε την άμυνα του Ατρομήτου. Τι άλλο να κάνει;

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Σεμπάστιαν Παλάσιος. Ο Αργεντινός εξτρέμ με φοβερό τελείωμα έκανε το 2-0 και... καθάρισε το ματς με το κερδισμένο πέναλτι για το 3-0. Aπό το ξεκίνημα του αγώνα έδειξε σε τρομερή κατάσταση και το επιβεβαίωσε στην συνέχεια. Με κεφαλιά δημιούργησε και το 5-0 για τον Γερεμέγεφ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η άμυνα του Ατρομήτου. Αχίλλειος πτέρνα της ομάδας από το Περιστέρι απόψε.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Ασεβέδο στο φινάλε του ημιχρόνου έσπρωξε από πίσω τον Παλάσιος, παραχώρησε πέναλτι για το 3-0 και παράλληλα είδε την άγουσα για τα αποδυτήρια. Πολύ κακή απόφαση.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Διαμαντόπουλος έκρινε από το VAR πως η παράβαση του Ασεβέδο πάνω στον Παλάσιος έχει γίνει εντός περιοχής. Σωστή και η αποβολή, καθώς δεν παίζει για την μπάλα, με τον Παλάσιος να είναι σε προφανή θέση για γκολ. Σωστή η απευθείας αποβολή στον Ζέκα.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Παναθηναϊκός μετέτρεψε σε περίπατο την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο, πέτυχε πέντε γκολ, θα μπορούσε να σκοράρει και περισσότερα. Το Τριφύλλι έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον αγωνιστικό Γολγοθά των επτά παιχνιδιών, μειώνοντας στο -3 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα